Algemeen23.02.2022

Geld besparen voor je vakantie doe je zo


Als het even kan dan gaan we allemaal het liefst wel 5 keer per jaar op vakantie. Op vakantie gaan is echter niet goedkoop, dus die 5 keer per jaar ga je waarschijnlijk niet halen. Toch kun je door slim om te gaan met je geld en gebruik te maken van aanbiedingen flink wat geld besparen zodat je toch zo vaak mogelijk erop uit kunt. De reisbranche komt steeds meer tot leven, dus laten we er gebruik van maken. Heb je zin om een weekendje weg te gaan maar heb je niet veel geld over of ga je langer op vakantie en wil je zo goedkoop mogelijk weg? Met deze tips kun je een hoop geld besparen zodat je zo vaak mogelijk op vakantie kunt gaan.

 

Speuren naar de beste aanbiedingen

Een goede manier om geld te besparen is door te speuren naar de beste aanbiedingen. Gelukkig vind je voor veel producten tegenwoordig wel ergens een aanbieding. Zo ook voor alle benodigdheden voor je volgende vakantie. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe koffer nodig, dan kan dat best een flinke uitgave zijn. Bij SuperSales vind je aanbiedingen van al je favoriete webshops bij elkaar. Met een persoonlijk profiel kun je je aangeven waar je naar op zoek bent en krijg je een melding zodra jouw favoriete product in de aanbieding is. Zo mis je nooit meer de beste koffer aanbieding en scoor je een nieuwe bikini van je favoriete merk altijd met korting.

 

 

Vergelijken loont

De beste speurneus gaat op de goedkoopste vakantie. Door goed onderzoek te doen bespaar je zo tientallen tot honderden euro´s. Geld dat je heel goed kunt gebruiken om tijdens je vakantie leuke dingen te ondernemen. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar net zolang dat je de goedkoopste hebt gevonden. Niet alleen aanbieders verschillen van prijs, maar ook een andere aankomsttijd, een ander vliegveld of een andere dag kan maar zo het verschil maken. Ga dus niet voor de eerste de beste vlucht of aanbieding die je tegenkomt, maar kijk nog een stapje verder. Gebruik vergelijkingssites om de beste deal te vinden en ‘speel’ met data, luchthavens en bedenk of een overstap te doen is.

 

Besparen op accommodatie en kosten voor eten en drinken

De accommodaties zijn vaak het duurste onderdeel van je reis. Afhankelijk van je eigen wens en budget kies je voor een bepaald type accommodatie, zoals een hotel, appartement, vakantiehuis of bijvoorbeeld een AirBnb. Door goed te kijken naar alle mogelijkheden en te vergelijken kun je flink besparen op de kosten. Houd ook rekening met andere kosten zoals voor het eten en drinken. Hoewel een hotel soms goedkoper is dan een appartement of huisje, kan het onderaan de streep tóch voordeliger zijn om voor een appartement of huisje te kiezen. Daarbij heb je namelijk je eigen kookgelegenheid. Wanneer je in een hotel verblijft, dan zit het ontbijt er vaak bij in (zo niet, dan kan het behoorlijk duur zijn om dit bij te boeken). De lunch en het diner moet je dus altijd zelf regelen en daardoor lopen de kosten vaak behoorlijk op. Door de meeste maaltijden zelf klaar te maken en bijvoorbeeld je lunch mee te nemen zodat je die ergens op een prachtige plek kunt opeten, bespaar je een hoop geld. Uiteraard is uit eten gaan en kennis maken met de plaatselijke lekkernijen ook onderdeel van je vakantie. Zorg dus dat je in ieder geval genoeg budget overhoudt om in ieder geval een aantal keer lekker uit eten te gaan.

 

Neem zo weinig mogelijk mee

Als het even kan kies dan voor een kleiner koffer en zo min mogelijk bagage zodat je in het vliegtuig alleen handbagage hoeft mee te nemen. Tegenwoordig betaal je bijna altijd extra voor ruimbagage zodat dat goedkope ticket ineens helemaal niet meer zo goedkoop is. Zeker wanneer je een weekend op stedentrip gaat, is handbagage vaak meer dan voldoende en het scheelt je niet alleen geld, maar ook nog eens tijd omdat je niet bij de bagageband hoeft te wachten. Zo kun je in een keer door naar je hotel of appartement en kan de vakantie direct na aankomst beginnen.

 

Zet je bestemming nog niet vast

Als je hebt besloten dat je een weekend weg of een vakantie wil boeken, kies je vervolgens waar je graag heen zou willen. Je gaat op zoek naar een accommodatie en eventueel een vlucht en probeert de goedkoopste optie te vinden. Je kunt het ook anders aanpakken en de bestemming laten afhangen van de prijs. Extra leuk hieraan is dat de bestemming van je vakantie voor jezelf ook nog een verrassing is! Zo ontdek je ook nog eens plekken waar je anders misschien zo snel naartoe zou gaan.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.