Algemeen06.06.2012

Vocre: super handige nieuwe vertaal-app (gratis!)


De tijd van een vreemde taal uit je hoofd leren is voorbij. Met behulp van deze super handige vertaal app Vocre (voor de iPhone, iPad en iPod) heb je geen woordenboek of tolk meer nodig. Je spreekt in je eigen taal een zin in (geef alleen even aan of je man of vrouw bent), kies de taal waarin je jouw zin wil laten vertalen et voilà! Je krijgt keurig in een vreemde taal zoals Chinees, Duits, Portugees, Japans, Spaans of Pools, jouw ingesproken zin. 

Er zitten tientallen talen in de Vocre app, dus de app werkt over de hele wereld. Of de vertaling ook klopt, daar moet je maar op vertrouwen. Een korte check met Spaans en Frans geeft aan dat de app super nauwkeurig is. Chinees heb ik helaas zelf niet kunnen checken 🙂

Vocre werkt trouwens ook andersom, als jij in een vreemd land bent en je verstaat de ander niet, laat die persoon dan iets inspreken en terug vertalen naar het Nederlands.

De app is gratis en werkt ook offline. Een internetverbinding is dus niet nodig.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.