De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.
Wat eetpatroon betreft, doen we op vakantie niet anders dan thuis. We eten nog steeds simpel pasta of iets uit de wok, en…. de vrouw kookt ook op vakantie het meest. Dat blijkt uit een onderzoek van Belvilla, onder Nederlandse en Vlaamse vakantiegangers. Reden dat we zelf koken, ook op vakantie, is natuurlijk omdat dat goedkoper is. Boodschappen van thuis nemen we gewoon mee.
Verrassend is dan wel dat Nederlanders dol zijn op inkopen doen op lokale markten en winkels: bijna 60% vindt dat het leukste aspect aan koken op vakantie. Ongeveer een derde van de ondervraagden kookt ook wel eens een streekgerecht of probeert op vakantie nieuwe recepten uit. De vrouw des huizes staat ook in het vakantiehuis achter het aanrecht: slechts 5% van de mannen die thuis nooit koken blijken de kooktaak over te nemen. Nederlandse stellen koken op vakantie in 37% van de gevallen vaker samen.
Hedwig Wassing, directeur van Belvilla: “Het onderzoek onderstreept dat koken op vakantie voor Nederlanders heel belangrijk is. Ergernis is er vooral over de vaak erg ‘basic’ keukenuitrusting van reguliere vakantiehuizen. Wij zien dan ook dat de huizen die met goed keukengerei en goede apparatuur uitgerust zijn eerder geboekt worden. Datzelfde geldt ook voor huizen die dicht bij lokale markten liggen of waar de warme bakker op loop- of fietsafstand ligt.”
Ter inspiratie voor het aankomende vakantieseizoen heeft Belvilla een boekje uitgebracht: ‘Proef Belvilla’. Dit boekje staat vol met recepten uit de typische Europese Belvilla-regio’s en bijbehorende vakantietips.
Allsecur deed ook al eens onderzoek, waaruit bleek dat we kaas, hagelslag en drop gewoon meenemen richting de camping
Verrassend is dan wel dat Nederlanders dol zijn op inkopen doen op lokale markten en winkels: bijna 60% vindt dat het leukste aspect aan koken op vakantie. Ongeveer een derde van de ondervraagden kookt ook wel eens een streekgerecht of probeert op vakantie nieuwe recepten uit. De vrouw des huizes staat ook in het vakantiehuis achter het aanrecht: slechts 5% van de mannen die thuis nooit koken blijken de kooktaak over te nemen. Nederlandse stellen koken op vakantie in 37% van de gevallen vaker samen.
Hedwig Wassing, directeur van Belvilla: “Het onderzoek onderstreept dat koken op vakantie voor Nederlanders heel belangrijk is. Ergernis is er vooral over de vaak erg ‘basic’ keukenuitrusting van reguliere vakantiehuizen. Wij zien dan ook dat de huizen die met goed keukengerei en goede apparatuur uitgerust zijn eerder geboekt worden. Datzelfde geldt ook voor huizen die dicht bij lokale markten liggen of waar de warme bakker op loop- of fietsafstand ligt.”
Ter inspiratie voor het aankomende vakantieseizoen heeft Belvilla een boekje uitgebracht: ‘Proef Belvilla’. Dit boekje staat vol met recepten uit de typische Europese Belvilla-regio’s en bijbehorende vakantietips.
Allsecur deed ook al eens onderzoek, waaruit bleek dat we kaas, hagelslag en drop gewoon meenemen richting de camping.