Zomer18.04.2012

Provincie Zeeland heeft eigen glossy magazine


Schermafbeelding 2012-04-18 om 09.46.18.png
Schermafbeelding 2012-04-18 om 09.46.18.png

Komende zomer zijn we weer massaal aan de Zeeuwse kust te vinden. Een lekker dagje Domburg, Renesse of Dishoek op het strand, en dan ’s avonds een visje eten. Om te laten zien dat Zeeland meer te bieden heeft dan een dagje strand in de zomer, heeft de provincie Zeeland een glossy uitgebracht.

Het magazine heeft de verrassende naam ‘Zeeland’. Provincie Zeeland is de eerste provincie met een eigen magazine. Het is een initiatief van en Promotie Zeeland Delta, een samenwerkingsverband van de Zeeuwse VVV’s.

Het magazine is gericht op de kwaliteitszoeker en levensgenieter. Zeeland is niet alleen een mooie vakantieprovincie, maar heeft veel producten die hier op aansluiten. Culinaire lekkernijen zoals de bolus, oester, kreeft, mossel en Zeeuwse tong. En ook nog eens topkoks die het goed kunnen bereiden. Bijzondere culturele en artistieke evenementen en bezienswaardigheden. Traditionele klederdrachten worden benut en ontwikkeld tot hedendaagse modeproducten, gebruikt door bekende couturiers. Zeeuwse bedrijven leveren materialen voor wereldberoemde gebouwen in Dubai als Burj al Arab en Burj Khalifa. En de provincie heeft onderscheidende producten op het gebied van water en natuur. Een kleine provincie die grote daden verricht.

Op dit moment ligt de tweede editie in de boekhandels. In deze tweede editie van Zeeland wordt aandacht besteedt aan de Zeeuwse Oosterscheldekreeft, een markant huis in Ouddorp, de schoonste stranden van Zeeland en het varen op de Zeeuwse wateren.Daarnaast wordt de lezer meegenomen naar Georgië voor een interview met de in Terneuzen geboren Sandra Roelofs die nu First Lady van Georgië is.

Zeeland verschijnt twee keer per jaar en is verkrijgbaar voor € 5,95.

Schermafbeelding 2012-04-18 om 09.46.29.png
Schermafbeelding 2012-04-18 om 09.46.29.png
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.