Zomer07.06.2013

Vakantie in thuisland populair bij gezinnen


De zomervakantie staat voor de deur en dit is een vakantie waar gezinnen lang naar uitkijken. Families brengen het liefst hun tijd door op een bungalowpark, maar ook strand- en kampeervakanties doen het goed. Uit onderzoek van Etos blijkt dat een op de vier gezinnen het liefst vakantie viert in eigen land. Als er op vakantiekosten bespaard moet worden kiest bijna drie op de vier gezinnen voor een vakantie dichter bij huis. Om de Nederlandse vakantiegangers een handje te helpen, geeft Etos vanaf 10 juni iedere week 1.750 euro aan vakantiegeld weg.

Vakantie in eigen land

Een op de vier Nederlandse gezinnen viert vakantie het liefst thuis. Zij vullen hun vrije dagen het liefst met dagjes weg, hobby’s en klussen in en om het huis. Als families er toch tussenuit gaan, geven ouders met kids tot 12 jaar de voorkeur aan een vakantie op een bungalowpark. Gezinnen met oudere kinderen vertoeven liever aan het strand. Sportieve vakanties en verre reizen blijken minder populair.

Vakantiestress

Voorbereidingen in aanloop naar de vakantie kunnen zeer stressvol zijn. Meer dan de helft van de moeders het last van vakantiestress. Ondanks deze stressvolle momenten vinden zij de voorpret net zo belangrijk als de vakantie zelf. Onmisbare items zijn voor de meeste moeders, zonnebrand, pijnstillers, aftersun en anti-insectenspul. Handig is de checklist van Etos, zo vergeet je niets mee te nemen.

Vakantiegeld

Door de huidige crisis letten Nederlanders meer op hun uitgaven. Op vakantie gaan is een grote kostenpost voor veel gezinnen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.000 en 1.500 euro aan een gezinsvakantie besteedt. Meer dan de helft van de ondervraagde maakt hierbij gebruik van de jaarlijks opgespaarde vakantiegeld.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.