Zomer01.06.2021

De ultieme roadtrip door Bretagne: de 16 mooiste plekken


870 km langs de mooiste kust van Frankrijk

De tijd dat we naar slechts één vaste locatie op vakantie gaan is de laatste jaren minder populair. Roadtrips lijken aan populariteit te winnen. En nu na een jaar waarin we weinig konden en mochten, kunnen we eindelijk weer op reis! Naar welk land je ook reist, er is maar één manier van reizen die je echt vleugels geeft. En dat is roadtrippen. Je maakt ze met een auto met daktent, een tentje achterin, een caravan achter de auto of een camper. Onderweg een huisje, hotel of bed & breakfast boeken is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Maak een roadtrip door een van de mooiste en leukste roadtriplanden van Europa: Frankrijk. Lekker toeren door het Franse land is echt geweldig, en helemaal al je kiest voor een roadtrip door Bretagne!

Een roadtrip door Bretagne

Bretagne is een prachtig schiereiland met misschien wel de mooiste en meest afwisselende kustlijn van Europa. Ik heb deze roadtrip gereden, heb genoten en ben verliefd geworden op dit deel van Frankrijk. Het landschap gaat je compleet verrassen, van de mensen ga je houden, het eten is er verrukkelijk en er is meer te koop dan alleen vis. De rotsen, de vuurtorens en de zee, de leuke dorpjes en prachtige havens, de altijd gezonde lucht: Bretagne maakt je blij.

Als je dit allemaal bij elkaar weet op te tellen en je wilt deze zomer écht gaan genieten van de vrijheid in Europa, dat is dit je kans. Maak een roadtrip door Bretagne, de ultieme reistip voor deze zomer (en al die jaren daarna). De ultieme route om te rijden en de mooiste plekken om te stoppen onderweg heb ik voor je op een rij gezet.

Bretagne, nog steeds authentiek
Bretagne, nog steeds authentiek
De vuurtoren bij La Pointe Du Raz, het einde van de wereld
De vuurtoren bij La Pointe Du Raz, het einde van de wereld
Volgens Le Bretons zijn zij de uitvinder van de Cr\u00eapes, lekker zijn ze zeker
Volgens Le Bretons zijn zij de uitvinder van de Crêpes, lekker zijn ze zeker

Dit zijn de mooiste plekken in Bretagne

Dat een roadtrip langs een groot deel van de kustlijn van Bretagne zoveel verschillende indrukken zou achterlaten hadden ik niet kunnen voorspellen. Bretagne heeft me verbaasd, verwonderd en letterlijk veroverd. Eigenlijk is de gehele Atlantische kust van Frankrijk misschien wel veel afwisselender en spannender dan de kustlijn van de Middellandse zee. Het noorden wordt nadrukkelijk beheerst door de zee. Het is er ruwer en het klimaat beduidend koeler.

Op sommige plaatsen doet het soms Iers of Schots aan, om 2 kilometer verder weer een totaal andere wondere wereld terecht te komen. De uitlopers aan de noordkant zijn adembenemend. Hoge kliffen, een ander landschap, veel vuurtorens, mosselen en crêpes en natuurlijk ook hier de enorme invloed van de zee. In het zuiden is het zonniger dan aan de bovenkant maar doordat de uitlopers van Bretagne diep doorlopen in de Atlantische Oceaan heb je er over het algemeen nog steeds een heerlijk mild klimaat.

Voor deze roadtrip door Bretagne heb je een ongekend aantal mogelijkheden. Kris kras door de binnenlanden of juist het volgen van de gehele kustlijn. Wij kozen voor deze roadtrip om zoveel mogelijk vooral de kust als route te kiezen omdat je op die manier langs de mooiste plekken in Bretagne komt. Wie letterlijk de gehele kust wil volgen moet wel even wat extra tijd uittrekken want je gaat schrikken hoeveel kilometer je dan zult moeten gaan afleggen.

De ultieme route om te rijden

De ultieme route om te rijden loopt van Mont Saint-Michel naar Saint-Nazaire. Voor onze route rijden we Bretagne door tegen de wijzers van de klok in. Dat betekent dat onze roadtrip door Bretagne begint in Mont Saint-Michel, een absolute must-see en prachtig beginpunt. Ons eindpunt van de roadtrip staat gepland in Saint-Nazaire, de oude havenstad die als je er bent je echt gaat verrassen. Deze roadtrip betekent ruim 870 kilometer rijgenot en een tocht langs de mooiste en meest opmerkelijke plekken langs de kustlijn van Bretagne.

Tip: bekijk de globale route hier in Google Maps.

De geplande route die in werkelijkheid om praktische reden wel is aangepast.
De geplande route die in werkelijkheid om praktische reden wel is aangepast.

1. Mont Saint-Michel

Als je een roadtrip door Bretagne gaat maken is dit dé plek waar je moet starten, omdat het een van de mooiste plekken van heel Frankrijk is. Hier word je direct met het fenomeen eb en vloed geconfronteerd. Het inmiddels iets te toeristische Mont Saint-Michel is een rotsachtig schiereiland op de grens van Normandië en Bretagne. Het ‘getijdeneiland’ was oorspronkelijk alleen bereikbaar bij laagwater omdat het bij hoogwater omringd is door de zee. Inmiddels loopt er een lange brug tussen het vaste land en Mont Saint-Michel die wel degelijk soms onder water staat.

Begin hier goed, neem niet de bus of welk ander vervoersmiddels dan ook maar neem de tijd om op je gemak naar dit bijzondere plekje te wandelen. Noem het maar je kick-off want tijdens deze roadtrip kom je vrijwel alleen maar langs plekken die te voet zijn te bereiken. Mont Saint-Michel zelf is sowieso alleen toegankelijk voor voetgangers en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Start je roadtrip in het magisch mooie Mont Saint Michel
Start je roadtrip in het magisch mooie Mont Saint Michel

2. Saint Malo

Wie een roadtrip door Bretagne maakt moet zeker een dagdeel besteden aan Saint-Malo. Misschien is dit wel de alternatieve startplaats als je de route tegen de wijzers van de klok in het noorden begint. Overnachten in Saint Malo is ook een aanrader want de gezellige havenstad heeft een bruisend centrum met echt een ongekende hoeveelheid restaurants.

Saint-Malo ligt daarbij niet zo heel ver van Mont Saint Michel en is dus goed op een dag en een nacht te combineren. Saint-Malo is een toeristische kustplaats en wordt ook wel de piratenstad genoemd en dat zal je als je er bent je niet verbazen. Overal waar je komt geeft de stad je die signalen af. Zo komt volgens de geschiedenis de beruchte piraat Surcouf uit Saint-Malo. Een fraaie replica van een van zijn piratenschepen heeft een eigen plekje in de haven. ’s Zomers worden er zelfs tochten mee georganiseerd

Saint de plek waar de zee de baas is
Saint de plek waar de zee de baas is
En waar het in het centrum altijd gezellig is
En waar het in het centrum altijd gezellig is

3. Camping Château de Galinée

Om de noordkant van de kust van Bretagne te verkennen is gekozen voor een iets langer verblijf in deze regio. Camping Château de Galinée bij het plaatsje Saint-Cast Le Guildo is wat dat betreft een prima locatie. Deze familiecamping ligt op zo’n 30 kilometer voorbij St. Malo en is vooral geschikt voor jonge gezinnen.

Op het terrein zijn volop verhuurmogelijkheden. Als je zo’n lange roadtrip start is het het gewoon lekker om iets meer comfort te hebben. Op het terrein is verder een binnen- en buitenzwembad en een nieuw restaurant en campingwinkel.

In stijl kamperen in een luxe vakantiewoning
In stijl kamperen in een luxe vakantiewoning

4. Cap Fréhel en Fort La Latte

Cap Fréhel is de eerste stop na St. Malo en ligt aan de Smaragdkust (Côte d’Emeraude). Het omliggende gebied hier is beschermd natuurgebied. De rotswanden zijn behoorlijk spectaculair en hebben een hoogte van soms wel 70 meter. Hier staat ook de beroemde vuurtoren die in de 18e eeuw is gebouwd in opdracht van de architect Vauban. Het is een van de vijf krachtigste vuurtorens in Frankrijk met een bereik van meer dan drieënvijftig kilometer.

Zeker zo spectaculair is verderop gelegen Fort La Latte. Hier kun je vanaf Cap Fréhel ook naar toe wandelen. Fort La Latte ligt op het schiereiland van Fréhel. Als je er bovenop staat begrijp dat dit plekje een redelijk strategische is geweest. Hier klim je niet zomaar even langs de rotsen naar boven. Bijzonder is dat dit toch redelijk onneembare fort zowel eigendom is geweest van de Fransen als van de Engelsen.

Cap Fr\u00e9hel, de moeite van een bezoek zeker waard
Cap Fréhel, de moeite van een bezoek zeker waard
Fort La Latte
Fort La Latte

5. Côte de Granit Rose bij Perros-Guirec

We zijn beland bij de roze granietkust die zeker bij somber en nat weer zijn kleur wel aan het verliezen is. Deze Côte de Granit Rose bij Perros-Guirec is zo’n plekje wat je eigenlijk moet bezoeken bij warm weer en strakblauwe lucht. De ongekend grote stenen krijgen dan pas echt een beroemde roze kleur. In deze omgeving vind je maar liefst zeven eilanden en is het daarbij een van de grootste vogelreservaten die je in Frankrijk gaat vinden.

Door de grote stenen en de vele dennenbomen heeft deze streek echt een eigen uiterlijk en karakter. Je vindt er tevens een aantal grote strandstranden waar je je even kunt opladen. Wil je actief dit gebied leren kennen dan zijn er ook een paar spectaculaire wandelingen uitgezet.

Cote Granit Rose, de kust met de roze rotsen
Cote Granit Rose, de kust met de roze rotsen
Het voelt en ziet er anders uit dan waar ook aan de Bretonse kust bij Perros-Guirec
Het voelt en ziet er anders uit dan waar ook aan de Bretonse kust bij Perros-Guirec

6. De vuurtorens van Bretagne

Vuurtorens (phare of tourtan) in Bretagne: er zijn boeken over vol geschreven, ze zijn beroemd, bijzonder en soms ook heel hoog. De diversiteit van architectuur is enorm, de functie die ze hebben is echter hetzelfde. Bretagne steekt diep in de oceaan, ze zijn een noodzaak, een baken en zorgen voor de veiligheid van schepen op zee.

Natuurlijk zijn er de lijstjes met de mooiste vuurtorens, maar dat is heel persoonlijk heb ik wel gezien. De meest bijzondere is misschien we de Ar-Men, gelegen op rots in de buurt van het eiland île de Sein. Je kunt hem vanuit de kust nauwelijks zien. Hij ligt in het verlengde van een van de meest gefotografeerde ‘phares’ bij Pointe du Raz.

Als je Bretagne bezoekt ga je ze altijd zien. Voor deze roadtrip heb ik mijn eigen selectie gemaakt waar je wel wat kilometers voor moet maken naar de uiterste punten van het schiereiland. Maar eenmaal op de bestemming word je nooit teleurgesteld. Alleen vuurtorens zijn uniek en hebben hun eigen verhaal. Tijdens deze roadtrip bezochten wij o.a. de vuurtoren La Vieille bij Pointe du Raz, Camaret sur Mer en als laatste de vuurtoren bij Eckmuhl.

De vuurtoren bij Cap Frehel
De vuurtoren bij Cap Frehel

7. Camaret-sur-Mer en Pointe de Pen-Hir

Het havenstadje Camaret-sur-Mer is een toplocatie om te bezoeken. Je vindt hier de Tour de Vauban, een scheepskerkhof waar je camera verliefd op wordt en het Pointe de Pen-Hir. De vuurtoren is niet echt spectaculair, maar het aantal steenmannetjes is er ontelbaar en misschien liggen hier wel de mooiste rotsformaties van Bretagne.

Scheepskerkhof bij Camaret sur Mer
Scheepskerkhof bij Camaret sur Mer
Ontelbare steenmannetjes, de makers zijn onbekend, de wind krijgt ze niet omver
Ontelbare steenmannetjes, de makers zijn onbekend, de wind krijgt ze niet omver
Steile wand- of steile rots klimmen: je moet het maar durven
Steile wand- of steile rots klimmen: je moet het maar durven
De rotsformaties in zee zijn hier geweldig
De rotsformaties in zee zijn hier geweldig

8. Vuurtoren La Vieille Pointe du Raz: het einde van de wereld

Het is een van de meest gefotografeerde vuurtorens in Bretagne. De Vuurtoren van La Vieille gelegen tussen het Île de Sein en het 70 meter hoge Pointe du Raz aan de westkust van Finistère. Het is een van die plekjes die je moet bezoeken want dit wordt wel eens het einde van de wereld genoemd vanwege zijn diepe ligging in de Atlantische Oceaan. Dit is zo’n locatie waar je gaat zitten en geniet van de natuur en het geweld van de zee. Hier zit niemand op z’n smartphone te kijken.

De architect van deze bijzondere plek is de zee zelf. De tegenover de kaap gelegen vuurtoren in de zee werd al in 1887 in gebruik genomen en pas in 1995 geautomatiseerd.

Vuurtoren La Vieille bij Ponte du Raz
Vuurtoren La Vieille bij Ponte du Raz
Genieten van de zee en La Pointe Du Raz
Genieten van de zee en La Pointe Du Raz

9. Quimper

Volgens de inwoners is dit het mooie stadje van de Finistère. Het is sowieso een prima plek om wat langer te verblijven en een goeie uitvalsbasis om dit zuidelijke deel van Bretagne te bezoeken. Quimper is een historische stad waar veel te zien is. Er zijn genoeg leuke wandelroutes, je vindt er echt een overdosis aan restaurantjes en ook bakkers die je graag blij malen met de lokale lekkernijen en natuurlijk crêpes.

Quimper is tevens de culturele hoofdstad van Bretagne. Zo is een aanrader het Museum voor Beeldende Kunst wat verrassend te vinden is een paleis in Italiaanse stijl. Het is ook een stadje om te shoppen. Je bent in Frankrijk maar het voelt hier toch anders. Vanaf de camping (zie onder) ben je te voet binnen 20 minuten in het centrum (even niet in de auto).

 

Lokale folklore met een schots tintje..
Lokale folklore met een schots tintje..
In Quimper zijn ze er gek op. Koiygnette, zoet en lekker.
In Quimper zijn ze er gek op. Koiygnette, zoet en lekker.

10. Camping Domaine de l’Orangerie de Lanniron

Quimper is een prima uitvalsbasis om dit deel van Bretagne te verkennen. Niet ver van het oude centrum van de stad ligt het schitterende kasteelcamping Domaine de l’Orangerie de Lanniron. Deze camping is in alle opzichten een toplocatie om te verblijven. Zo is er een golfterrein, een aquapark met waterglijbanen en een 17e-eeuwse Orangerie waar gedurende de zomer concerten worden gehouden. Daarnaast ligt een oude boerderij met een snackbar, natuurlijk een crêperie en een bar. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 15 km.

Toplocatie voor een verblijf van deze regio: Camping Domaine de l`Orangerie de Lanniron
Toplocatie voor een verblijf van deze regio: Camping Domaine de l`Orangerie de Lanniron
Overnachten in moderne en luxe woningen
Overnachten in moderne en luxe woningen

11. De vuurtoren van Eckmuhl

Bij het Bretonse plaatsje Eckmuhl (te bereiken vanuit Quimper) krijg je twee vuurtorens voor de prijs van één. De phare d’Eckmuhl is met 65 meter een van de hoogste en meest legendarische vuurtorens. Na 307 treden ben je boven. Het is tevens de drukst bezochte toeristische bezienswaardigheid in de Finistère. Het is daarom een plek die je eigenlijk niet mag overslaan. Ik heb er overigens de lekkerste crêpes gedurende deze roadtrip gegeten.

De vuurtoren van Eckmuhl gefotografeerd vanuit de zee bij eb.
De vuurtoren van Eckmuhl gefotografeerd vanuit de zee bij eb.

12. De megalieten van Carnac

Onderweg naar Quiberon passer je Carnac. Een plek die je zeker moet gaan bezichtigen. Hier staan – schrik niet – ruim 3.000 menhirs (grote staande stenen) in rijen van telkens één kilometer. Meeste indruk maken de rijen van Menec, Kerlescan en Kermario. De menhirs zijn waarschijnlijk tussen 5.000 tot 3.000 jaar v.Chr. hier geplaatst. En dat is ver voordat Asterix en Obelix hier met de Galliërs liepen rond te stappen.

Niemand weet waarom, niemand weet waarom hier, maar ze moeten een betekenis hebben. Er is een museum waar je meer te weten komt over deze menhirs. Bezoek de megalieten van Carnac nadat je Quiberon hebt bezocht. Hieronder lees je waarom.

Menhirs_magelieten_Carnac_Bretagne
Menhirs_magelieten_Carnac_Bretagne

13. Quiberon

Het is de plek die je niet mag missen als je roadtrip maakt door Bretagne. Het schiereiland Quiberon. Dat betekent via één weg erin en weer eruit. Ga vroeg anders is het feest en sta je heel lang in de file. Beter nog is de auto in de buurt van Carnac te laten staan en dan een fiets te pakken. Het is het eiland van Kasteel Turpault, het beroemde kasteel van de zee.

Quiberon is het hele jaar door een populaire bestemming. Hier is ook de oude sardinehaven (Port Maria) waar je de conservenfabrieken kunt bezoeken. Er is wellness in overvloed, restaurants ook en een gebied waar je je camera niet mag vergeten. Op veel plaatsen is hier zwemmen verboden, de zee is onvoorspelbaar. Maar nogmaals, vertrek vroeg als je hier naar toe gaat.

Het iconische Kasteel Turpault, bekend als het kasteel van de zee
Het iconische Kasteel Turpault, bekend als het kasteel van de zee

14. Morbihan en Port Navalo ook geschikt als vakantiebestemming

Als je eenmaal richting Nazaire aan het rijden bent passeer je Vannes. Hier onder ligt een gebied wat zo maar je vakantiebestemming zou kunnen zijn, de Morbihan. Letterlijk betekent Mor-bihan in het Bretons de kleine zee. En dat is het ook met aan de onderkant de baai van Quiberon. Het ie een ongekend prachtig gebied met een veertigtal eilandjes.

Er is een vogelreservaat, moerassen, oestervissers, pittoreske plaatsjes en kun je er genieten van het natuurgeweld bij de Passage de la Jument waar je een van de sterkste getijdenstromingen van Europa kunt zien. Als ik dit allemaal eerder wist was ik hier zeker langer gebleven. En Le Bretons, die noemen het een van de mooiste baaien ter wereld. Misschien hebben ze nog gelijk ook.

Het uiterste puntje van Morbihan, Port Navalo
Het uiterste puntje van Morbihan, Port Navalo
Oestervissers in de Golf van Morbihan
Oestervissers in de Golf van Morbihan

15. Batz-sur-Mer

Het eindpunt van deze roadtrip door Bretagne is bereikt. Met alleen nog een bezoek aan St-Nazaire is Batz-sur-Mer, misschien wel het beste plekje om even bij te komen. Het gebied is bekend vanwege de zoutwinning in de ‘marais salant’. Hier aan het strand ligt Flower Camping Les Paludiers, een gezellige familiecamping waar ik logeer in grote familietent. De mensen zijn er vriendelijk en sfeer is er ongekend relaxed.

Op deze camping kom je om even alles achter je te laten. Batz en Paludiers zijn het geschikte punt om nog een keer terug te kijken naar de 870 km lange roadtrip door en langs de kust van Bretagne. In de avond op een muurtje aan het strand, de zon zien verdwijnen in de Oceaan. Zo’n moment ga je niet meer vergeten.

De gezellige Camping Les Paludiers bij Batz sur Mer.
De gezellige Camping Les Paludiers bij Batz sur Mer.
Batz-sur-Mer nog een keer genieten van de Bretonse kust
Batz-sur-Mer nog een keer genieten van de Bretonse kust

16. Saint Nazaire: eindpunt van een bijzondere roadtrip

In Saint Nazaire is genoeg te zien ook al heb je al snel door dat je hier wel in een havenstad aan de zee bent. De sfeer en alles is niet te vergelijken met die van St. Malo. Daar was de zee de baas, hier is het veel meer de scheepvaart die de stad lijkt te beheersen. Saint-Nazaire is een van de zes locaties in de wereld waar schepen van meer dan 300 meter kunnen worden gebouwd. Hier vind je ook de voormalige onderzeeër basis waar je aan boord kunt klimmen van de onderzeeër Espadon die daar in zijn thuishonk ligt. Neem een dag de tijd om de stad te bezoeken en ook om nog een keer te genieten van de Bretonse keuken. Onze roadtrip stopt hier echt.

Must-visit dingetje in Saint Nazaire, onder water gaan met de Espadon. Een aanrader.
Must-visit dingetje in Saint Nazaire, onder water gaan met de Espadon. Een aanrader.
Er is altijd \u00e9\u00e9n laatste foto van je Roadtrip, de pier in Saint-Naziare
Er is altijd één laatste foto van je Roadtrip, de pier in Saint-Naziare
Peugeot 3008, 870 km trouwe metgezel voor deze Roadtrip door Bretagne
Peugeot 3008, 870 km trouwe metgezel voor deze Roadtrip door Bretagne

Bretagne: verliefd voor het leven

Misschien had ik vooraf een paar dagen Bretons moeten gaan leren want die taal, die is bijzonder. Tijdens deze roadtrip door Bretagne zag ik tien dagen lang onder iedere plaatsnaam een prachtige tweede naam, in het Bretons. Je raakt eraan gewend en zo zal ik m’n hele leven blijven herinneren dat je Quimper echt als Kemperrr moet uitspreken, en in het Bretons schrijf je ook echt Kemper. Bretagne: ik ben van je gaan houden en wil je ieder jaar minstens éen keer gedag komen zeggen.

10 handige tips voor een roadtrip in Bretagne

Wil jij deze indrukwekkende roadtrip ook maken? Dan komen deze handige tips goed van pas.

 • Rijd de route tegen de wijzers van de klok, die ga je vanzelf begrijpen.
 • Koop een ouderwetse landkaart, die heb je echt nodig.
 • Wees altijd voorbereid op ander weer, het kan hier snel omslaan.
 • Neem eten en drinken mee voor onderweg: strandtentjes zijn er niet.
 • Koop vooral de lokale lekkernijen, die gaan je verrassen.
 • De locals spreken Bretons, dat is niet hetzelfde als Frans
 • Op de borden onderweg staat Bretagne, Breizh, Britanny of Bertaèyn.
 • Ga eten aan de kust en slapen op een camping.
 • Vermijd zoveel mogelijk de doorgaande wegen en rij binnendoor.
 • Neem echt de tijd voor alles, je komt vanzelf in de juiste flow.

Op vakantie naar Bretagne

Wil jij deze waanzinnige roadtrip door Bretagne ook gaan maken? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis
 • Heb je geen auto? Huur er dan een! Dat doe je het beste via Sunny Cars want dan ben je 100 procent verzekerd.
 • De beste tip: ga kamperen! De mooiste campings vind je via Suncamp, via Allcamps of via Vacanceselect.
 • Liever een hotels in Bretagne? Die boek je het beste via Booking.com. Een aanrader is Oceania Saint Malo op een topplek.
 • Een complete vakantie naar Bretagne boek je via TUI.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Frankrijk

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Orange is een authentiek Frans stadje in het hart van de Vaucluse. Het is een van de departementen van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk. Wie de beroemde Autoroute du Soleil rijdt, komt er vanzelf langs.

Stedentrips03.06.2024

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Niet ver van de Zuid-Franse stad Orange ligt een vermaard plaatsje: Châteauneuf-du-Pape. Het is de naam van een stadje, een wijnregio, maar vooral bekend van de gelijknamige wijnen uit deze regio. Het is een van de plekken in de Vaucluse waar je een keer geweest moet zijn.

Ontspanning01.06.2024

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

Het Romeins theater van Orange - officieel Théâtre Antique d'Orange - is het historisch monument van deze Zuid-Franse stad. Het theater werd gebouwd tijdens de Romeinse overheersing in de eerste eeuw na Christus.

Stedentrips29.05.2024

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

De Franse Azuurkust is vooraal zo aantrekkelijk vanwege de mooie stranden. Het water is super helder en het zand zacht en goudgeel. In de hele regio vind je smalle baaien en onontdekte zandstanden, afgewisseld met brede populaire stranden met de hipste strandtenten van het land.

Zomer12.03.2024

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

In de Franse Alpen vind je schitterende skigebieden. Naast Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, zijn er ook kleinere plaatsen waar je uitstekend kunt skiën, de pistes soms nog helemaal voor jezelf hebt en betaalbaar kunt overnachten.

Winter08.03.2024

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!