Zomer24.01.2022

Een dagtocht met de boot naar het paradijselijke Klein Curaçao


Wie naar Curaçao gaat, moet echt (ja, moet, ja) Klein Curaçao bezoeken. De naam zegt het al: een klein eilandje voor de kust van Curaçao. Het soort bounty tropisch gevalletje; ongelooflijk helder blauw water, geen mens die er woont en met intens wit zand dat je ogen dicht moet knijpen als je erop loopt. Er naartoe is al een attractie op zich. Klievend door de golven met een grote catamaran of beukend over de golven met een powerboot. De prachtige vliegende vissen vliegen langszij de boot met je mee en als je geluk hebt, dan zie je op de terugweg dolfijnen naast de boot.


Wat te doen op Klein Curaçao?

Als je aan komt varen zie je een duidelijke scheidingslijn van donkerblauw naar azuurblauw transparant water. Tas op je hoofd, koelboxen mee en het laatste stukje door het aangename lauwe water naar het strand. Daar zorg je dat je beschutting zoekt onder een van de vele afdakjes of open hutten. Want beschutting heb je nodig in deze brandende zon. Dan gooi je spullen neer, je doet je snorkel en je duikbril op en je gaat keihard genieten van al het fantastische onderwaterleven. De geweldige gekleurde vissen, groot en klein, én natuurlijk: zwemmen met schildpadden.

Wil je wat anders actiefs doen? Ga lekker wandelen. In ongeveer 15 minuten (one way) wandel je naar de noordkant van het eiland. Aan die kant is de kust ruig, rotsachtig en met meer golfslag. Er liggen twee mysterieuze scheepswrakken en je kunt de oude, onbewoonde vuurtoren in. Of slenter lekker langs de vloedlijn over het fantastische witte strand en bekijk van een afstandje de nesten van de schildpadden. Cute detail: Je ziet de sporen van de kleintjes die naar het water schuifelen in het zand.

Hello Klein Curacao
Hello Klein Curacao
Onze powerboat naar Klein Curacao
Onze powerboat naar Klein Curacao
Dromerig lopen langs het water
Dromerig lopen langs het water
Het zinderend hete strand
Het zinderend hete strand

Welke boot kies je naar Klein Curaçao?

Ben je snel zeeziek, dan heb je een probleem want geen van de vaartochten is een smooth ride. De powerboot gaat snoeihard dreunend over de golven en doet er ongeveer een uurtje over. Ik vind dit de leukste omdat je kunt staan, zitten en de snelheid is geweldig! De catamaran deint meer, maar als je voorop zit, heb je minder last van zeeziekte. Deze boot doet er ruim anderhalf uur over. Met de powerboot barbecue je op het strand en heb je grote koelboxen met eten en drank. Op de catamaran barbecue je op de boot zelf en deze heeft een bar aan boord met onder andere wijntjes en sterke drank. Het leuke van de catamaran is, dat er wordt afgewassen in het wat diepere gedeelte van de zee en de etensresten trekken heel veel vissen én de schildpadden aan. Dus schildpadden spotten op Klein Curaçao is gegarandeerd! Naast deze twee boten heb je nog wat kleinere boten en privéboten die je kunt huren.

Een trip naar Klein Curacao vanaf Curaçao duurt een hele dag en kost tussen de € 75 en € 100 euro inclusief eten, drinken en gebruik van snorkels en duikbrillen. Je vertrekt omstreeks 08.00 uur vanaf Jan Thiel-baai en je vaart rond 16.00 uur weer terug.

Tips:

  • Blijven smeren, je verbrandt echt levend. Ik heb er helaas genoeg gezien die knalrood halverwege de dag beschutting zochten. Zo zonde, want dan heb je niets meer aan je dag.
  • Als je gaat wandelen, neem water mee (en een hoedje) en doe je schoenen aan.
Het oude scheepswrak en de vuurtoren
Het oude scheepswrak en de vuurtoren

Dit moet je nog weten over Klein Curacao

  • Het eiland ligt op drie kwartier tot anderhalf uur varen van Curaçao.
  • Naast een helderblauwe oceaan en wit strand vind je er de ruïnes van twee vuurtorens, een quarantainegebouw en een paar vissershutjes. Verder zijn er twee zoetwaterputten op het eiland.
  • Boek je dagtour ruim van tevoren, de tours zijn namelijk (terecht) heel populair.
  • Neem, naast zonnebrand (factor 50 is geen overbodige luxe!), ook een zonnebril mee en het liefst iets van hoofdbedekking om een zonnesteek te voorkomen. Een waterdichte tas is ook een aanrader, zodat je op de boot je spullen droog kunt houden. Ga je snorkelen? Trek dan een t-shirt aan zodat je rug niet enorm verbrandt.
Het wrak aan de noordkant van het eilandje
Het wrak aan de noordkant van het eilandje
Op en top genieten op Klein Curacao
Op en top genieten op Klein Curacao
De oude vuurtoren is verlaten, maar werkt nog steeds
De oude vuurtoren is verlaten, maar werkt nog steeds

Boek een vakantie naar Curacao

Heb jij zin zelf Klein Curacao te ontdekken? Dan komen deze tips goed van pas!

Plan je reis .affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Wanda Bregman

Wanda heeft viertal ernstige verslavingen: reizen, schrijven, sport en avontuur. En het liefst in combinatie. Bovenaan verschenen op haar travel bucketlist zijn, Vietnam, Japan en Chili. Nadat Mozambique, Zuid-Afrika, Peru en Argentinië afgevinkt zijn, waar ze zo weer naar terug zou gaan, so much epic things to do, so much beauty to discover. Reizen gevuld met adrenalinestootjes wordt ze ontzettend gelukkig van.

Verder lezen over Curaçao

De 5 leukste dingen om te doen in Pietermaai op Curaçao

Pietermaai is de kleurrijkste wijk van Willemstad, Curaçao en staat bol van de gezellige restaurants, leuke boetiekjes en mooie hotels. Wij tippen de 5 leukste dingen om te doen in deze wijk!

Zomer06.06.2024

De 5 leukste dingen om te doen in Pietermaai op Curaçao

Kleurrijkste en meest trendy wijk van het eiland
Zo verken je Curaçao: op de step, lopend, per boot of met de jeep!

Curaçao is hot. Letterlijk, het is er namelijk bijna altijd rond de 30 graden. Maar ook figuurlijk, want in maart van 2024 heeft het land zijn beste toeristenmaand ooit beleefd. Meer dan 60.000 mensen kwamen naar het eiland en wij snappen wel waarom. Eerder hebben we al een lijstje gedeeld met 7 originele tips om het optimale uit je reis te halen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Daarom delen we vandaag nog vier bijzondere plekken, inclusief vervoersmiddelen, die je Curaçao doen ontdekken. Zet ze maar op je bucketlist!

Zomer06.05.2024

Zo verken je Curaçao: op de step, lopend, per boot of met de jeep!

Ervaar de vijf superkrachten van Curaçao

Veel mensen gaan naar Curaçao om een strandvakantie te vieren. Dat is ook logisch, want er zijn op het eiland talloze lekkere strandjes te vinden. Je kunt tijdens zo’n vakantie even bijkomen en tijd voor jezelf claimen. Maar wist je dat je bewust maar soms ook onbewust veel meer uit zo’n vakantie haalt dan je zelf in eerste instantie dacht?

Ontspanning26.04.2024

Ervaar de vijf superkrachten van Curaçao

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Duurzaam reizen: op plasticmissie voor een schoner Curaçao

Chillen met je billen op Mambo Beach. Een hagelwit strand, azuurblauwe zee, de zeebries die door de palmbomen waait, cocktail in je hand en Caribische loungemuziek door de speakers. Het paradijselijke Curaçao is niet vo...

Algemeen21.07.2022

Duurzaam reizen: op plasticmissie voor een schoner Curaçao

De zes mooiste, onontdekte plekken van Curaçao

Wie aan Curaçao denkt, denkt aan de vrolijke, gekleurde huisjes in de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad, mooie witte stranden en het azuurblauwe water. Maar Curaçao brengt je zoveel meer dan dat. Ik laat je Cura...

Zomer21.11.2020

De zes mooiste, onontdekte plekken van Curaçao

over de onbegaande paden
Het cultureel erfgoed van Curaçao: de mooiste musea en landhuizen

Dat Curaçao een paradijslijk eiland is, met heerlijke zandstranden en wuivende palmbomen, dat is bij veel mensen wel bekend. Maar dat op Curaçao ook een schat aan cultureel erfgoed te vinden is, dat weten niet veel men...

Algemeen11.11.2020

Het cultureel erfgoed van Curaçao: de mooiste musea en landhuizen

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s

Wat een heerlijk eiland is Curaçao! Het is er altijd lekker warm en met een beetje geluk staat er een lekker briesje. Je vind er talloze mooie stranden, prachtige natuurlijk en heerlijk veel keus aan lekkere restaurantj...

Zomer11.07.2020

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s