Winter11.12.2013

Nooit meer koude handen met de Omni-Heat Thermal Reflective technologie van Columbia


Hoe fijn ik het in de zomer ook vind, om te genieten van zon, zee en strand, nu de winter weer voor de deur staat heb ik weer heel veel zin in de sneeuw. Zeker met de kerstdagen in zicht, kan het mij niet koud genoeg zijn, en wat mij betreft mogen er bergen sneeuw vallen in Nederland. Heerlijk je snowboots aan en lekker wandelen door de sneeuw. Er is eigenlijk maar één nadeel, en dat is de kou. Warm aankleden is dus belangrijk, en fijne handschoenen zijn dan welkom. Sportmerk Columbia heeft in strijd tegen de kou een nieuwe technologie ontwikkeld, de Omni-Heat Thermal Reflective, die ervoor zorgt dat je geen koude handen meer hebt.

columbia-handschoenen.png
columbia-handschoenen.png

De Omni-Heat Thermal Reflective technologie vind je dit seizoen voor het eerst terug in artikelen van Columbia, bijvoorbeeld in de handschoenen. Een ingewikkelde naam, maar wat het eigenlijk inhoudt is dat je lichaamswarmte beter beheerd wordt. Aan de binnenkant van de handschoenen zie je kleine zilveren stipjes, die de lichaamswarmte reflecteren en behouden. Doordat het ademend materiaal is. kan het teveel aan warmte wegtrekken en wordt vocht verdreven. Naast in de handschoenen van Columbia vind je deze technologie ook terug in de jassen, skibroeken en schoenen van de wintercollectie ’13/’14.

De handschoenen (type Trail Summit Running Glove, ook verkrijgbaar in het paars) heb ik inmiddels getest tijdens het hardlopen, en ze bevallen héél goed. Normaal gesproken kan je in hardloophandschoenen nog weleens ‘zweterige handen’ krijgen doordat het vocht niet op de juiste manier weg kan trekken, maar daar heb je gelukkig geen last van. Bijkomend voordeel zijn de handige stukjes stof aan het uiteinde van je duim en wijsvinger. Niet alleen kan je daar je smartphone mee bedienen als je de handschoenen draagt, maar ook voor het bedienen van sporthorloges met GPS is het heel handig.

handschoenen|
De binnenkant van de handschoenen, met de zilveren stipjes die voor de warmte zorgen

Deze handschoenen zijn dus vooral fijn voor als je je gaat inspannen, zoals een stevige wandeling of hardlopen. Ga je wandelen op een wat rustiger tempo, dan zou ik voor andere (wat warmere) handschoenen kiezen, omdat deze juist gemaakt zijn voor inspannende activiteiten. 

De handschoenen type Trail Summit Running Glove met de speciale warmhoudende technologie, zijn te koop voor 29,95 euro. Leuk cadeautje voor onder de kerstboom! 

columbia

Ook in de jassen is de speciale Omni-Heat Thermal Reflective technologie verwerkt

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.