Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne


De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Het is zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: ontspannen, zonder haast én het is er nu eenmaal bijna altijd lekker weer. De Dordogne barst van de mooie (middeleeuwse) dorpen, kastelen, prachtige omliggende natuur en fijne campings. Niet voor niets weten zoveel Nederlanders dit Franse departement in het voorjaar en in de zomer dan ook zo goed te vinden.

De naam Dordogne slaat niet alleen op het departement, maar ook op de rivier die door dit deel van Frankrijk stroomt. Die rivier is in de zomermaanden een verademing: het biedt zoveel mogelijkheden voor verkoeling op warme dagen. Wie hier vakantie viert móet dan ook een kano huren en een dagje peddelen op de Dordogne. Er zijn zoveel leuke strandjes en plekken waar je kunt aanmeren. Het uitzicht onderweg is simpelweg fenomenaal – je komt langs de mooiste dorpjes en kastelen van de Dordogne – en er is weinig leukers dan een dagje kanoën in een van de mooiste streken van Frankrijk.

Wat moet je zeker zien in de Dordogne?

Hoewel de meeste ‘Francofielen’ denken de Dordogne aardig te kennen, vallen sommige bekende plekken officieel gezien net buiten het departement. De rotswoningen van Rocamadour, de gezellige stad Brive-la-Gaillarde en het stadje Cahors liggen in andere departementen rondom, maar tegelijkertijd zijn het absolute aanraders voor een dagje weg. Ze zijn in ieder geval goed bereikbaar. Er is ook zoveel moois dat wél binnen de officiële grenzen valt. Maar wat moet je zeker zien in de Dordogne? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Eén van de dingen waar de regio Dordogne om bekend staat zijn de grotten. Je vind hier namelijk een aantal prachtige grotten met prehistorische rotstekeningen. De bekendste zijn de grotten van Lascaux, Grotte de Rouffignac en Grotte du Grand Roc. Maar ook kastelen zijn er volop te vinden, die vaak gebouwd zijn in de middeleeuwen. De een nog mooier dan de ander. Château de Castelnaud spant de kroon, al is ook Château de Beynac heel mooi. De uitspraak “als een god in Frankrijk” moet wel zijn uitgevonden door iemand uit de Dordogne. Het moge duidelijk zijn dat je je hier geen seconde gaat vervelen: het is dé perfecte vakantieregio. Ik heb er m’n hart aan verloren en jij misschien ook wel, als je het een kans geeft…

Het weer in de Dordogne

Qua natuur is het een glooiend gebied met uitgestrekte akkers, wijnvelden en bossen. In de zomermaanden staan de zonnebloemen hier in bloei, zijn de luchten strakblauw en is het er aangenaam warm. In de maanden juli en augustus is het in de Dordogne gemiddeld 28 graden. Door de gunstige ligging is dat een gemiddelde dat een stuk hoger ligt dan de temperaturen in Nederland. Het weer in de Dordogne is het beste te omschrijven als ‘Franse warmte’. Dat wil zeggen niet te plakkerig, maar fijn. Al kan het er ook flink spoken in de zomer: onweersbuien verschijnen vanuit het niets, maar gelukkig zijn ze na een paar uur vaak weer voorbij.

De mooiste plekken

Ga je op vakantie naar de Dordogne in Frankrijk, of ben je je aan het oriënteren, lees dat dit lijstje nog even door. Dit zijn de mooiste plekken in de Dordogne die je absoluut niet mag missen!

Vakanties boeken naar de Dordogne doe je het beste via deze websites:

  • Via Allcamps vind je de mooiste campings
  • De mooiste vakantiehuizen vind je via Belvilla
  • Of boek complete vakanties via TUI
  • Bekijk mooie aanbiedingen via de ANWB
Doen in de zomer: kano\u00ebn op de rivier Dorodgne
Doen in de zomer: kanoën op de rivier Dorodgne

1. Belvès

Belvès in de Dordogne behoort tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk. Het is een charmant, middeleeuws stadje dat nog steeds ommuurd is met de originele muur. Om er te komen moet je een flink stuk naar boven rijden. De geschiedenis van Belvès gaat heel ver terug en dat is goed te zien. In de knusse oude straatjes zitten winkeltjes en cafés. Belvès ligt niet direct aan de rivier de Dordogne maar er een stukje vandaan. De oude markthal is het pronkstuk van het dorpje, waar het nog steeds iedere week markt is. Rij je net iets voorbij Belvès dan heb je aan de kant van de weg het mooiste uitzicht op dit prachtige dorpje in de Dordogne. Dan zie je bijvoorbeeld ook de zeven kerktorens. Belvès staat namelijk bekend als het stadje met de zeven klokkentorens – La Cité des Sept Clochers – die je van een afstandje het beste ziet.

bekijk mooie vakantiehuizen in Belvès

Camping Le Moulin de la Pique, net iets buiten Belvès is echt een aanrader!

Het dorpje Belv\u00e8s is een van de mooiste plekken van de Dordogne
Het dorpje Belvès is een van de mooiste plekken van de Dordogne
Slenteren door de prachtige middeleeuwse straatjes van Belv\u00e8s
Slenteren door de prachtige middeleeuwse straatjes van Belvès

2. Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda is absoluut het mooiste stadje van de Dordogne, en waarschijnlijk ook wel het bekendste. Sarlat – zoals het afgekort genoemd wordt – is de parel van de regio en stamt uit de middeleeuwen. Het stadje is goed bewaard gebleven en daardoor is het een genot om er doorheen te wandelen. Het is ook echt een stadje, net iets groter dan de meeste dorpen in de regio.

Het is er – zeker in de zomer – gezellig druk. Iedere vakantieganger wil wel een dagje of een dagdeel naar dit sfeervolle stadje. Place de la Liberté is het centrale plein in Sarlat, omgeven met prachtige huizen en kerken die eeuwenoud zijn. Mocht je Sarlat-la-Canéda ook een keer willen bezoeken, ga dan op zaterdagochtend. Dan is het namelijk markt en dit is de leukste Franse markt die je gaat zien. Er is van alles te koop – en te proeven, met name lokale producten zoals kaas, wijn en paté. En er is ook vaak wat te doen, zeker in juli en augustus, zoals middeleeuwse festivals, straattheater en muziekoptredens. Dat geeft dot leuke stad nóg weer wat extra sfeer.

Bekijk vakantiehuizen in Sarlat-la-Canéda

↠ Boek de mooiste campings in de omgeving van Sarlat via Vacanceselect. Heel leuk is Camping Soleil Plage.

Op het centrale plein in Sarlat is het ieder weekend markt
Op het centrale plein in Sarlat is het ieder weekend markt
Zoveel leuke restaurants in de straatjes van Sarlat
Zoveel leuke restaurants in de straatjes van Sarlat

3. Beynac-et-Cazenac

Het dorpje Beynac-et-Cazenac behoort zonder twijfel ook in dit rijtje thuis. Veel mooier gaat het namelijk niet worden in Frankrijk. Beynac-et-Cazenac ligt direct aan de rivier de Dordogne. Het dorpje lijkt wel tegen de rotsen aan geplakt. Kijk je vanuit de doorgaande weg omhoog dan zie je het Kasteel van Beynac hoog boven alles uitsteken. Château de Beynac is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen in heel Frankrijk en ligt hoog boven het dorp op een steile klif. Het kasteel stamt al uit de twaalfde eeuw.

Vanaf het Kasteel van Beynac kun je overigens het beroemde kasteel Castelnaud ook zien liggen. Beynac zelf is klein, niet veel meer dan een doorgaande weg en een paar bloemrijke en sfeervolle zijstraatjes, maar het is de fenomenale ligging die het tot een van de mooiste plekken van de Dordogne maakt. Je moet er dus zeker een keer naartoe voor een korte wandeling en een bezoek aan het kasteel. En in de omgeving zijn ook mooie wandelingen te maken. De meeste kanotochten op de Dordogne komen hier ook voorbij en vanaf het water is Beynac nóg mooier. Maar doorvoor moet je dus wel het water op.

Bekijk vakantiehuizen in Beynac

↠ Wil je kamperen in de omgeving van Beynac-et-Cazenac? Een aanrader is Camping Le Capeyrou aan de voet van het kasteel.

Beynac en het Kasteel van Beynac behoren tot de mooiste plekken van de Dordogne
Beynac en het Kasteel van Beynac behoren tot de mooiste plekken van de Dordogne
Het dorpje Beynac ligt op een schitterende plek direct aan de rivier
Het dorpje Beynac ligt op een schitterende plek direct aan de rivier

4. La Roque-Gageac

Nóg zo’n lieflijk dorpje dat compleet verweven lijkt te zijn met de gigantische rotspartij op de achtergrond: La Roque-Gageac. Het is een van de pareltjes van de Dordogne. In de zomermaanden is het gezellig druk in La Roque-Gageac. De doorgaande straat barst namelijk van de leuke winkeltjes en terrasjes. Kijk tijdens een bezoek aan La Roque-Gageac zeker omhoog want de rotsen boven het dorpje zijn indrukwekkend. Wie goed kijkt ziet dat delen van de rotsen gestut lijken te zijn. Het heeft alles te maken met het verleden, toen een deel van de rotspartij instortte. La Roque-Gageac ligt net als Beynac direct aan de oevers van de Dordogne.

Net iets buiten La Roque-Gageac liggen Les Jardins de Marqueyssac: een schitterend aangelegde tuin die vooral bekend is vanwege de perfect getrimde buxushagen. Het is alsof je door een schilderij loopt. Super leuk om hier even rond te wandelen!

Bekijk vakantiehuizen in La Roque-Gageac

↠ Bekijk de mooiste campings in de omgeving van La Roque-Gageac via Vacanceselect

Het dorpje La Roque-Gageac ligt aan de rivier, maar ook direct onder een indrukwekkende rotspartij
Het dorpje La Roque-Gageac ligt aan de rivier, maar ook direct onder een indrukwekkende rotspartij
Een gezellige straat met winkeltjes en terrasjes op een fenomenale plek
Een gezellige straat met winkeltjes en terrasjes op een fenomenale plek

5. Château de Castelnaud

Château de Castelnaud mag je zeker ook niet overslaan, het is een van de hoogtepunten van de regio. Dit middeleeuwse kasteel ligt op ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Sarlat-la-Canéda. Het is een van de meest bezochte historische bezienswaardigheden in de Dordogne en is vooral zo geliefd omdat het een imposant uiterlijk en rijke geschiedenis heeft. En dat willen veel mensen van dichtbij zien.

De ligging van Château de Castelnaud is schitterend; tegen de rotsen aan. Wanneer je naar boven naar het kasteel klimt, heb je een fenomenaal uitzicht over de groene omgeving. Alleen al dat uitzicht is het waard om dit kasteel een keer te bezoeken tijdens je vakantie. Château de Castelnaud stamt uit de 13e eeuw maar is in de vorige eeuw flink gerestaureerd. Het is absoluut een plaatje om te zien. Vergeet ook niet om ook door de kleine straatjes van het gelijknamige dorpje Castelnaud la Chapelle te wandelen, want die zijn zeker zo mooi. Je komt er doorheen om bij het kasteel te komen. Het is een van de leukste dagjes weg in de Dordogne als je hier op vakantie bent.

Bekijk vakantiehuizen in Castelnaud

↠ Mooie aanbiedingen voor vakanties in de omgeving van Castelnaud vind je via de ANWB

Castelnaud is het mooiste kasteel van de Dordogne
Castelnaud is het mooiste kasteel van de Dordogne
Een prachtig middeleeuws kasteel aan oevers van de Dordogne
Een prachtig middeleeuws kasteel aan oevers van de Dordogne

6. De grotten van Lascaux

In 1940 werd in de Dordogne een bijzondere ontdekking gedaan: in een grot in een vallei van de Vézère werden wandschilderingen op de rotsen ontdekt. Een spectaculaire vondst. Volgens experts stammen de oudste tekeningen in de grotten van Lascaux al van 15.000 jaar voor Christus. Het zijn schilderingen van dieren zoals bizons, paarden en rendieren. Het geeft aan hoe ver de geschiedenis van deze Franse regio terug gaat. UNESCO heeft de grotten van Lascaux ook uitgeroepen tot werelderfgoed. Je begrijpt dat dit een van de mooiste plekken in de Dordogne is, die je absoluut een keer moet gaan zien tijdens je zomervakantie.

bekijk vakantiehuizen in Lascaux

Camping Le Paradis is een aanrader als je in deze omgeving wil kamperen

7. Domme

Ook het middeleeuwse dorpje Domme mag je niet overslaan. Het hoort bij de mooiste plekken in de Dordogne. Het wordt een zogenaamde bastide genoemd, een ommuurde nederzetting. En die muren staan er nog steeds: via een oude smalle poort rij je het dorpje binnen. Domme ligt behoorlijk hoog en dat levert een aantal schitterende uitkijkpunten op. Op het hoogste punt van het dorp ligt een prachtig breed balkon waarvandaan je uitkijkt over de rivier de Dordogne – je ziet de rivier door het groene landschap kronkelen – maar ook over de groene heuvels van de regio.

De oude markthal in Domme is de moeite waarom om even te bekijken maar slenter vooral op je gemak door het dorpje, het is namelijk een fijne plek om doorheen te wandelen. In de kleine, smalle straatjes barst het van de gezelligheid met leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes.

Bekijk mooie vakantiehuizen en hotels in Domme

Via deze oude en smalle stadspoort kom je Domme binnen
Via deze oude en smalle stadspoort kom je Domme binnen
Gezelligheid in de straatjes van Domme
Gezelligheid in de straatjes van Domme

8. Bergerac

Heb je ooit gehoord van Cyrano de Bergerac, de Franse schrijver met een enorm lange neus? Of misschien ken je wel de beroemde wijnen uit Bergerac? Er is genoeg waar deze stad om bekend staat, maar bovenal is het een van de leukste steden in de Dordogne. Qua grootte is de stad vergelijkbaar met Périgueux, maar Bergerac is leuker. De ligging van de stad is schitterend, direct aan de rivier Dordogne. In de zomermaanden is hier van alles te beleven. Wandel door het middeleeuwse centrum, er zijn zoveel mooie straten en pleinen in deze stad te vinden. Je kunt er leuk shoppen, terrasjes pakken en natuurlijk bij het standbeeld van Cyrano even kijken hoe lang zij neus nu daadwerkelijk is. Bergerac is absoluut een van de plekken die je niet mag missen als je hier op vakantie bent. Doen dus!

Bekijk alle hotels in Bergerac. Een aanrader is Europ’Hotel Bergerac.

De sfeervolle stad Bergerac aan het water
De sfeervolle stad Bergerac aan het water
Cyrano de Bergerac, de beroemde schrijver met de grote neus
Cyrano de Bergerac, de beroemde schrijver met de grote neus

Mooie campings in de Dordogne

Om te kamperen ga je geen betere plek in Frankrijk vinden dan de Dordogne. Dat is namelijk de leukste manier om deze regio goed te ontdekken. En dat kan tegenwoordig zeker ook in luxe: glamping dus. Je vindt er prachtige accommodaties zoals toffe glampingtenten die je kunt boeken.

Ben je nog op zoek naar een leuke camping in de Dordogne? Dan heb ik een paar goede tips voor je. Op al deze campings ben ik meerdere keren geweest en het zijn de mooiste campings van de regio – en zelfs van heel Frankrijk.

  • Camping Saint Avit Loisirs ligt net buiten het kleine plaatsje Le Bugue. Saint Avit Loisirs is een van de mooiste campings van Frankrijk, die met liefde en passie gerund wordt door de familie Leger. Het is een camping met vijf sterren met alles erop en eraan. Er zijn een paar grote zwembaden, uitgebreide recreatiemogelijkheden, twee goede restaurants. Er wordt namelijk zoveel georganiseerd, van sportieve toernooien tot muzikale avonden. Voor gezinnen met kinderen is Camping Saint Avit Loisirs een paradijs, die hier een fantastische vakantie gaan hebben.
  • Camping Le Paradis is een kleurrijke oase. Het is een gezellige familiecamping die prachtig is aangelegd met allerlei fleurig en tropische bloemen en planten. Het bijzonder aan deze camping is dat Le Paradis aan het water ligt: aan de oevers van de rivier de Vézère. En dat in de warme zomermaanden echt genieten. In de omgeving kun je overigens niet alleen heel mooi varen, maar vanuit Camping Le Paradis vertrekken ook een hoop wandel- en fietsroutes.
Uitzicht op de rivier Dordogne vanuit het dorpje Domme
Uitzicht op de rivier Dordogne vanuit het dorpje Domme
Een aantal van deze plekken behoren tot Les Plus Beaux Villages de France
Een aantal van deze plekken behoren tot Les Plus Beaux Villages de France
De rotsen boven La Roque-Gageac zijn vroeger deels ingestort, vandaar deze constructie
De rotsen boven La Roque-Gageac zijn vroeger deels ingestort, vandaar deze constructie
La Roque-Gageac op een zomerse dag
La Roque-Gageac op een zomerse dag
De Dordogne, voor altijd in mijn hart!
De Dordogne, voor altijd in mijn hart!

Dordogne vakantie tips

Wil je op vakantie naar de Dordogne in Frankrijk? Deze tips kunnen je wellicht helpen bij het boeken van je vakantie.

Plan je reis

  • De mooiste campings in de Dordogne vind je het beste via All Camps.
  • Luxe accommodaties en glamping op mooie campings in de Dordogne boek je het beste via Vacanceselect.
  • Bekijk alle hotels in de Dordogne via Booking.com. Overnachten op een kasteel doe je in Château la Fleunie in Condat-sur-Vézère.
  • Via TUI vind je goede accommodaties voor een vakantie in de mooiste regio van Frankrijk.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Frankrijk

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Orange is een authentiek Frans stadje in het hart van de Vaucluse. Het is een van de departementen van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk. Wie de beroemde Autoroute du Soleil rijdt, komt er vanzelf langs.

Stedentrips03.06.2024

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Niet ver van de Zuid-Franse stad Orange ligt een vermaard plaatsje: Châteauneuf-du-Pape. Het is de naam van een stadje, een wijnregio, maar vooral bekend van de gelijknamige wijnen uit deze regio. Het is een van de plekken in de Vaucluse waar je een keer geweest moet zijn.

Ontspanning01.06.2024

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

Het Romeins theater van Orange - officieel Théâtre Antique d'Orange - is het historisch monument van deze Zuid-Franse stad. Het theater werd gebouwd tijdens de Romeinse overheersing in de eerste eeuw na Christus.

Stedentrips29.05.2024

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

De Franse Azuurkust is vooraal zo aantrekkelijk vanwege de mooie stranden. Het water is super helder en het zand zacht en goudgeel. In de hele regio vind je smalle baaien en onontdekte zandstanden, afgewisseld met brede populaire stranden met de hipste strandtenten van het land.

Zomer12.03.2024

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

In de Franse Alpen vind je schitterende skigebieden. Naast Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, zijn er ook kleinere plaatsen waar je uitstekend kunt skiën, de pistes soms nog helemaal voor jezelf hebt en betaalbaar kunt overnachten.

Winter08.03.2024

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Verder lezen over Kamperen

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

Ben jij op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw volgende kampeeravontuur in Europa? Bekijk dan deze topselectie van unieke kampeerplekken in deze uitgebreide lijst met de 30 populairste campings in Europa. Van idyllische locaties aan het water, luxe glampingaccommodaties en back-to-basic campings, er zit van alles wat tussen.

Zomer07.05.2024

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Het campingconcept van Huttopia spreekt mij enorm aan. Luxe, kleinschalige campings op bijzondere plekken in natuur, met ruime plekken en toffe accommodaties om te huren. Dat is geen klassiek kamperen, maar ik ga niet p...

Zomer21.07.2023

Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

7 verrassende kampeerbestemmingen in Europa

Wie vroeger als klein kind al ging kamperen, zal de liefde voor de camping nooit meer verliezen. Hele dagen buiten zijn, de knusheid van een tent of caravan, iedere avond barbecueën. Als kamperen eenmaal in je bloed zit...

Zomer09.07.2023

7 verrassende kampeerbestemmingen in Europa