Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken


de 9 mooiste stops

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is wellicht niet alleen een hoogtepunt van het land te noemen, maar misschien wel van heel Zuid-Amerika. De besneeuwde bergtoppen van de Andes vormen de scheidslijn tussen enerzijds de droge woestijn, anderzijds het altijd vochtige Amazone-regenwoud.

Bolivia is één van de meest bijzondere landen van dit continent. De vele invloeden van de Indiaanse cultuur zijn nog duidelijk zichtbaar en het landschap lijkt van een andere planeet.

Rondreis Peru en Bolivia

En wat is nu beter dan deze twee bijzondere landen combineren in één onvergetelijke reis. Ze zijn perfect te combineren, grenzen aan elkaar en zijn vergelijkbaar qua infrastructuur. Maak dus een rondreis naar Peru én Bolivia.

Een combinatie rondreis door Peru en Bolivia is namelijk zó veelzijdig dat je er gerust een paar weken of zelfs een paar maanden (als je écht de tijd hebt) kunt doorbrengen. Veel mensen hebben niet meer dan drie weken om te besteden aan een zomervakantie. Daarom hebben wij onze hoogtepunten van een rondreis van drie weken door Peru en Bolivia voor je samengesteld. Dit zijn de mooiste plekken in Peru en Bolivia die je absoluut niet mag missen!

Tip: Wil je een complete rondreis boeken, kijk dan eens naar de rondreizen van Riksja Travel, die al onze hoogtepunten combineren in één reis. En ook via Koning Aap en Van Verre kun je deze droomreis boeken.

De ultieme route voor 3 weken rondreizen door Peru en Bolivia
De ultieme route voor 3 weken rondreizen door Peru en Bolivia

1. Ontdek Lima

Wanneer je op reis gaat naar Peru is je eerste kennismaking met het land waarschijnlijk de hoofdstad Lima. Lima ligt twaalf graden ten zuiden van de evenaar, maar voelt met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 25 graden (van april tot december) niet bepaald tropisch aan. Deze stad met negen miljoen inwoners wordt door de meeste reizigers overgeslagen. Jammer, want de hoofdstad van Peru is een bezoek waard vanwege een verrukkelijke keuken, de oude en moderne kunst, uitgaansmogelijkheden en bezienswaardigheden uit de tijd van de Inca’s.

Blijf daarom gerust een dagje in Lima, zodat je ook een beetje rustig kunt wennen aan het nieuwe land. De wijk Miraflores is de wijk waar je moet zijn voor een goed hotel in een gezellige en veilige buurt. Vanuit hier kun je ook een prachtige wandeling langs de kustlijn maken. Trek ook zeker het centrum van Lima in. Struin over de Plaza de Armas, bezoek de gele Cathedral de Lima en eet het meest lekkere eten.

Het middelpunt van de stad: Plaza de Armas
Het middelpunt van de stad: Plaza de Armas

2. De zandduinen van Huacachina

Langs de kust van Peru dalen we met de bus af richting de stad Ica. Op 5 km van Ica ligt het mini dorpje Huacachina, gebouwd rondom een klein meertje dat midden tussen immense zandduinen ligt. Wat je dan krijgt is een echte oase met palmbomen. Het is wel echt een toeristisch dorpje, maar zeker de moeite waard. Vooral omdat je vanuit hier een ruig ritje met de buggy kunt maken en kunt sandboarden van de hoge duinen. Om vervolgens te genieten van een schitterende zonsondergang.

Net als vroeger in de tekenfilm, maar deze keer is het echt
Net als vroeger in de tekenfilm, maar deze keer is het echt
Crossen door de duinen van Huacachina in een buggy is echt een topattractie
Crossen door de duinen van H견hina in een buggy is echt een topattractie
Een prachtige zonsondergang. Dat is altijd genieten!
Een prachtige zonsondergang. Dat is altijd genieten!

3. De Nazcalijnen

Na het actieve vermaak in Huacachina is het tijd om verder door te reizen richting het zuiden naar stad Nazca. Deze plek is vooral bijzonder als je geïnteresseerd bent in een stukje geschiedenis van vermoedelijk 200 jaar voor en 900 jaar na Christus. Het is zeker de moeite waarde om een vliegtuigje te boeken om de reusachtige figuren in de Nazca-woestijn vanuit de lucht te bekijken. Als je snel wagenziek bent vergeet dan niet een reistabletje in te nemen, want de vlucht gaat van links naar rechts en is dus niet goed voor een zwakke maag.

Vergeet in de lucht vooral niet te genieten, want je ziet kilometers lange, raadselachtige afbeeldingen in de vlakke woestijngrond. Vroeger werden er stuk voor stuk kleine donkere steden op de grond opzij geschoven, waardoor de lichtergekleurde grond tevoorschijn kwam. Zo maakten ze spiralen, reliëfs en afbeeldingen van dieren die alleen vanuit de lucht te zien zijn. Hoe ze ervoor zorgden dat het perspectief klopte en hoe ze kilometers lange strakke lijnen konden maken is onbekend. Wanneer je de vlucht in de ochtend boekt is het prima om in de middag de bus te pakken richting Arequipa.

In dit vliegtuigje ga je dan de lucht in. Prachtig!
In dit vliegtuigje ga je dan de lucht in. Prachtig!
Je moet wel goed kijken, maar herken je de Astronaut?
Je moet wel goed kijken, maar herken je de Astronaut?

4. Arequipa en de Colca Canyon

Het koloniale Arequipa ligt in een vruchtbare vallei in de westelijke Andes en wordt omgeven door vulkanen van bijna 7000m hoog. De stad bevindt zich op een prettige hoogte op 2380m boven de zeespiegel en heeft het hele jaar door een lenteachtig klimaat met weinig regen en altijd zon. Omdat de meeste historische gebouwen zijn opgetrokken uit lichtgekleurd vulkanisch gesteente, wordt het stralende Arequipa ook wel de ‘witte stad’ genoemd. In deze stad is het genieten van de koloniale gebouwen, uitzicht op de vulkanen en mensen kijken op de Plaza de Armas. Arequipa is een goede uitvalbasis voor een tour richting de Colca Canyon.

Een excursie naar de Cañon del Colca (Colcakloof) begint in Chivay, 160 km ten noorden van Arequipa. De hoogte van de top is niet precies bekend, maar wetenschappers hebben de diepte vastgesteld op 3191m. Dat is maar liefst twee keer zo diep als de Grand Canyon. Langs de hellingen liggen idyllische dorpen en terrasvormige velden uit de pre-incatijd.

De belangrijkste attractie is het spotten van condors. De meest populaire plek hiervoor is de Cruz del Condor. Het beste tijdstip is 9.00 uur ’s ochtends tijdens de droge periode (mei-dec) wanneer de thermiekbel in de kloof begint te stijgen. Als je deze gigantische vogels met een aantal tegelijk vlak voor je neus door de vallei ziet vliegen ben je wel even stil.

Tip: Je kunt Arequipa en Colca Canyon ook als losse bouwsteen boeken bij Riskja Travel

Wat een prachtige en gezellige stad. Genoeg te doen hier!
Wat een prachtige en gezellige stad. Genoeg te doen hier!
Erg bijzonder wanneer deze vogels zo dicht over je heen vliegen!
Erg bijzonder wanneer deze vogels zo dicht over je heen vliegen!
In de Colca Canyon vind je overal terrasvormige velden uit de pre-incatijd.
In de Colca Canyon vind je overal terrasvormige velden uit de pre-incatijd.

5. Vaar over het Titicacameer

Een trip naar het Titicacameer begin je in de stad Puno, gelegen aan de westkant van het meer. De charme van deze eigenlijk saaie stad ligt in het fantastische uitzicht op het meer en de buitenlandse bezoekers.

Tijdens je tour over het ‘hoogst bevaarbare meer van de wereld’ bezoek je verschillende eilanden. Een van die eilanden is Taquile. Het eiland is beroemd om zijn weef- en breiwerk, 5,5 km lang en vanuit hier heb je een wonderschoon uitzicht. Ook bezoek je tijdens een trip het eiland Los Uros (drijvende eilanden). De Uros gebruiken totorariet voor het bouwen van hun eigen eilanden en onderkomens. Einde van de middag kom je terug in Puno, een ideaal punt om de volgende dag de grens over te steken naar Bolivia.

Tip: Je kunt varen over het Titicacameer ook als losse bouwsteen boeken bij Riskja Travel

Genieten van het uitzicht op dit bijzondere meer
Genieten van het uitzicht op dit bijzondere meer
In het Titicacameer liggen verschillende eilanden waar diverse gemeenschappen in afzondering leven.
In het Titicacameer liggen verschillende eilanden waar diverse gemeenschappen in afzondering leven.

6. La Paz: de hoogste hoofdstad van de wereld

De meest besproken stad van Bolivia is toch wel La Paz. Deze stad ligt aan de voet van de Illimani Vulkaan in een vallei en wordt beschouwd als de ‘hoogste hoofdstad van de wereld’, omdat La Paz op maar liefst 3.600 meter hoogte ligt. Officieel is het niet eens de hoofdstad (dat is Sucre), maar de regering zit in La Paz en de stad is ook de belangrijkste stad voor buitenlandse vluchten.

La Paz wordt gekenmerkt door smalle straatjes, gezellige pleinen, mooie gebouwen en vriendelijke inwoners. Er is in deze stad veel leuks te doen. Bezoek de basiliek van San Francisco, het coca-museum en de heksenmarkt, waar kleurrijke Aymara vrouwen voorwerpen verkopen die genezing of geluk brengen. Wat je zeker niet mag missen is de kabelbaan van La Paz, die El Alto en La Paz met elkaar verbindt. Hierdoor ben je in 24 minuten van de ene stad in de andere.

Rijk gekleurde straten met eigen gemaakte souvenirs vind je in deze stad in overvloed.
Rijk gekleurde straten met eigen gemaakte souvenirs vind je in deze stad in overvloed.
Vanaf diverse hoger gelegen punten heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Vanaf diverse hoger gelegen punten heb je een prachtig uitzicht over de stad.

7. Salar de Uyuni & omgeving

Rondom Salar de Uyuni ligt een fantastisch landschap waar je diverse meerdaagse tours met een jeep kunt maken. Om te beginnen bij de wereldberoemde zoutwoestijn Salar de Uyuni. Deze zoutvlakte meet wel 12.000km² en zover je kunt kijken zie je een witte vlakte. Midden in het ‘meer’ ligt Isla Pescado, een vulkanisch eilandje waar metershoge cactussen groeien.

Maar er is nog veel meer te zien als je verder naar het zuiden gaat. Maak een prachtige tocht door het Reserva Nacional Eduardo Avaroa. Hier vind je verschillende Lagunes in de meest prachtige kleuren. Het mineraalrijke water van de lagunes trekt flamingo’s aan die je hier in veelvoud kunt zien. In het thermische gebied van Sol de Mañana zie je spuitende geisers en pruttelende modderpoelen. Verder zorgen ruwe bergen en gortdroge landschappen onderweg voor een spectaculair uitzicht.

Tip: boek Salar de Uyuni als losse bouwsteen van je rondreis door Peru en Bolivia. Dat kan via Riksja Travel of via Van Verre Reizen.

Roze gekleurde flamingo\u2019s in de meest mineraalrijke meren geven kleur aan dit gebied.
Roze gekleurde flamingo’s in de meest mineraalrijke meren geven kleur aan dit gebied.
Het vulkanisch gebied heeft natuurlijke warmwaterbronnen gecre\u00eberd op prachtige plekken.
Het vulkanisch gebied heeft natuurlijke warmwaterbronnen gecreëerd op prachtige plekken.
Af en toe kom je een verdwaalde vos tegen in een opvallend landschap.
Af en toe kom je een verdwaalde vos tegen in een opvallend landschap.
Wat is het schitterend hier!
Wat is het schitterend hier!

8. Cusco: het oude Inca-imperium

Het oude Inca-imperium komt tot leven in één van de mooiste steden van Zuid-Amerika, Cusco. Hier tref je prachtige resten van Inca- paleizen en muren, maar je kunt ook Spaanse bouwwerken als kathedralen en kerken bewonderen.

Cusco is in 1200 gesticht door de legendarische eerste Inca Manco Cápac en is de langst bewoonde stad van Zuid-Amerika. Ooit was het de hoofdstad van het machtige Inca Rijk en sinds 1983 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de komst van de Spanjaarden is veel van het Inca verleden verdwenen, maar het moderne Cusco is nog steeds een prachtige en gezellige stad.

Er zijn veel musea in de stad die je kunt bezoeken, maar in de straten van Cusco zelf is meer te zien dan in welk museum dan ook. Dus regel een plattegrond en ga op verkenning!

Plaza de Armas is het centrale plein van Cuzco en hier is het altijd gezellig druk.
Plaza de Armas is het centrale plein van Cuzco en hier is het altijd gezellig druk.
Kerken bepalen een groot gedeelte van het straatbeeld in Cusco.
Kerken bepalen een groot gedeelte van het straatbeeld in Cusco.

9. Wereldwonder Machu Picchu

Anders dan veel mensen denken bezoek je Machu Picchu niet vanuit Cusco, maar vanuit Aguas Calientes (nu officieel Machu Picchu Pueblo genoemd). Deze stad ligt ongeveer 111 km van Cusco en is te bereiken met de trein (Peru Rail, of Inca Rail) vanuit diverse stations. Veruit de populairste is station Poroy dat een half uur met de taxi van Cusco ligt. De kaartjes voor de trein zijn prijzig en het is verstandig om deze van te voren te boeken (zeker in het hoogseizoen). De bussen naar Machu Picchu vertrekken vanaf 5.30 uur uit Aguas Calientes, maar er staat geruime tijd daarvoor al een lange rij waar je rekening mee moet houden.

Eenmaal bij Machu Picchu kun je gaan genieten, want wat is deze plek magisch. En het bijzondere is, dat Machu Picchu nog steeds een mysterie is. De stad werd rond 1440 gebouwd en 100 jaar later weer verlaten. Pas in 1911 werd de stad herontdekt.

Terwijl flarden mist rond de spitse bergtoppen waaien, verlichten zonnestralen de ruïnes en de keurig aangelegde eeuwenoude terrassen. De incastad bleef in de 16e eeuw onopgemerkt door de Spanjaarden en werd ruim vier eeuwen volkomen met rust gelaten omdat niemand van zijn bestaan wist. Let wel op dat het eenmaal boven wel is ingericht is als eenrichtingsweg, dus het is lastig om later nog terug te lopen. Dat betekent van elk moment genieten dus! Als je er eenmaal bent, begrijp je volledig waarom dit een van de zeven nieuwe wereldwonderen is!

Tip: De mooiste manier om er te komen is te voet: doe de bijzondere Salkantay Trail en treedt in de voetsporen van de inca’s!

Daar is Machu Picchu! Het is wat bewolkt, maar wat een uitzicht...
Daar is Machu Picchu! Het is wat bewolkt, maar wat een uitzicht...
Het voelt magisch om te lopen tussen de indrukwekkende Inca-ru\u00efnes van Machu Picchu!
Het voelt magisch om te lopen tussen de indrukwekkende Inca-ruïnes van Machu Picchu!

Praktische tips voor een rondreis door Peru en Bolivia

Enthousiast geworden? Peru en Bolivia zijn landen waar je heel goed zelf kunt reizen. Deze praktische tips komen goed van pas.

  • Het busvervoer is in Peru goed geregeld en je reist vaak ook nog best comfortabel.
  • Let op dat je rekening houdt met de hoogte waar je je op bevindt. Daardoor ben je genoodzaakt om het soms wat rustiger aan te doen.
  • De temperatuur tijdens deze reis verschilt van 25 graden tot het vriespunt, waardoor het inpakken van je backpack uitdagend is.
  • Het reizen wordt allemaal wel wat gemakkelijker als je een klein woordje Spaans spreekt, want Engels kan maar een heel klein gedeelte van de bevolking.

Reistips Peru en Bolivia

Ben je van plan om op reis te gaan naar Peru en Bolivia? Dan kunnen deze reistips je wellicht nog helpen bij het plannen van je reis.

Plan je reis

  • Vliegen naar Peru of Bolivia hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Goedkope vliegtickets vind je onder andere via TIX.nl.
  • Een complete rondreis boek je het beste bij Djoser of Koning Aap.
  • Liever je eigen rondreis samenstellen met bouwstenen? Dat doe je bij Riksja Travel of bij Van Verre Reizen.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Leonie Tiemessen

Leonie is online marketeer, levensgenieter en gek op reizen! Daarnaast houdt ze van lekker eten, fotograferen, volleyballen en fietsen. Haar favoriete bestemming is zonnig en heeft een goede mix van cultuur en natuur!

Gerelateerde artikelen

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Voor op je bucketlist: Rainbow Mountain in Peru

Wanneer je denkt aan een reis door Peru, denk je waarschijnlijk gelijk aan Machu Picchu. Het indrukwekkende Inca-rijk en wereldwonder. Maar ten zuidoosten van Cusco, diep in de Andes, vind je bergen in de kleuren van de...

Natuur01.11.2016

Voor op je bucketlist: Rainbow Mountain in Peru

Machu Picchu: alles wat je moet weten over dit wereldwonder in Peru

Ben jij jouw bezoek naar Machu Picchu in Peru aan het plannen? Dan ben je er nu vast al achter dat dit een behoorlijke opgave is en een goede voorbereiding vereist. Laat je niet afschrikken want een bezoek aan dit wereld...

Algemeen25.10.2016

Machu Picchu: alles wat je moet weten over dit wereldwonder in Peru

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Struinen in de hoogstgelegen stad ter wereld, slapen in een hotel van zout, varen tussen de bergtoppen en op expeditie door de jungle? Het kan allemaal in één land. Maar welk land is dat dan? Het is Bolivia! Bolivia is...

Algemeen15.06.2016

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Verder lezen over Bolivia

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Salar de Uyuni in Bolivia: een buitenaardse plek op aarde

Er zijn een paar plekken op de wereld die je doen voelen alsof je niet langer op aarde rondloopt, maar op een planeet hier heel ver vandaan. Salar de Uyuni in Bolivia is zo’n plek. Deze surrealistische hagelwitte vlakt...

Ontspanning23.11.2016

Salar de Uyuni in Bolivia: een buitenaardse plek op aarde

24 uur in La Paz
: wat doen in de hoogste hoofdstad ter wereld?

La Paz ligt op 3.600 meter hoogte en geldt daarmee als de ‘hoogste hoofdstad van de wereld’. Mede door de ligging is het een mooie en boeiende stad met interessante bezienswaardigheden. Dat de wettelijke hoofdstad va...

Stedentrips29.10.2016

24 uur in La Paz
: wat doen in de hoogste hoofdstad ter wereld?

Salar de Uyuni: de ultieme tour door het mooiste stukje van Bolivia

Je kent het waarschijnlijk wel van de foto’s: strakblauwe luchten in combinatie met een oneindig witte zoutvlakte. Dit onwaarschijnlijke en unieke beeld vind je in Bolivia. Maak kennis met de grootste zoutvlakte ter we...

Ontspanning18.10.2016

Salar de Uyuni: de ultieme tour door het mooiste stukje van Bolivia

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Struinen in de hoogstgelegen stad ter wereld, slapen in een hotel van zout, varen tussen de bergtoppen en op expeditie door de jungle? Het kan allemaal in één land. Maar welk land is dat dan? Het is Bolivia! Bolivia is...

Algemeen15.06.2016

6 redenen waarom Bolivia bovenaan je verlanglijstje moet staan

Peru & Bolivia: de 5 absolute hoogtepunten

Machu Picchu werd in 2007 uitgeroepen tot een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen en sindsdien prijkt een bezoek aan Peru op menig bucketlist. Volkomen terecht natuurlijk, want deze Incatempel hoog in de bergen is een bez...

Algemeen08.06.2015

Peru & Bolivia: de 5 absolute hoogtepunten

Verder lezen over Peru

8 verborgen Inca bestemmingen in Peru

Peru en het culturele erfgoed van de Inca’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Machu Picchu is een absoluut hoogtepunt, maar wist je dat in de hele Cusco-regio nog tal van andere Inca-vindplaatsen hebt?

Natuur30.05.2024

8 verborgen Inca bestemmingen in Peru

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Het is mogelijk om eindelijk weer naar steeds meer verre bestemmingen af te reizen. De Verenigde Staten ontvangen toeristen vanaf 8 november en ook andere landen openen hun deuren. Dat is wat ons betreft heel goed nieuws...

Vliegen07.11.2021

Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Thailand, Peru, Costa Rica en meer landen
Zo maak je zelf de lekkerste Peruaanse cocktail Pisco Sour!

Niets is lekkerder dan een frisse cocktail tijdens het mooie weer. Het is tijd voor een keer wat anders als de bekende Mojito of Cosmopolitan. Heb je weleens gehoord van de Peruaanse cocktail Pisco Sour? Deze cocktail...

Lifestyle04.04.2020

Zo maak je zelf de lekkerste Peruaanse cocktail Pisco Sour!

Dit is de ideale route voor een rondreis door Peru

Peru is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika. Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, ingesloten tussen de Grote Oceaan, het Andesgebergte en de jungle van de Amazone. Het is een groot en rijk land, zeker wat cu...

Algemeen07.12.2018

Dit is de ideale route voor een rondreis door Peru

Salkantay Trek: de tofste hike naar Machu Picchu

De Inca Trail is het legendarische voetpad in Peru dat eindigt bij Machu Picchu, de mysterieuze stad van de Inca’s. Een tocht van een paar dagen die je meeneemt door een wisselend landschap. Omdat de Inca Trail enorm p...

Ontspanning02.05.2018

Salkantay Trek: de tofste hike naar Machu Picchu

Skylodge: prachtig slapen in Peru op vierhonderd meter hoogte

Een heel aantal meters boven de Heilige Vallei van Cuzco in Peru ligt de Skylodge. Die bestaat uit drie transparante 'capsule suites' en een keuken/eetkamer die vierhonderd meter boven de vallei hangen aan een steile rot...

Vliegen25.05.2017

Skylodge: prachtig slapen in Peru op vierhonderd meter hoogte

Wel eerst even omhoog klimmen
Skiën in de zandduinen van Huacachina in Peru

Emma Dahlström en Jesper Tjäder uit Zweden zijn twee hele goede professionele skiërs, ze behoren tot het nationale team van hun land. Maar ze zijn ook reislustig, en als topskiërs moet je dat ook wel een beetje zijn....

Algemeen16.04.2017

Skiën in de zandduinen van Huacachina in Peru

Verder lezen over Rondreizen

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Een prachtige bestemming waar je je met gemak een tijdje vermaakt. Je vindt hier steile heuvels, mooie stranden, watervallen en authentieke vissersdorpjes. Een plaatje van een eiland!

Zomer09.05.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Daar waar de zon bijna altijd schijnt, waar je sfeervolle steden vindt en waar de tapas en sangria nóg lekkerder smaken. Andalusië is een fantastische en veelzijdige...

Algemeen18.05.2022

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Verder lezen over Zuid-Amerika

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is in alle mogelijke opzichten een indrukwekkende stad. Het is een parel om te zien, een stad met een ongekende energie. Maar Rio heeft ook te kampen met flinke problemen, de stad heeft twee gezichten. Lan...

Zomer26.09.2023

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Long Way Up is veruit het leukste reisprogramma dat je gaat zien

Mocht je je de komende weken vervelen dan is dit een kijktip waarin je jezelf compleet kunt verliezen. In de serie Long Way Up (op Apple TV+) reizen de Schotse acteur Ewan McGregor en zijn beste vriend Charley Boorman op...

Ontspanning23.12.2020

Long Way Up is veruit het leukste reisprogramma dat je gaat zien

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet voor niets. De twee wereldsteden tonen volop gelijkenissen, ook al liggen ze elfduizend kilometer uit elkaar. In Buenos Aires kun je je in gro...

Stedentrips12.05.2019

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

De meeste gletsjers op aarde hebben het zwaar te verduren. Door de opwarming van de aarde smelten ze en er zijn plaatsen waar ‘het eeuwige ijs’ al compleet verdwenen is. Gelukkig zijn er ook plekken die daar juist ge...

Natuur06.03.2019

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

bucketlist avontuur
8 plekken die je niet mag missen in Chili

Chili is een land wat je doet verwonderen. Het klimaat lijkt er wat milder, de natuur is er wonderschoon. De mensen zijn aardig, al spreken ze nauwelijks Engels, dus is communicatie als je geen Spaans spreekt wel wat las...

Algemeen27.10.2018

8 plekken die je niet mag missen in Chili

van de Atacama woestijn naar Patagonië
6 bizarre woestijnlandschappen die je een keer in je leven moet zien

Wanneer je aan de woestijn denkt, denk je misschien in eerste instantie aan zand, duinen, stenen, hitte en ga zo maar door. De meeste mensen worden hier misschien niet heel reislustig van, maar er zijn zoveel bizar mooie...

Natuur19.04.2018

6 bizarre woestijnlandschappen die je een keer in je leven moet zien

Het mysterie van de Moai: de beelden op Paaseiland

Het is een van de onopgeloste raadsels van deze aardbol: het verhaal van de moai, de beelden op Paaseiland. Wat doen ze daar? Hoe zijn ze daar gekomen? Wat was hun functie? En wat is er toch met de lokale bevolking gebeu...

Algemeen22.03.2018

Het mysterie van de Moai: de beelden op Paaseiland