Zomer14.06.2012

Nederlanders twijfelen nog over hun zomervakantie


De zomer staat voor de deur, maar hoe we die gaan doorbrengen weten we nog niet. 30% weet niet wat de bestemming voor deze zomer is, maar is wel van plan om te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Zoover. 6% van de ondervraagden zegt niet op vakantie te gaan.

Volgens zo’n 60% van de ondervraagden heeft de economische situatie invloed op de vakantie. De vakantiekeuze heeft eronder te lijden. 32% heeft geen last van de crisis, en gaat op vakantie, net als andere jaren.

Besparen
Besparen doen we op verschillende manier. Niet op vakantie gaan is natuurlijk een van de opties, maar we kiezen bijvoorbeeld ook voor een goedkopere accommodatie of gaan minder lang op vakantie.

Frankrijk is onder deze ondervraagden ook het nummer 1 land als het gaat om favoriete bestemming. Spanje staat op plaats 2. Griekenland, midden in een crisis, heeft te kampen met 20% minder geïnteresseerden dan vorige jaar.

Nog een paar leuke feitjes die uit het onderzoek zijn gekomen

– Egypte is weer populairder aan worden
– 60% gaat iedere dag tijdens de vakantie uit eten
– 15% neemt eten mee uit Nederland

Schermafbeelding 2012-06-14 om 15.11.04 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.