Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist


Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van het bruisende carnaval in Brazilië tot de Iguazu Falls in Argentinië. Het Andesgebergte, het Amazonewoud en tropische eilanden voor de kust. Of wat dacht je van de unieke dieren en planten op de Galapagoseilanden? Rondreizen door Zuid-Amerika zullen je van de ene in de ander verbazing laten vallen.

Met zo’n verscheidenheid aan landen, natuur en cultuur, is het nog lastig om een keuze te maken. Welke landen en plekken in Zuid-Amerika mag je écht niet missen? Wij hebben je voor je op een rij gezet!

Op reis naar Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is ook een behoorlijk langgerekt continent: van het noorden naar het zuiden is een afstand van maar liefst 7.500 kilometer. Wie een reis naar Zuid-Amerika gaat plannen moet met een aantal dingen rekening houden. Dit werelddeel ligt bijvoorbeeld op het zuidelijk halfrond en dus lopen de seizoenen hier precies andersom dan bij ons. Wanneer het in Europa zomer is, is het in Zuid-Amerika winter. Daar merk je pas echt wat van wanneer je op reis gaat naar de landen in het zuidelijk deel van dit continent, zoals Argentinië en Chili.

1. Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, ingesloten tussen de Grote Oceaan, het Andesgebergte en de jungle van de Amazone. De besneeuwde bergtoppen van de Andes vormen de scheidslijn tussen enerzijds de droge woestijn, anderzijds het altijd vochtige Amazone-regenwoud. Peru is een van de grootste landen op aarde. Het is ook een rijk land, met fascinerende cultuurschatten, werelderfgoederen, eeuwenoude mysteries, wonderbaarlijk mooie natuur en kleurrijke dorpjes. De enige manier om al dit moois te bewonderen is via een rondreis, en daarvoor moet je regelmatig te voet op pad — zeker voor hikers is Peru dan ook een droombestemming.

De hoogtepunten van Peru

 • De stad Arequipa: een charmante plek, omgeven door vulkanen, met een prachtig koloniaal centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat.
 • Colca Canyon, een van de diepste ravijnen ter wereld die ook beroemd is om de condors die er vaak worden gespot. Bijzonder om dat mee te maken op zo’n mooie plek!
 • Machu Picchu: een van de bekendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Deze oude Incastad staat óók op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dé must-see. Dit alleen al zou een reden zijn om naar Peru te reizen. Doe de Incatrail en wandel naar dit wereldwonder.
 • Nazca lijnen: raadselachtige figuren, tekeningen en lijnen in de woestijngrond die pas vanuit de lucht goed zichtbaar zijn.
 • Cusco: de historische hoofdstad van het Inca-rijk, een stad vol prachtige koloniale architectuur en culturele erfgoedsites.
 • Vinicunca, oftewel Rainbow Mountain: een berg met zeven kleuren.
 • Lake Titicaca: ’s Werelds hoogst bevaarbare meer, gelegen op de grens van Peru en Bolivia. De drijvende Uros-eilanden zijn een unieke attractie hier.
 • Huacachina: Een oase in de woestijn met hoge zandduinen, ideaal voor toffe activiteiten zoals sandboarden.

▸ Bekijk reizen naar Peru van Djoser en Riskja Travel.

Rainbow Mountain is een van de mooiste plekken van Peru
Rainbow Mountain is een van de mooiste plekken van Peru
De stad Cusco mag je niet missen in Peru
De stad Cusco mag je niet missen in Peru

2. Argentinië

Argentinië is een van de zuidelijkste landen ter wereld; groot en divers. Het noorden van Argentinië is redelijk vlak, maar reis je richting het zuiden, dan kom je in Patagonië en het Andesgebergte en ga je flink de hoogte in. Het is het land van de tango, de wijn en de biefstuk. Hoewel je er grote steden vindt, ontdek je de echte charme van Argentinië pas in de kleine bergdorpjes, waar je ook gaucho’s te paard ontmoet. Hoofdstad Buenos Aires is het perfecte startpunt van een rondreis, om vervolgens richting de bergen te trekken. Een reis naar Argentinië staat met recht op de bucketlist voor Zuid-Amerika!

De hoogtepunten van Argentinië

 • De bruisende hoofdstad Buenos Aires is een muts-see. Trek daar minimaal vier dagen voor uit.
 • Hiken in Patagonië: een bucketlist reis op zichzelf. Deze uitgestrekte regio biedt adembenemende landschappen, waaronder het indrukwekkende Fitz Roy-gebergte en het schilderachtige merengebied.
 • Tierra del Fuego: Het meest zuidelijke punt van Argentinië biedt ongerepte wildernis, met vuurlanden nationaal park, en de stad Ushuaia, die wordt beschouwd als de zuidelijkste stad ter wereld.
 • Perito Moreno-gletsjer: het bijzondere aan deze plek in het Los Glaciares National Park, is dat dit een van de weinige gletsjers ter wereld is die nog steeds in omvang toeneemt. Een magische plek om van dichtbij te zien – of om overheen te wandelen.
 • De watervallen van Iguazu zijn de grootste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens met Brazilië, omgeven door weelderige regenwouden.
 • Mendoza staat bekend om de wijngaarden en wijnproductie. Het is ook de toegangspoort tot het Andesgebergte.
 • Salta: een koloniale stad in het noordwesten van Argentinië, omringd door prachtige bergen en ravijnen. De beroemde Tren a las Nubes (Trein naar de Wolken) vertrekt vanuit Salta.

▸ Bekijk reizen naar Argentinië van Djoser en Riksja Travel

Buenos Aires is de allermooiste stad van Zuid-Amerika
Buenos Aires is de allermooiste stad van Zuid-Amerika
Ga hiken in Patagoni\u00eb, in het zuiden van Argentini\u00eb
Ga hiken in Patagonië, in het zuiden van Argentinië

3. Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en tevens ook het vijfde grootste land ter wereld. Bijzonder is dan bijna alle andere landen in Zuid-Amerika ook aan Brazilië grenzen. De verschillen tussen arm en rijk zijn in Brazilië niet alleen behoorlijk groot, maar ook zeer zichtbaar. Dat maakt het een reis met tegenstellingen. Maar zeker ook met diversiteit, want je kunt je voorstellen dat je in dit gigantisch grote lang ongelofelijk veel kunt zien. Duik het Amazonegebied in, maak (meerdaagse) trektochten door de jungle, ontdek prachtige koloniale stadjes in het binnenland, maar maak zeker ook tijd voor de goudgele Braziliaanse stranden. De stad Rio de Janeiro staat continu in de spotlight en mag je zeker niet missen. Zorg dat dit het eindpunt van je rondreis is, want een reis door Brazilië kun je nergens anders afsluiten dan in deze bruisende stad.

Hoogtepunten in Brazilië

 • Natuurgebied Pantanal, het grootste tropische moerasgebied ter wereld. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers met een overvloed aan wilde dieren, waaronder kaaimannen, capibara’s en jaguars.
 • Maak een trektocht door het Amazonegebied. Het is het grootste regenwoud ter wereld. De Amazone herbergt een ongelooflijke biodiversiteit en biedt de mogelijkheid voor avontuurlijke jungletochten.
 • Rio de Janeiro: bekend om de iconische bezienswaardigheden zoals het Christusbeeld (Cristo Redentor) en de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar). En Rio de Janeiro heeft ook nog eens prachtige stranden en een bruisende cultuur. Dat wil je meemaken!
 • Bezoek Bonito, bekend als ’s werelds meest duurzame bestemming met heldere rivieren, grotten en snorkelmogelijkheden, waardoor het een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers.
 • Ontdek Fernando de Noronha, de waanzinnig mooie eilandengroep voor de kust.
 • Lençóis Maranhenses: Een uniek landschap van witte zandduinen en oases met zoetwaterlagunes, vooral indrukwekkend tijdens het regenseizoen.

▸ Bekijk reizen naar Brazilië van Djoser en Riksja Travel

De Pantanal van bovenaf
De Pantanal van bovenaf
Het uitzicht over Rio de Janeiro vanaf het Christusbeeld
Het uitzicht over Rio de Janeiro vanaf het Christusbeeld

4. Galapagoseilanden – Ecuador

Een van de meest bijzondere plekken in Zuid-Amerika is de Galapagoseilanden. Deze eilanden liggen dan wel zo’n 1.000 kilometer uit de kust, maar horen officieel bij Ecuador. Geologisch gezien is het een unieke plek: hier komen planten en diersoorten voor die nergens anders ter wereld bestaan. Dat maakt de Galapagoseilanden een zeer geliefde bestemming bij natuurliefhebbers. Door de afgelegen ligging hebben de dieren die hier voorkomen de tijd de ruimte gehad om te evolueren tot soorten die nergens anders voorkomen, zoals pinguïns, schildpadden en roofvogels. De mens veroorzaakt op de Galapagoseilanden echter ook problemen; de eilanden worden bedreigd een dus ligt de toeristenstroom aan banden. Neemt niet weg dat dit een absolute bucketlist plek is!

Andere hoogtepunten in Ecuador

 • Quito: De hoofdstad van Ecuador, gelegen in de Andes, heeft een prachtig historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met kerken, pleinen en koloniale architectuur. Het is veruit de mooiste stad van het land.
 • Beklim een van de vulkanen aan Avenida de los Volcanes, een indrukwekkende reeks vulkanen die zich uitstrekt langs de Andes met biedt adembenemende uitzichten en trekkingmogelijkheden.
 • Ingapirca: De grootste Inca-ruïne in Ecuador, met een zonnetempel en een indrukwekkende stenen constructie.
 • Cuenca: Een charmante koloniale stad met smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en een ontspannen sfeer.
 • De Amazone: ook het Ecuadoraanse deel van het Amazone-regenwoud is schitterend. Hier heb je de mogelijkheid om de weelderige jungle, inheemse gemeenschappen en flora en fauna te verkennen.

▸ Bekijk reizen naar Ecuador van Djoser en Riksja Travel

Unieke dieren en planten op de GalapagoseilandenFoto: fominayaphoto - Adobe Stock
Unieke dieren en planten op de GalapagoseilandenFoto: fominayaphoto - Adobe Stock

5. Bolivia

In Bolivia zijn de invloeden van de Indiaanse cultuur duidelijk zichtbaar. Hoewel het land behoorlijk geïsoleerd ligt, is het toch een van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Vooral voor natuurliefhebbers is dit een bucketlist-bestemming: het landschap lijkt van een andere planeet te komen. Een reis door Bolivia wordt vaak gecombineerd met Peru, door via het Titicacameer de oversteek te maken. Salar de Uyuni steelt de show in dit prachtige land: een surrealistische hagelwitte vlakte met tien miljard ton zout, verspreid over een gebied van 12.000 vierkante meter. Maak zeker ook kennis met de Boliviaanse cultuur en ontmoet traditionele volkeren en hun bijzondere en kleurrijke manier van leven. Om vervolgens je reis voort te zetten langs ruige bergen en tropische jungles, want ook hier is het contrast qua natuur weer levensgroot!

Hoogtepunten in Bolivia

 • La Paz, de hoogste hoofdstad ter wereld, ligt in een indrukwekkende vallei tussen hoge bergen. De stad heeft de ultieme mix van inheemse en koloniale invloeden.
 • Maak een meerdaagse tour door Salar de Uyuni. ’s Werelds grootste zoutvlakte, die een surrealistisch landschap creëert, vooral tijdens het regenseizoen wanneer het zout bedekt is met een dun laagje water.
 • Ga met een bootje varen op het Titicacameer en ontmoet de locals die hier wonen. Het meer ligt deels ook in Peru. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het herbergt drijvende rieteilanden en traditionele inheemse gemeenschappen.
 • Maak lange wandelingen in Cordillerea Real.
 • Potosí: Deze stad staat bekend om de Cerro Rico, een berg die ooit de grootste zilvermijn ter wereld was. Potosí heeft een rijke koloniale geschiedenis en indrukwekkende architectuur.
 • Yungas-valleien: Een prachtige bergachtige regio met weelderige groene valleien, watervallen en pittoreske dorpjes.

▸ Bekijk reizen naar Bolivia van Djoser en Riksja Travel

Het Titicacameer vanuit Bolivia
Het Titicacameer vanuit Bolivia
Salar de Uyuni is een van de hoogtepunten van een rondreis door Bolivia
Salar de Uyuni is een van de hoogtepunten van een rondreis door Bolivia

Alle landen in Zuid-Amerika

Hoewel dit volgens ons de vijf mooiste landen van Zuid-Amerika zijn, zijn er nog meer landen in dit bijzondere werelddeel te vinden. Deze 12 landen en 3 overzeese gebiedsdelen vormen samen het continent Zuid-Amerika!

 • Argentinië
 • Bolivia
 • Brazilië
 • Chili
 • Colombia
 • Ecuador
 • Guyana
 • Paraguay
 • Peru
 • Suriname
 • Uruguay
 • Venezuela

Naast deze landen zijn er ook drie overzeese gebieden die tot hetzelfde werelddeel behoren. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het vaste land en eilanden.

 • Falklandeilanden (een overzees gebied van Engeland)
 • Frans-Guyana (een overzees gebied van Frankrijk op het vasteland)
 • Zuid-Georgië (een overzees gebied van Engeland)

Heb jij weleens een reis gemaakt door dit bijzondere werelddeel? En welke landen staan nog op jouw bucketlist om te bezoeken?

Op reis naar Zuid-Amerika

Heb jij inmiddels zin gekregen in een vakantie naar Zuid-Amerika? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen om je reis te boeken.

Plan je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
Glamping in Spanje: dit zijn de 5 mooiste plekken

Wil je deze zomer op kampeervakantie naar Spanje maar kun je een beetje luxe en privacy wel waarderen? Kies dan voor glamping! Er komen steeds meer campings die deels of zelfs geheel bestaan uit mooie glampingtenten die...

Zomer15.01.2022

Glamping in Spanje: dit zijn de 5 mooiste plekken

10 reizen die je ooit een keer in je leven moet maken

Er zijn van die reizen die op je bucket list thuis horen. Dingen die je ooit een keer in je leven móet doen. Als het om reizen gaat dan zijn dit dé 10 reizen die je ooit een keer moet maken! 1. De Trans Siberië Expr...

Algemeen16.06.2016

10 reizen die je ooit een keer in je leven moet maken

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Struinen in de hoogstgelegen stad ter wereld, slapen in een hotel van zout, varen tussen de bergtoppen en op expeditie door de jungle? Het kan allemaal in één land. Maar welk land is dat dan? Het is Bolivia! Bolivia is...

Algemeen15.06.2016

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

De 5 mooiste plekken van Argentinië

Ga je op reis naar Argentinië? Neem dan dit lijstje mee in je koffer. Dit zijn de 5 mooiste plekken van Argentinië, die je niet wilt missen! 1. Buenos Aires De hoofdstad Buenos Aires is vaak het beginpunt of eindpunt...

Natuur14.04.2015

De 5 mooiste plekken van Argentinië

Verder lezen over Argentinië

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

El Calafate in Argentinië is de centrale hub om Argentijns Patagonië te ontdekken. Het is letterlijk de toegangspoort naar de mooiste natuurwonderen van dit gebied. Dat komt simpelweg omdat El Calafate de enige stad is...

Natuur12.07.2020

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

Argentinië is het land van de tango, de steaks en de overweldigende natuur. Een land om direct in je hart te sluiten. Argentinië is ook gigantisch groot en staat in de top tien van grootste landen ter wereld (op plaats...

Algemeen19.02.2020

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Buenos Aires is de stad van de tango, de biefstuk en de groene parken. Stijlvol en charmant. Een Zuid-Amerikaanse stad die Europees aanvoelt, die je zelfs aan Parijs doet denken. Er wordt volop gedanst wordt en de mensen...

Stedentrips23.08.2019

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

El Chaltén is hét wandelparadijs van Patagonië. Dit sfeervolle dorpje ligt in nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De bergtoppen van El Chaltén maken deel uit van het Andesgebergte, de langgere...

Natuur10.06.2019

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet voor niets. De twee wereldsteden tonen volop gelijkenissen, ook al liggen ze elfduizend kilometer uit elkaar. In Buenos Aires kun je je in gro...

Stedentrips12.05.2019

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

De Iguazu Falls in Zuid-Amerika zijn de grootste watervallen ter wereld. De Iguazu Falls liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. De watervallen van Iguazu dienen als het ware als een natuurlijke scheidslijn tuss...

Natuur13.03.2019

Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

Verder lezen over Bolivia

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
Salar de Uyuni in Bolivia: een buitenaardse plek op aarde

Er zijn een paar plekken op de wereld die je doen voelen alsof je niet langer op aarde rondloopt, maar op een planeet hier heel ver vandaan. Salar de Uyuni in Bolivia is zo’n plek. Deze surrealistische hagelwitte vlakt...

Ontspanning23.11.2016

Salar de Uyuni in Bolivia: een buitenaardse plek op aarde

24 uur in La Paz
: wat doen in de hoogste hoofdstad ter wereld?

La Paz ligt op 3.600 meter hoogte en geldt daarmee als de ‘hoogste hoofdstad van de wereld’. Mede door de ligging is het een mooie en boeiende stad met interessante bezienswaardigheden. Dat de wettelijke hoofdstad va...

Stedentrips29.10.2016

24 uur in La Paz
: wat doen in de hoogste hoofdstad ter wereld?

Salar de Uyuni: de ultieme tour door het mooiste stukje van Bolivia

Je kent het waarschijnlijk wel van de foto’s: strakblauwe luchten in combinatie met een oneindig witte zoutvlakte. Dit onwaarschijnlijke en unieke beeld vind je in Bolivia. Maak kennis met de grootste zoutvlakte ter we...

Ontspanning18.10.2016

Salar de Uyuni: de ultieme tour door het mooiste stukje van Bolivia

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Struinen in de hoogstgelegen stad ter wereld, slapen in een hotel van zout, varen tussen de bergtoppen en op expeditie door de jungle? Het kan allemaal in één land. Maar welk land is dat dan? Het is Bolivia! Bolivia is...

Algemeen15.06.2016

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Peru & Bolivia: de 5 absolute hoogtepunten

Machu Picchu werd in 2007 uitgeroepen tot een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen en sindsdien prijkt een bezoek aan Peru op menig bucketlist. Volkomen terecht natuurlijk, want deze Incatempel hoog in de bergen is een bez...

Algemeen08.06.2015

Peru & Bolivia: de 5 absolute hoogtepunten

Verder lezen over Brazilië

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is in alle mogelijke opzichten een indrukwekkende stad. Het is een parel om te zien, een stad met een ongekende energie. Maar Rio heeft ook te kampen met flinke problemen, de stad heeft twee gezichten. Lan...

Zomer26.09.2023

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Pipa: hét surfparadijs van Brazilië

Pipa Beach is één van de meest bekende stranden in Brazilië en wordt ook wel het surfersparadijs genoemd. Het dorp ligt in de regio Rio Grande Do Norte en op zo’n 1,5 uur rijden van de stad Natal af. Zodra je Pipa b...

Zomer18.10.2019

Pipa: hét surfparadijs van Brazilië

Dit wil je doen in Natal: hoofdstad van Rio Grande Do Norte

Een stad met een indrukwekkende skyline, direct gelegen aan een super relaxt strand. We hebben het over Natal, de hoofdstad van de regio Rio Grande Do Norte en nummer 20 op de lijst van grote steden in Brazilië. Vanaf n...

Zomer13.10.2019

Dit wil je doen in Natal: hoofdstad van Rio Grande Do Norte

Zó leuk is Rio Grande do Norte in Brazilië!

Hoe klinkt zo’n 400 kilometer zon, zee, strand en oneindig veel 'Coconut Palmtrees' je in de oren? Best lekker toch? Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een minimale temperatuur van 23 graden. Want kouder dan dat...

Zomer04.10.2019

Zó leuk is Rio Grande do Norte in Brazilië!

waar de zomer nú begint
Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

De Iguazu Falls in Zuid-Amerika zijn de grootste watervallen ter wereld. De Iguazu Falls liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. De watervallen van Iguazu dienen als het ware als een natuurlijke scheidslijn tuss...

Natuur13.03.2019

Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

Pedra Do Telégrafo: de beroemde rots van Instagram

Op Instagram zie je deze rots regelmatig voorbij komen: Pedra Do Telégrafo in Brazilië. Een uitstekende rotspunt met op de achtergrond een prachtige baai. Waarom deze rots zo opvalt is omdat iedereen die hier poseert z...

Ontspanning28.04.2018

Pedra Do Telégrafo: de beroemde rots van Instagram

Escadaria Selarón: de vrolijkste trap ter wereld

Of het de beroemdste trappen ter wereld zijn, dat weet ik niet, maar de vrolijkste trappen zijn het sowieso. Escadaria Selarón in Rio de Janeiro. Het is het levenswerk van de Chileense kunstenaar Jorge Selarón, die in...

Stedentrips01.10.2016

Escadaria Selarón: de vrolijkste trap ter wereld

een eerbetoon aan het Braziliaanse volk
Inspiratie: Rio de Janeiro in 30 foto’s!

Rio de Janeiro werd in 9 dagen tijd één van mijn favoriete steden ter wereld. Ik was er afgelopen maand, tijdens de Olympische Spelen. Om mijn held Usain Bolt naar goud te zien sprinten maar vooral ook om te genieten v...

Stedentrips30.08.2016

Inspiratie: Rio de Janeiro in 30 foto’s!

Verder lezen over Peru

8 verborgen Inca bestemmingen in Peru

Peru en het culturele erfgoed van de Inca’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Machu Picchu is een absoluut hoogtepunt, maar wist je dat in de hele Cusco-regio nog tal van andere Inca-vindplaatsen hebt?

Natuur30.05.2024

8 verborgen Inca bestemmingen in Peru

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Het is mogelijk om eindelijk weer naar steeds meer verre bestemmingen af te reizen. De Verenigde Staten ontvangen toeristen vanaf 8 november en ook andere landen openen hun deuren. Dat is wat ons betreft heel goed nieuws...

Vliegen07.11.2021

Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Thailand, Peru, Costa Rica en meer landen
Zo maak je zelf de lekkerste Peruaanse cocktail Pisco Sour!

Niets is lekkerder dan een frisse cocktail tijdens het mooie weer. Het is tijd voor een keer wat anders als de bekende Mojito of Cosmopolitan. Heb je weleens gehoord van de Peruaanse cocktail Pisco Sour? Deze cocktail...

Lifestyle04.04.2020

Zo maak je zelf de lekkerste Peruaanse cocktail Pisco Sour!

Dit is de ideale route voor een rondreis door Peru

Peru is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika. Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, ingesloten tussen de Grote Oceaan, het Andesgebergte en de jungle van de Amazone. Het is een groot en rijk land, zeker wat cu...

Algemeen07.12.2018

Dit is de ideale route voor een rondreis door Peru

Salkantay Trek: de tofste hike naar Machu Picchu

De Inca Trail is het legendarische voetpad in Peru dat eindigt bij Machu Picchu, de mysterieuze stad van de Inca’s. Een tocht van een paar dagen die je meeneemt door een wisselend landschap. Omdat de Inca Trail enorm p...

Ontspanning02.05.2018

Salkantay Trek: de tofste hike naar Machu Picchu

Skylodge: prachtig slapen in Peru op vierhonderd meter hoogte

Een heel aantal meters boven de Heilige Vallei van Cuzco in Peru ligt de Skylodge. Die bestaat uit drie transparante 'capsule suites' en een keuken/eetkamer die vierhonderd meter boven de vallei hangen aan een steile rot...

Vliegen25.05.2017

Skylodge: prachtig slapen in Peru op vierhonderd meter hoogte

Wel eerst even omhoog klimmen
Skiën in de zandduinen van Huacachina in Peru

Emma Dahlström en Jesper Tjäder uit Zweden zijn twee hele goede professionele skiërs, ze behoren tot het nationale team van hun land. Maar ze zijn ook reislustig, en als topskiërs moet je dat ook wel een beetje zijn....

Algemeen16.04.2017

Skiën in de zandduinen van Huacachina in Peru

Verder lezen over Zuid-Amerika

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is in alle mogelijke opzichten een indrukwekkende stad. Het is een parel om te zien, een stad met een ongekende energie. Maar Rio heeft ook te kampen met flinke problemen, de stad heeft twee gezichten. Lan...

Zomer26.09.2023

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
Long Way Up is veruit het leukste reisprogramma dat je gaat zien

Mocht je je de komende weken vervelen dan is dit een kijktip waarin je jezelf compleet kunt verliezen. In de serie Long Way Up (op Apple TV+) reizen de Schotse acteur Ewan McGregor en zijn beste vriend Charley Boorman op...

Ontspanning23.12.2020

Long Way Up is veruit het leukste reisprogramma dat je gaat zien

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet voor niets. De twee wereldsteden tonen volop gelijkenissen, ook al liggen ze elfduizend kilometer uit elkaar. In Buenos Aires kun je je in gro...

Stedentrips12.05.2019

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

De meeste gletsjers op aarde hebben het zwaar te verduren. Door de opwarming van de aarde smelten ze en er zijn plaatsen waar ‘het eeuwige ijs’ al compleet verdwenen is. Gelukkig zijn er ook plekken die daar juist ge...

Natuur06.03.2019

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

bucketlist avontuur
8 plekken die je niet mag missen in Chili

Chili is een land wat je doet verwonderen. Het klimaat lijkt er wat milder, de natuur is er wonderschoon. De mensen zijn aardig, al spreken ze nauwelijks Engels, dus is communicatie als je geen Spaans spreekt wel wat las...

Algemeen27.10.2018

8 plekken die je niet mag missen in Chili

van de Atacama woestijn naar Patagonië
6 bizarre woestijnlandschappen die je een keer in je leven moet zien

Wanneer je aan de woestijn denkt, denk je misschien in eerste instantie aan zand, duinen, stenen, hitte en ga zo maar door. De meeste mensen worden hier misschien niet heel reislustig van, maar er zijn zoveel bizar mooie...

Natuur19.04.2018

6 bizarre woestijnlandschappen die je een keer in je leven moet zien

Het mysterie van de Moai: de beelden op Paaseiland

Het is een van de onopgeloste raadsels van deze aardbol: het verhaal van de moai, de beelden op Paaseiland. Wat doen ze daar? Hoe zijn ze daar gekomen? Wat was hun functie? En wat is er toch met de lokale bevolking gebeu...

Algemeen22.03.2018

Het mysterie van de Moai: de beelden op Paaseiland