Winter20.01.2024

Zo mooi is National Park Hohe Tauern in Oostenrijk in de winter


Als er in de Alpen één plek is waar natuurliefhebbers een keer moeten zijn geweest, dan is het het National Park Hohe Tauern in Oostenrijk. Je vindt er bijvoorbeeld de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3.789 meter) en de hoogste watervallen van Europa, de Krimmler watervallen. Met een flinke laag sneeuw wordt het National Park Hohe Tauern in de winter omgetoverd tot een sprookjesachtig gebied. En dat is hét moment om deze bijzondere plek zelf te ontdekken.

Waar ligt het Nationaal Park Hohe Tauern?

Nationaal Park Hohe Tauern is het grootste nationale park in de Alpen. Het is ook een van de grootste beschermde natuurgebieden in Europa. Het ligt in Oostenrijk, voor het grootste deel in het SalzburgerLand, en deels in Tirol en Karinthië. Het park is genoemd naar de Hohe Tauern, een bergketen in de Oostelijke Alpen.

Het SalzburgerLand is de beste regio om te verblijven als je Nationaal Park Hohe Tauern wil ontdekken. Er is geen betere bestemming voor een wintervakantie in Oostenrijk te vinden. Met 2.000 kilometer pistes in 70 skidorpen is het een op-en-top winterregio waar alles draait om ontspanning, culinaire verwennerij en duurzaamheid. En dat allemaal met die fijne Oostenrijkse Gemütlichkeit.

Wat kun je er doen in de winter?

Als je sporen van dieren in de sneeuw tegenkomt, dan weet je dat er zeker ook in de winter volop leven te vinden is. De winter is het perfecte moment om wilde dieren te spotten, bijvoorbeeld edelherten of berghazen.

Iedere natuurliefhebber moet hier eigenlijk een keer geweest zijn in de winter. De schoonheid van de natuur in de Hohe Tauern is ongekend. In de winter – en zeker wanneer er net een verse laag sneeuw is gevallen – is het een super idyllische plek. Je kunt er verschillende dingen doen:

  • Goed om te weten: National park Hohe Tauern heeft meer dan 400 kilometer goed vrijgehouden winterwandelwegen. Dat zijn speciaal geprepareerde wandelpaden waar je goed overheen kunt lopen. Neem je snowboots mee dus.
  • Het is heel tof om een winter- of sneeuwschoenwandeling te maken in het Rauriser woud, in de dalen bij Sulzbach of in het Tannwald. Dat doe je onder leiding van een ervaren ranger van het park.
  •  Ga mee op een excursie waarbij je ziet hoe de wilde dieren gevoed worden. Op gepaste afstand uiteraard in een schuilhut, zodat je de dieren spot in hun natuurlijke habitat. Dat kan onder andere bij de voederplaats in het Habachdal, waar reeën en edelherten gevoed worden.

Maak gebruik van de Nationalpark WinterCard

Wanneer je overnacht bij een accommodatie van de aangesloten partners, krijg je de Nationalpark WinterCard. Hiermee krijg je  korting of aanbiedingen bij attracties in de regio. Zoals korting op materiaalhuur, voordelig rodelen of een korting op een rondwandeling met een gids. Zo kun je je eigen reis door het National Park samenstellen.

De Hohe Tauern in de winter is een sprookje
De Hohe Tauern in de winter is een sprookje
De perfecte plek voor een mooie sneeuwschoenwandeling
De perfecte plek voor een mooie sneeuwschoenwandeling
Een onaangetast winterlandschap
Een onaangetast winterlandschap
Zie jij jezelf hier al wandelen in de winter?
Zie jij jezelf hier al wandelen in de winter?

Win een wintersportvakantie naar het SalzburgerLand

Heb jij inmiddels ook zin in een skivakantie naar het SalzburgerLand? Dan is het goed om te weten dat je deze vakantie ook kunt winnen!

Dat doe je door antwoord te geven op een prijsvraag. Je kunt inzenden tot 29 februari 2024. Er zijn in totaal zeven vakanties te winnen voor twee personen (inclusief fijn hotel met ontbijt en diner). Doe je best en wie weet wil jij wel!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SalzburgerLand.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.