Zomer03.07.2024

Île de Ré: dit eiland is dé grote verrassing van Frankrijk


Île de Ré bewijst nogmaals waarom ik zo gek ben op Frankrijk. Île de Ré is een eiland in Midden-Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan ter hoogte van de leuke havenstad La Rochelle. In deze regio liggen meer eilandjes, denk bijvoorbeeld aan Île d’Oléron, dat bekend staat om zijn oester- en mosselkwekerijen. Eiland Île de Ré is vijfentachtig vierkante kilometer groot en te bereiken middels een vaste en imposante tolbrug Pont de Ré. Dat kost 8 euro voor een kaartje, behalve in het hoogseizoen: dan betaal je 16 euro. Het is een beetje dubbel want je wilt een eiland als Île de Ré eigenlijk zoveel mogelijk geheim houden. Het is een unieke en authentieke bestemming die wat mij betreft heel veel te beiden heeft. Het eiland staat voor mij persoonlijk symbool voor het Franse bourgondische goede leven.

Smalle straatjes met witte huizen: verken Île de Ré op de fiets!

Île de Ré eiland staat onder andere bekend om zijn smalle straatjes met witte huizen. Het is een hele kunst om hier met de auto doorheen te rijden. Veel beter is dan ook om fietsen te huren en de auto lekker op de parkeerplaats te laten staan. Het eiland is namelijk een echt fietseiland. De fietspaden en de bewegwijzering zijn goed en op iedere hoek van de straat kun je een fiets huren. De afstanden zijn ook prima en ik zou dus zeker met een stokbrood en een fles rosé in je fietsmand het eiland gaan verkennen. Heerlijk ontspannend!

Smalle straatjes op I\u0302le de Re\u0301
Smalle straatjes op Île de Ré
Witte huizen zijn kenmerkend voor Ile de Re
Witte huizen zijn kenmerkend voor Ile de Re
Er hangt een gezellige, ontspannen sfeer
Er hangt een gezellige, ontspannen sfeer
Brede zandstranden langs de kustlijn van I\u0302le de Re\u0301
Brede zandstranden langs de kustlijn van Île de Ré
I\u0302le de Re\u0301 is echt een fietseiland
Île de Ré is echt een fietseiland

Geniet van het bourgondische Franse leven in een luxe glamping accommodatie

Onze Flower camping Le Bel Air ligt in het plaatsje La Flotte, een typisch klein havenplaatsje met leuke restaurantjes en winkeltjes. Naast de bekende souvenirwinkeltjes tref je ook een aantal gezellige wijn barretjes en een goede en breed gesorteerde bakkerij genaamd Feuillette aan. Iedere ochtend wandelden wij door de smalle straatjes van La Flotte en haalde we verse croissants en stokbrood voor het ontbijt. Loop terug over de dagelijkse markt van La Flotte, het Franse leven hier is goed! Via de organisatie Flower Campings hebben wij een luxe glamping-accommodatie gevonden op een gezellige en leuke camping waar van alles te doen was. Denk hierbij aan tennissen, zwemmen, spelen op de springkussens en ook hier kun je weer fietsen huren. De afstand tussen de huisjes is prettig en er is ook voldoende privacy. Opvallend detail is dat de huisjes met zorg en sfeervol in de stijl van Île de Ré waren ingericht. De bedden zijn goed evenals de bank en de faciliteiten zoals een oventje, waterkoker en een televisie.

Aan de andere kant dan waar je het eiland via de tolbrug op komt rijden ligt het plaatsje Saint Clément des Baleines. Om het plaatsje te bereiken moet je dwars door een zeer uitgestrekt natuurgebied fietsen of met de auto rijden. Hier tref je twee vuurtorens waaronder de Portée Lumineuse van 57 meter hoog welke je via en indrukwekkende trap van maar liefst 257 treden kunt beklimmen. Bovenop de vuurtoren heb je een fraai uitzicht over de kustlijnen van het noordelijkste puntje van Île de Ré en realiseer je je pas echt goed dat je op een eiland bent.

Nog meer mooie campings op Île de Ré

Kamperen is natuurlijk dé manier om vakantie in Frankrijk te vieren, en dat is op dit mooie eiland niet anders. Er zijn veel leuke campings te vinden. Daarom nog een paar tips.

  •  De natuurcampings van Huttopia zijn fantastisch: mooi aangelegd, ruime plaatsen en luxe accommodaties. Huttopia Chardons Bleues ligt op een goede plek om op de fiets het eiland te ontdekken.
  • En ook Camping La Côte Sauvage aan de noordkant van het eiland is een hele goede keuze: het strand is heel dichtbij.
Glamping op een Flower camping I\u0302le de Re\u0301
Glamping op een Flower camping Île de Ré
Interieur Flower Campings I\u0302le de Re\u0301
Interieur Flower Campings Île de Ré
Dagelijks verse croissants halen in La Flotte
Dagelijks verse croissants halen in La Flotte
Uitzicht vanaf de vuurtoren I\u0302le de Re\u0301
Uitzicht vanaf de vuurtoren Île de Ré

Zout en Oesters

Opvallend vaak zie je links of rechts de zee liggen wanneer je fietst of met de auto over het eiland rijdt. Er zijn dan ook tal van mooie en brede zandstranden op het eiland welke wederom per fiets goed bereikbaar zijn. De zee met het strand heeft ongeacht de tijd van het jaar iets bijzonders. Kinderen vermaken zich altijd met schelpen zoeken, torentjes bouwen van de duizenden witte en veelal platte stenen of uiteraard met het maken van zandkastelen.

Naast het uitgestrekte natuurgebied tref je op Île de Ré ook diverse gebieden aan waar zout wordt gewonnen. Het zijn als het ware ondergelopen akkers met een heel dun laagje water. Als het water is verdampt winnen ze als het ware het zout. Het is een typische ambacht die je absoluut op Île de Ré gaat tegenkomen. Wat je ook zeker gaat zien, zijn de verschillende oesterkwekerijen en oesterbars. Of je er nu wel of geen liefhebber bent, de kwaliteit van de oesters hier op Île de Ré is fantastisch te noemen. Overigens zijn de oesters zeker niet zoals in Nederland duur op Île de Ré. Onder andere in La Flotte vind je een oesterwinkeltje. Je kunt daar zelf aangeven welke kwaliteit je wil en de dochter of vrouw van de visser maak de oester zelfs voor je open waarna ze verpakt worden in een houten kistje. Heerlijk toch!

Zoutwinning op I\u0302le de Re\u0301
Zoutwinning op Île de Ré
Verse oesters in een oesterbar op Saint Martin de Re\u0301
Verse oesters in een oesterbar op Saint Martin de Ré
Torens bouwen op I\u0302le de Re\u0301
Torens bouwen op Île de Ré
De kids vermaken zich altijd wel op het strand
De kids vermaken zich altijd wel op het strand
Ook op minder zonnige dagen is het heerlijk om op het strand te zijn
Ook op minder zonnige dagen is het heerlijk om op het strand te zijn

Île de Ré heeft veel te bieden

Zoals gezegd zijn de afstanden kort. Het havenplaatsje Saint Martin de Ré is dan ook zowel overdag als in de avond het bezoeken waard. Er liggen tal van boten in de haven waaromheen restaurants en leuke winkeltjes liggen. Opvallend is dat het niet alleen maar souvenirwinkeltjes zijn maar ook echt trendy en leuke winkeltjes. Het centrum van Saint Martin de Ré leeft enorm. Het is een relatief drukke en gezellig plaats. Wat overigens voor het gehele eiland geldt, zeker ook in de plaats Saint Martin de Ré, is dat er overal voldoende en ruime openbare parkeerplekken zijn. Hier merk je goed dat het eiland vrij modern is qua opzet. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat pas sinds 1988 het eiland vanuit het vaste land met een brug bereikbaar werd.

In principe hoef je tijdens de vakantie het eiland niet meer af. Het eiland heeft in alle opzichten namelijk genoeg te bieden. Wanneer je toch een uitstapje wilt maken is La Rochelle een aanrader. Het is de eerste grote plaats nadat je de tolbrug over bent gereden en heeft een mooi oud haven centrum. Een leuke attractie, zeker met kinderen, is het overdekte zee aquarium. Hier tref je tal van exotische vissen aan. Wat ook zeker de moeite waard is, is om een stadswandeling te maken langs de oude muren van de stad.

Zoals gezegd is een bezoek aan het Franse eiland Île de Ré meer dan de moeite waard voor wie net als ik van het Franse leven houdt!

Haven La Rochelle met haar stadmuren
Haven La Rochelle met haar stadmuren
De gezellige haven van Saint Martin de Re\u0301
De gezellige haven van Saint Martin de Ré
Zon, leuke winkeltjes en terrasjes: veel meer heb je niet nodig op dit soort dagen
Zon, leuke winkeltjes en terrasjes: veel meer heb je niet nodig op dit soort dagen
Trendy winkeltjes op Saint Martin de Re\u0301
Trendy winkeltjes op Saint Martin de Ré
Ile de Re: wat een heerlijk eiland, verrassend leuk!
Ile de Re: wat een heerlijk eiland, verrassend leuk!

Goed om te weten

Wil je ook dit pittoreske eiland aan de westkust van Frankrijk ontdekken? Een paar dingen zijn goed om te weten over Île de Ré.

  • Het eiland is slechts 30 kilometer lang en varieert in breedte van 2 tot 5 kilometer.
  • De mooiste stranden zijn Plage de la Conche des Baleines en Plage de Gros Jonc.
  • De vestingmuren van Saint-Martin-de-Ré zijn UNESCO werelderfgoed.
  • Heel leuk om te doen op Île de Ré is het beklimmen van de vuurtoren Phare des Baleines. Bovenop heb je waanzinnig uitzicht!
  • Het is ongeveer 1.000 kilometer rijden tot je er bent. Mocht je nog leuke stopplekken zoeken om in twee keer te rijden, dan vind je hier wat goede tips.

Op vakantie naar Ile de Ré

Zin gekregen in een vakantie naar Ile de Ré? Deze handige reistips helpen je op weg.

Plan je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.

Verder lezen over Eilanden

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

Voor het ultieme vakantiegevoel moet je op Terschelling zijn. Het is één grote speeltuin voor kinderen. En met een idyllisch duingebied, 80 kil0meter aan schitterende fietspaden en knusse dorpen is Terschelling wat mij betreft een van de leukste bestemming voor een vakantie in eigen land.

Algemeen19.07.2024

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland. En absoluut een prachtige bestemming voor een weekendje weg, of een ontspannen langere vakantie. Van de witte zandstranden tot de vele schapen en schitterende natuur: op het unieke eiland vind je dit allemaal. En meer. Daarom geven we je 10 tips + bonustips! Texel wordt steeds bekender, zelfs Lonely Planet ontdekte ons 'eigen' Texel al. Ben je nog niet op dit eiland geweest? Overweeg het dan zeker als je op zoek bent naar een bestemming voor een weekendje weg in Nederland. T...

Ontspanning16.07.2024

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

9 ultieme tips voor een vakantie op Kreta

Kreta: een eiland vol geschiedenis, natuur, strand en culinaire verrassingen. Van ruige bergen en groene valleien tot charmante dorpjes en prachtige stranden. Beleef een fantastische vakantie met onze 9 ultieme tips!

Zomer06.07.2024

9 ultieme tips voor een vakantie op Kreta

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Verder lezen over Frankrijk

Mini roadtrip langs de 4 mooiste, kleurrijke dorpen in de Provence

Met vervallen houten luiken, die al jaren weer eens geleden geschilderd hadden moeten worden, nonchalant kalkstenen metselwerk en groene wijnranken is dit de Franse perfectie. En volgens wijnkenners komt hier de lekkerste rosé vandaan. De ideale plek dus om een (mini) roadtrip te maken!

Zomer22.07.2024

Mini roadtrip langs de 4 mooiste, kleurrijke dorpen in de Provence

Dit zijn de vijf mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk is al jaren het favoriete vakantieland van vele Nederlanders. Omdat dit land simpelweg álles heeft: mooie steden, knusse dorpjes, schitterende berggebieden en adembenemende stranden. Maar waar vind je nu de mo...

Ontspanning04.07.2024

Dit zijn de vijf mooiste stranden van Frankrijk

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Orange is een authentiek Frans stadje in het hart van de Vaucluse. Het is een van de departementen van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in het zuiden van Frankrijk. Wie de beroemde Autoroute du Soleil rijdt, komt er vanzelf langs.

Stedentrips03.06.2024

Ontdek de charme van de stad Orange in Zuid-Frankrijk

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Niet ver van de Zuid-Franse stad Orange ligt een vermaard plaatsje: Châteauneuf-du-Pape. Het is de naam van een stadje, een wijnregio, maar vooral bekend van de gelijknamige wijnen uit deze regio. Het is een van de plekken in de Vaucluse waar je een keer geweest moet zijn.

Ontspanning01.06.2024

Dit is waarom je wijn moet proeven in Châteauneuf-du-Pape

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

Het Romeins theater van Orange - officieel Théâtre Antique d'Orange - is het historisch monument van deze Zuid-Franse stad. Het theater werd gebouwd tijdens de Romeinse overheersing in de eerste eeuw na Christus.

Stedentrips29.05.2024

Werelderfgoed in de Vaucluse: zo uniek is het Romeins theater van Orange

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

Verder lezen over Kamperen

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

Ben jij op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw volgende kampeeravontuur in Europa? Bekijk dan deze topselectie van unieke kampeerplekken in deze uitgebreide lijst met de 30 populairste campings in Europa. Van idyllische locaties aan het water, luxe glampingaccommodaties en back-to-basic campings, er zit van alles wat tussen.

Zomer07.05.2024

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: puur, gemoedelijk en het is er nu eenmaal...

Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Verder lezen over Vakantie met kinderen

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

Voor het ultieme vakantiegevoel moet je op Terschelling zijn. Het is één grote speeltuin voor kinderen. En met een idyllisch duingebied, 80 kil0meter aan schitterende fietspaden en knusse dorpen is Terschelling wat mij betreft een van de leukste bestemming voor een vakantie in eigen land.

Algemeen19.07.2024

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

Drie leuke tips voor een vakantie in Noord-Frankrijk met een baby

Ook wanneer de kids nog heel klein zijn is het leuk om op vakantie te gaan. Maar zo’n eerste vakantie met een kleine baby is ook spannend. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals bijv...

Algemeen15.07.2024

Drie leuke tips voor een vakantie in Noord-Frankrijk met een baby

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida!

Een onvergetelijke duik in de magische wereld van Disney zal op menig bucketlist staan. Terwijl Disneyland Parijs dichtbij huis is, biedt het Walt Disney World Resort in Florida je echt de ultieme Disney ervaring. Dit gigantische park, een droom voor zowel jong als oud, is de perfecte plek om herinneringen op te halen of om nieuwe te maken.

Algemeen03.07.2024

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida!

5 redenen voor een onvergetelijke zomervakantie in Ischgl

Wil je op vakantie naar de bergen in de zomer, maar weet je nog niet waar naartoe? Dan zijn dit de beste redenen voor een onvergetelijke zomervakantie in Ischgl!

Zomer02.07.2024

5 redenen voor een onvergetelijke zomervakantie in Ischgl

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

Dit zijn de 8 meest kindvriendelijke skigebieden

Kindvriendelijke skigebieden zijn er volop. Je moet alleen weten waar je moet zijn. Daarom heb ik de leukste kindvriendelijke skigebieden voor je op een rij gezet. Deze acht skigebieden zijn volledig kids-proof! Misschie...

Winter26.10.2023

Dit zijn de 8 meest kindvriendelijke skigebieden