Winter06.12.2022

Dit zijn de 7 leukste kerstmarkten van Wallonië


Glühwein, warme chocolademelk, wafels gesuikerde appels: een bezoek aan een kerstmarkt is vooral een culinaire beleving. Het is zeker ook de ideale manier om de kerstsfeer te komen. Je kunt er ook inkopen te doen voor onder de kerstboom, of om je eigen huis extra gezellig te maken in de decembermaand, warme winteraccessoires kopen of gewoon lekker rondstruinen.

Ook onze zuiderburen weten wel hoe je een goede kerstmarkt organiseert. We maakten een reis door Wallonië, op zoek naar sfeer, gezelligheid en mooie plekjes in de ultieme kerstsetting. En zo hebben we een hoop bijzondere plekken ontdekt! De leukste kerstmarkten in Wallonië hebben we voor je op een rij gezet!

Durbuy het kerststadje van Wallonie
Durbuy het kerststadje van Wallonie

1. Louvain-la-Neuve (Waals Brabant)

 • Wanneer: van 26 november tot 20 december 2022
 • Locatie: Grote Markt (Grand Place) en Place de l’Université
 • Leukste chalet: De pop-up chalets zijn verrassend
 • Wat moet je zeker gaan proeven: Champagne (niet twijfelen)

Vrijwel aan de snelweg van Brussel naar Luxemburg ligt Louvain-la-Neuve, zo’n plaats die je wel kent van de borden maar verder weinig aanspreekt. In december is hier echter van alles te doen en is Louvain-la-Neuve al aan zijn 27e editie toe van hun jaarlijkse kerstmarkt. De stad heet dan even Louvain-la-Neige. Het zegt iets over de nog steeds groeiende populariteit van dit evenement in deze studentenstad.

In het hartje centrum vind je op de twee grootse pleinen, de Grote Markt en Place de L’Université, meer dan 80 houten chalets. Je wandelt hier letterlijk een klein kerstdorpje binnen dat overloopt van gezelligheid. Dit komt mede door de grote hoeveelheid besneeuwde kerstbomen en de vele lichtjes.

Louvain-la-Neige

Het succes van kerstmarkt van Louvain-la-Neige zie je vooral in het weekend wanneer er duizenden bezoekers die letterlijk overal vandaan komen naar deze kerstmarkt komen.

De kerstmarkt biedt veel diversiteit. Zo vind je er chalets voor ambachtslieden, kunstenaars en aanbieders van geschenkartikelen waaronder veel sieraden. Maar de overhand hebben de chalets met eten en drinken. Glühwein Of ‘Vin Chaud’ is lekker maar de Champagne lijkt hier toch het populairste drankje. Op het plein word je omringd door o.a. aanbieders van nougat, chocolade, flammkuchen, vin chaud, whisky, champagne en choucroute (zuurkool met worst en aardappelen).

Nieuw dit jaar zijn de pop-up chalets. Deze zijn wisselend bezet door verschillende standhouders die maar een paar dagen op de kerstmarkt aanwezig zijn. De kerstmarkt van Louvain-la-Neuve is net als het centrum volledig autovrij waardoor deze plek toegankelijk is voor iedereen. Onder de stad bevindt zich overigens een indrukwekkend wegennetwerk waar ook volop parkeergarages zijn te vinden.

Het vroege begin van de kerstmarkt in Louvain la Neuve.
Het vroege begin van de kerstmarkt in Louvain la Neuve.
Nieuw concept, Pop-Up kerstkraampjes
Nieuw concept, Pop-Up kerstkraampjes
Op de Kerstmarkt in Louvain la Neuve begin je de dag met champagne
Op de Kerstmarkt in Louvain la Neuve begin je de dag met champagne

2. Namen

 • Wanneer: van 25 november tot 31 december 2022
 • Locatie: Place d’Armes, Place du Théâtre en Place de l’Ange
 • Wat moet je zeker gaan proeven: Zuurkool met Waalse worst

De kerstmarkt van Namen ligt verspreid over de stad. Hier vind je bijna honderd chalets op en rond drie grote pleinen, gelegen in het centrum van de stad: het Place d’Armes, Place du Théâtre en Place de l’Ange. Tot de kerstmarkt behoort ook de 300 m² overdekte ijsbaan op de Place de l’Ange. Deze heeft wel aangepaste openingstijden en sluit deze eerder tijdens de feestdagen.

De opzet is zoals je die van een kerstmarkt mag verwachten. Dat betekent flink wat chalets met handgemaakte producten, sieraden en kerstartikelen en – net als in Louvain-la-Neuve – echt een groot aanbod van kerst gerelateerde lekkernijen. Op zaterdag is het er extra druk omdat er dan tevens de de traditionele zaterdagmarkt wordt gehouden. Namen heeft verder tijdens de kerstmarkt ook een traditie met folklore. Dat betekent dat er in het weekend optredens zijn van folkloristische groepen met dans en muziek.

Als je de kerstmarkt van Namen gaat bezoeken kun je het beste zo snel mogelijk een parkeerplaats zoeken. Doorrijden tot in het centrum is niet verstandig. De afstanden in Namen zijn echter niet groot en een wandeling in deze Waalse stad gaat je zeker niet vervelen.

Kerstmarkt in het centrum van Namen
Kerstmarkt in het centrum van Namen
Nougat ontbreekt hier op geen enkele kerstmarkt en komt vaak uit Frankrijk
Nougat ontbreekt hier op geen enkele kerstmarkt en komt vaak uit Frankrijk
Zuurkool met worst, aardappel en dan op een broodje
Zuurkool met worst, aardappel en dan op een broodje

3. Kerstmis In Maredsous

 • Wanneer: van 18 november t/m 25 december 2022 (alleen tijdens het weekend) en begint al op vrijdagavond (van 18.00 tot 22.00 uur)
 • Locatie: Abdij van Maredsous gelegen in een prachtige bosrijke omgeving
 • Wat moet je zeker gaan proeven: De kaasfondue van Maredsous kaas met een heerlijk likeurtje

Maredsous behoort samen met Durbuy en Ciney tot de meest sfeervolle kerstmarkten van Wallonië. Kerst vieren in een abdij is toch nét even anders dan op een groot plein in een stad. Het is intiemer op een manier die ervoor zorgt dat je een kerstmarkt net wat intenser gaat beleven. In de abdij van Maredsous hebben ze dat heel goed begrepen want je wordt hier echt ondergedompeld in de juiste kerstsfeer.

Het is niet alleen de aanwezigheid van maar liefst 60 chalets/kraampjes die net als de abdij sfeervol zijn verlicht. Het zijn de dennenbomen, de lichtjes, de gezelligheid en een divers aanbod in de chalets die je echt een geweldige kerstervaring bieden.

Natuurlijk vind je hier traditionele ambachtslieden en kunstenaars die originele kerstcadeaus aanbieden. Maar de boventoon bij de abdij is toch het grote aanbod van regionale lekkernijen en dranken. Al komt alles uit de zee met de vrachtwagen naar de abdij. Aanrader is de kaasfondue met Maredsous-kaas, cranberries en appel. De standhouders lijken bij de abdij te horen en zorgen voor extra gezelligheid. Ieder weekend zijn er volop activiteiten om het allemaal nog wat leuker te maken.

Op de binnenplaats van het bezoekerscentrum van de Abdij vind je een groot chalet waar je tevens kunt eten en natuurlijk een van de drie Maredsous bieren kunt proeven.

Abdij van Maredsous, mede bekend door de bieren en kazen van Maredsous
Abdij van Maredsous, mede bekend door de bieren en kazen van Maredsous
Gezellig en gastvrij, de kerstmarkt bij de abdij van Maredsous
Gezellig en gastvrij, de kerstmarkt bij de abdij van Maredsous
Gezellig druk noemen ze dit bij Maredsous
Gezellig druk noemen ze dit bij Maredsous

4. Dinant: de kerstmarkt ná Kerstmis

 • Wanneer: 18-11 en 17-18 december op de Avenue Cadoux en bij de Leffe Abdij. Van 26 t/m 28 december bij de Citadel van Dinant
 • Locatie: Langs de Maas (de ‘Croisette’), bij de Leffe Abdij en bij de Citadel

In Dinant doen ze het net allemaal een beetje anders. Hier wordt de laatste jaren de kerstmarkt (in de Citadel van Dinant) georganiseerd niet voor, maar juist ná kerstmis. Noem het maar een kerst-after-party-kerstmarkt. De reden hiervoor is een beetje onduidelijk maar de schitterende locatie, hoog boven de rivier, maakt alles weer goed.

Dinant heeft dan weliswaar geen kerstmarkt zoals we die kennen op de andere locaties in Wallonië maar is wel een leuke stad om in deze tijd van het jaar te bezoeken. Ook hier speelt de aankleding van de stad een belangrijke rol die het allemaal zeker als het donker wordt een stuk meer sfeervol maakt.

Langs de oever van de Maas op de befaamde ‘Croisette’ worden wel in de decembermaand tijdens de weekends kleinere kerstmarkten georganiseerd. Gezien de ligging van Dinant is een bezoek bijvoorbeeld goed te combineren met die van de Abdij van Maredsous of met Ciney.

Hoteltip: Dinant is de perfecte plek om te overnachten in Wallonië als je een kerstmarkt wil bezoeken. Een aanrader is een nachtje slapen in Hotel Castel de Pont-à-Lesse, een mooi sfeervol hotel met een goed restaurant!

Pop-up kerstmarkt in Dinant
Pop-up kerstmarkt in Dinant

5. Ciney

 • Wanneer: van 18 november t/m 25 december 2022 (alleen tijdens het weekend)
 • Locatie: Het Park Saint-Roch en in het centrum van Ciney
 • Zeker bezoeken met kinderen: Fééries du Centre, vooral ’s avonds is het ook hier een lichtspektakel

Niet ver van Dinant ligt het bijzondere stadje Ciney. Hier wordt jaarlijks een van de grootste kerstmarkten van Wallonië gehouden. Het is ook de kerstmarkt met de meeste lichtjes van alle kerstmarkten in Wallonië. Het moet een waar lichtspektakel zijn. Hier staan maar liefst 270 kraampjes. Daarmee zou deze kerstmarkt zelfs groter zijn dan die van Luik.

De ontwerpers en bouwers van deze grote kerstmarkt doen hier ieder jaar hun best om er een sprookjesachtig spektakel van te maken voor de bezoekers. Je kunt hier vanzelfsprekend ook uitgebreid je smaakpapillen testen.

Op het place Monceau vind in het centrum voorafgaand aan de grote kerstmarkt de ‘Fééries du Centre’ plaats met vooral animaties voor kinderen. Hier mag een schaatsbaan niet ontbreken. De kerstmarkten van Ciney zijn eigenlijk een soort sprookje en genieten daardoor heel veel bekendheid.

Speciaal ontworpen voor de kinderen van Ciney, Fe\u0301eries_du_Centre.
Speciaal ontworpen voor de kinderen van Ciney, Féeries_du_Centre.

6. Durbuy

 • Wanneer: Van eind november tot de eerste week van januari
 • Locatie: Durbuy (het gehele stadje)
 • Wat moet je zeker gaan proeven: Je ontkomt er hier niet aan Champagne te gaan drinken met zalmtoast, pate of oesters

Als er één plekje is in Wallonië dat zich het allerbeste leent voor het houden van een kerstmarkt, dan is het Durbuy. Het ‘kleinste stadje van de wereld’ is ook zonder kerstmarkt al een sprookje. In de periode voor kerst verandert het stadje in een waar kerstfeest waar je maar moeilijk weg kan komen. Niet alleen de kerstmarkt, maar ook de oude straatjes zijn sfeervol en gezellig ingericht. Dit is een echte must-visit. En net zoals bij alle andere locaties ontbreekt ook hier een schaatsbaan niet. Deze is volledig overdekt in ligt In het park Roi Baudouin aan de achterkant van het centrum.

Het succes van de kerstmarkt van Durbuy is te danken aan de lokale bevolking die zich massaal inzet om samen met de bezoekers er één groot feest van te maken. De markt in het centrum in de centrale plek voor de meeste houten chalets en kraampjes.

De specialiteit van de kerstmarkt zijn ook hier oesters met champagne en aardappel met Foie Gras. Ook deze laatste spoel je wat betreft de bewoners van Durbuy ook weg met champagne. Het is de ideale formule om samen met de lokale bevolking alvast in de juiste kerststemming te komen.

In Durbuy is heel het stadje een grote kerstmarkt
In Durbuy is heel het stadje een grote kerstmarkt
Gemeengoed in Durbuy waar de frieten zijn vervangen door oesters (met champagne)
Gemeengoed in Durbuy waar de frieten zijn vervangen door oesters (met champagne)
Versierde straatjes in Durbuy
Versierde straatjes in Durbuy

7. Luik

 • Wanneer: geopend van vrijdag 25 november tot en met 30 december
 • Locatie: Place St Lambert, Place du Marché en het Kathedraalplein
 • Leukste plekje: Het Kathedraalplein rond de schaatsbaan.

De kerstmarkt van Luik, het Village de Noël, behoort samen met die van Ciney tot de grootste van Wallonië. De opzet is echter volstrekt anders. Waar Ciney kiest voor een soort van sprookjesachtige opzet in een bos vind je in Luik hem verspreid door het centrum. In Luik is wat dat betreft de kerstmarkt (met 200 chalets) onderdeel van de binnenstad en kun je hem als winkelend publiek niet ontlopen.

De opzet komt overeen met die van andere plaatsen. In Luik is de verdeling niet veel anders, want ook hier staat eten centraal. Aan de kant van de winkelketens vind je meer aanbieders van leuke en best originele kerstcadeautjes. Het gezelligste culinaire plekje is echter op het Kathedraalplein rond de schaatsbaan. Ook alle uitbaters hebben hier grote overdekte terrassen die weer aansluiten op het complex van de schaatsbaan.

Luik verwacht meer dan 2 miljoen bezoekers. Ik vraag me oprecht af wat ik daarbij moet voorstellen. De opzet met smalle gangen leent zich niet echt voor dergelijke aantallen. Dat gaat tevens ten koste van de gezelligheid. Zeker is dat dat het in het weekend extra druk zal zijn. Wat dat betreft kun je als je deze kerstmarkt wil gaan bezoeken beter kiezen voor een dag door de week. Want naast de kerstmarkt is Luik sowieso een geweldig leuke stad om te bezoeken.

De schaatsbaan op de Kerstmarkt in Luik (leuk plekje ook)
De schaatsbaan op de Kerstmarkt in Luik (leuk plekje ook)
De kerstmarkt van Luik, een van de grootste van Wallonie
De kerstmarkt van Luik, een van de grootste van Wallonie

Kerstmarkten in Wallonië: een culinair uitje

In Wallonië worden op veel plaatsen kerstmarkten georganiseerd. Van twee dagen tot een volle maand of – in het geval van Dinant zelfs – pas na Kerstmis. De opzet van deze kerstmarkten is duidelijk anders dan je mogelijk gewend bent. Natuurlijk vind je er de traditionele ambachtslieden, kunstenaars en verkopers van allerlei snuisterijen maar in absolute aantallen zijn er veel meer aanbieders van eten en drank. Dat komt omdat gezelligheid hier veel meer centraal staat.

Dat ze in Wallonië wel van lekker eten houden komt daar nog eens extra in terug want champagne en oesters staan hier veel en dikwijls op de kaart. Hier geniet je van traditionele gerechten, net als kaas en lokale biertjes. En overal wordt whisky en gin geserveerd, veelal met dezelfde naam als de bieren.

Echte uitschieters zijn Durbuy en de abdij van Maredsous. Voor de eerste kun je gerust een dagje uittrekken ook als je lekker uit eten gaat in dit gezellige stadje. Misschien moet je hier niet echt spreken van een kerstmarkt maar zelfs van een kerststadje (zie boven). Maredsous is als locatie een soort sprookje, intiem, gezellig en tevens een plek waar je moeiteloos langer kunt verblijven. De andere kerstmarkten vertonen veel overeenkomsten wat betreft de opzet en onderscheiden zich vooral in aantallen chalets (kramen en meer).

Het leuke van Wallonië is dat je gezien de hoge ligging met wat geluk de sneeuw erbij cadeau krijgt. Let in dat geval goed op of je wel de juiste banden onder je auto hebt want vlak is het hier nergens.

Tip: Meer informatie over kerstmarkten in Wallonië vind je in deze evenementenagenda

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wallonië België Toerisme.

Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over België

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

Gent is een van de mooiste steden van België. Het is zo'n stad waar je naar blijft terugkeren. De middeleeuwse gebouwen, vriendelijke Gentenaren en geweldige horeca zijn de beste ingrediënten voor een dag of weekend weg. Wij geven 10 handige tips met de leukste dingen om te zien en doen in Gent!

Stedentrips28.06.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

Verder lezen over Kerstmarkten

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

Wie denkt dat kerstmis nog ver weg is heeft het mis! Nog even en we zitten weer heerlijk aan het kerstdiner! Het is dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de kerstmarkt te plannen. Dat is namelijk altijd een gezellig...

Winter20.11.2023

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

4 bijzondere kerstmarkten in Europa

Santa Claus is coming to town! En met hem de kerstmarkten. Ook dit jaar worden veel Europese steden weer versierd met de mooiste verlichting, decoraties en kraampjes. Ga jij dit jaar voor het eerst naar een kerstmarkt, m...

Winter19.12.2022

4 bijzondere kerstmarkten in Europa

Ervaar het ultieme kerstgevoel op de kerstmarkt van Münster

De allerbeste manier om in de ultieme kerstsfeer te komen, is door naar een kerstmarkt te gaan. Struinen langs kraampjes met kerstdecoratie en vooral veel lekkere dingen eten en drinken. En dan het liefst op een plek die...

Winter09.12.2022

Ervaar het ultieme kerstgevoel op de kerstmarkt van Münster

Dit zijn de leukste kerstmarkten van 2021 in Nederland, België en Duitsland

Rond deze tijd van het jaar starten de kerstmarkten weer. Hoewel alles is veranderd sinds het uitbreken van de pandemie, zijn er dit jaar zeker lichtpuntjes. Meer kerstmarkten die wel doorgaan en we als Nederlanders kunn...

Stedentrips23.11.2021

Dit zijn de leukste kerstmarkten van 2021 in Nederland, België en Duitsland

In Düsseldorf vind je de leukste kerstmarkt dichtbij huis

Het is weer december en dat betekent: tijd voor een feestje! Met als ultiem hoogtepunt het kerstfeest. Echte kerstliefhebbers brengen deze maand natuurlijk een bezoekje aan Duitsland. In dit land vind je namelijk de geze...

Stedentrips05.12.2018

In Düsseldorf vind je de leukste kerstmarkt dichtbij huis

Kerstliefhebbers opgelet! Ken je de kerstmarkt van Bochum al?

Ben je een kerstfan en vind je het heerlijk om langs kraampjes vol lekkers te struinen? Dan zit je in Duitsland gedurende de kerstperiode helemaal goed. Bekende plaatsen dichtbij de grens zijn natuurlijk Keulen of Düsse...

Stedentrips30.11.2018

Kerstliefhebbers opgelet! Ken je de kerstmarkt van Bochum al?

De gezelligste kerstmarkt van Duitsland vind je in Hannover

Eén van de leukste dingen om te doen om in de kerstsfeer te komen is een bezoek aan een kerstmarkt. En dan is er eigenlijk ook maar één land waar je naartoe moet: Duitsland. Duitsland heeft heel veel kerstmarkten wel...

Stedentrips20.12.2017

De gezelligste kerstmarkt van Duitsland vind je in Hannover

Kerstshoppen in het Duitse Frankfurt

Met de trein is het heel gemakkelijk om Europa te ontdekken en verschillende steden te combineren. Onderweg naar Basel pakken we dan ook onze kans en stappen we uit voor een korte verkenning in het Duitse Frankfurt. Wan...

Stedentrips14.12.2016

Kerstshoppen in het Duitse Frankfurt

Verder lezen over Wallonië

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

De Vennbahn is een van de leukste fietsroutes om te doen. De Vennbahn volgt de route van een oude spoorweg en loopt van Aken (Duitsland) naar Troisvierges (Luxemburg). Een groot deel loopt door het oostelijk deel van Wal...

Ontspanning19.10.2023

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

door Duitsland, België en Luxemburg
5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

De populariteit van e-biken kent geen grenzen. Eind vorig jaar reed drie op de tien Nederlanders op een elektrische fiets. Steeds meer mensen ervaren het gemakt en comfort van elektrisch fietsen. De ontwikkeling van de...

Ontspanning04.10.2023

5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Voor mooie hikes dichtbij huis moet je in de Belgische Ardennen zijn. Op een paar uur rijden van Nederland ligt een waanzinnig outdoor-gebied te wachten met bergen, watervallen, bossen en kastelen. Eén van de meest popu...

Natuur27.09.2023

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Fietsen in Wallonië was lang voorbehouden aan wielertoeristen en liefhebbers. Het Belgische landschap dat bekend is van veel wielerkoersen - met als hoogtepunt Luik-Bastenaken-Luik - is prachtig én uitdagend. Voor veel...

Ontspanning18.05.2023

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

De Ardennen in Wallonië is een walhalla voor wandelaars. En dan vooral in het zuidoosten, in de Belgische provincie Luxemburg. Wie er wat vaker komt, wordt langzaam verliefd op deze streek in Wallonië. En zonder andere...

Natuur15.05.2023

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

De Belgische Ardennen is een waanzinnig leuke vakantiebestemming, het hele jaar door. Maar in het bijzonder in de zomer. Als de zon schijnt waan je je in de Ardennen in een compleet andere wereld, die toch zo verrassend...

Natuur10.05.2023

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië

Net als Frankrijk heeft ook België een keurmerk voor bijzondere dorpen: Les Plus Beaux Villages de Wallonie. Een titel die niet zomaar ieder dorp krijgt. Zo moeten deze dorpen onder andere een landelijk karakter en een...

Algemeen29.04.2023

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië