Algemeen28.12.2019

Vakantie in de Algarve? 10 tips om juist in het voorjaar te doen!


puur genieten in Zuid-Portugal

De Algarve in Portugal: of je er geweest bent of niet, één ding is zeker en dat is dat je er vrijwel altijd over hebt gehoord. Het is het meest zuidelijke deel van Portugal (van het Iberisch schiereiland) en ligt in een van de zonnigste streken van Europa. En dat is meteen ook een van de leukste dingen van de Algarve: het is er eigenlijk altijd mooi weer is. Dat zorgt ervoor dat een hoop Nederlanders het zuiden van Portugal goed weten te vinden. Niet alleen in de zomermaanden, maar zeker ook in het voor- en najaar is het zeer aangenaam in de Algarve. Het is dan niet zo druk en dus heb je volop mogelijkheden om de mooiste plekjes van deze heerlijke regio op je gemak te ontdekken. Daarom geef ik je 10 tips om juist voor het voorjaar of het najaar naar Zuid-Portugal te gaan.

De veelzijdigheid van de Algarve

De bergen en het achterland, de zee met z’n dolfijnen, de prachtige stad Faro die barst van de cultuur en verborgen stranden: de veelzijdigheid van de Algarve is heel erg groot. Wist je dat je hier een aantal stranden vindt die jaarlijks tot de top 10 van mooiste stranden ter wereld behoren? Een streek waar je de tijd voor moet nemen om ‘m goed te ontdekken, en daarvoor zijn het voorjaar en najaar echt perfect. Deze fantastische vakantieregio móét je zelf een keer ervaren en daarvoor heb ik een heleboel tips voor je!

De vele gezichten van Algarve: Albufeira
De vele gezichten van Algarve: Albufeira
Woningen in Algarve tegen de meest blauwe lucht ter wereld
Woningen in Algarve tegen de meest blauwe lucht ter wereld
De zee lifeline voor het veel mensen in Algarve (vismarkt Olha\u0303o)
De zee lifeline voor het veel mensen in Algarve (vismarkt Olhão)
Vissersboten bij Ilha da Culatra, het eiland zonder auto`s en wegen
Vissersboten bij Ilha da Culatra, het eiland zonder auto`s en wegen
De ondergaande zon in Vilamaura
De ondergaande zon in Vilamaura
De jachthaven van Faro en op de achtergrond het natuurgebied Ria Formoda
De jachthaven van Faro en op de achtergrond het natuurgebied Ria Formoda
Dolfijnen zwemmen achter onze boot aan, de natuur op haar mooist
Dolfijnen zwemmen achter onze boot aan, de natuur op haar mooist

1. Relaxen in Vilamoura

Om even volledig te onthaasten begint de kennismaking met Algarve geheel in stijl bij de Longevity Cegonha Country Club in Vilamoura. Dit prachtige complex bestaat uit een hotel met zeer ruime kamers en een groot aantal appartementen. Maar er is meer want de Longevity Cegonha Country Club is tevens een ruim opgezette luxe spa- en wellness-locatie. Naast iedere denkbare wellness-vorm zoals detox- en relaxruimtes, een Epsom-zoutkamer en een verwarmd extern hydrojet-zwembad kun je hier ook lekker luieren. Wie wil kan yogalessen volgen (dan weet je weer eens hoe soepel je spieren eigenlijk zijn) en je daarna laten masseren. De bedoeling is dat je hier rust, sport, gezond eet en drinkt en aandacht besteed aan je lichaam.

Heel moeilijk is dat niet op de Longevity Cegonha Country Club want alles ademt hier rust en relaxen uit. De club is niet toegankelijk voor kinderen beneden de 18 jaar (met uitzondering van Pasen en zomer). Eigenlijk iedereen die hier komt kiest een van de vele programma’s die tevens kunnen worden aangepast afhankelijk van jouw wensen. Gasten worden verder uitgenodigd om dagelijks deel te nemen aan body & mind groepsactiviteiten waaronder yoga, pilates, fitness en wandelingen. Door de wat afgelegen locatie in Vilamoura, is de Longevity Cegonha Country Club ook een prima uitvalsbasis om zowel met de Algarve-levensstijl, de zandstranden, de grootste jachthaven in Portugal, en wandel- en fietspaden, kennis te maken.

De prachtige Longevity Cegonha Country Club in Villamoura
De prachtige Longevity Cegonha Country Club in Villamoura
Droomplekje in Villamoura
Droomplekje in Villamoura
En binnen ontspannen in een zoutbad
En binnen ontspannen in een zoutbad

2. Eten op het strand bij Villamoura

Hoewel het heel aantrekkelijk is om je te laten verwennen bij de Longevity Cegonha Country Club is het veel leuker om lekker op het strand te gaan eten en te genieten van de ondergaande zon. Een van de betere plekjes is bij de Buzios Beach Club bij Vilamoura Beach. Je wordt hier wel even verrast door wat gigantische hotels maar dat heeft een verhaal.

Vilamoura bestond een aantal jaren geleden nog niet. Bijzonder is dat Vilamoura geen historie heeft maar eind vorige eeuw is aangelegd door een schatrijke bankier uit Lissabon. Inmiddels is het plaatsje uitgegroeid tot een van de grootste toeristische locaties in het zuiden.

Het prachtige strand bij Villamoura in Algarve
Het prachtige strand bij Villamoura in Algarve

3. De Algarve proeven in Olhão

Het echte Algarve leren we pas kennen als we dag later naar Olhão gaan voor een culinaire citytour. Olhão ligt aan de zee. Hier kun je gelijk zien dat het verschil tussen eb en vloed minimaal zo’n 3,5 meter is. De zee ziet er niet uit als een zee met drooggevallen eilandjes met volop groen die bij vloed kopje onder gaan. In de verte is de vuurtoren van het kroonjuweel van dit gebied te zien: Praia da Ilha do Farol. Een bijzonder eiland wat alleen via het water is te bereiken en volgens onze gids een absolute must visit is.

Olhão is gewoon geweldig plekje, dat merk je al snel als je langs de haven loopt. De mensen zijn er vriendelijk, ook al versta je letterlijk geen woord van het lokale dialect, maar de glimlach zegt veel. Op de markt die hier blijkbaar bijna dagelijks is vind je veel lokale producten en vooral kurk. Eigenlijk is van ieder ding wat je je kunt bedenken wel een variant van kurk te vinden op de markt

4. De blauwste lucht ter wereld

Het stadje Olhão valt verder op door zijn twee enorme overdekte en fraai ontworpen voedselmarkten (vismarkt en groentemarkt) van rode steen. De binnenstad van Olhão is een waar labyrint van smalle straatjes waar iedere fotograaf van droomt. Wie geen richtinggevoel heeft kan hier ook zo maar verdwalen. De witte en soms gekleurde huizen steken prachtig af tegen de blauwe lucht die hier blauwer lijkt dan waar ook in Europa. Als er een competitie zou zijn voor waar de mooist blauwe lucht ter wereld is te te vinden dan zit Olhão of liever nog Algarve bij de uiteindelijke kanshebbers. Olhao is een kleine kustplaats, hier eten en leven de mensen vooral van wat er dagelijks wordt gevangen in de zee. En daar zitten ook sardientjes tussen. En laat van die soort er nu ook een museum zijn.

5. De sardines van Good Boy

Gevestigd in het familiebedrijf van het Portugese Conserveira do Sul. Dit in 1954 opgerichte bedrijf staat bekend om zijn ingeblikte vis zoals sardines, makreel en tonijn samen met tomaten-, augurk- en citroensauzen. Het bedrijf is echter vooral bekend om zijn epische blikjes met sardientjes van het merk Good Boy. Een merknaam die er wezen mag al was het alleen al om het retro-design. Want ons verbaast is dat de dagelijkse productie van zo’n 10.000 blikjes nog met de hand wordt ingepakt. Reden: als er een machine voor komt hebben al die mensen geen werk meer. Verder maken ze pasta’s die worden verkocht onder het merk Manná. Ga er vooral langs, ga proeven en koop minimaal een paar blikjes Good Boy. Die maak je nooit meer open.

Na een bezoek aan de zoutvelden in de buurt van Olhao gaan we ’s avonds nog maar eens op de culinaire toer en is het ongekend genieten bij Restaurante Paixa in Vale do Lobo. De plek is vermaard want hier wonen nogal wat BN’ers die in dit restaurant komen eten en waarschijnlijk proosten op Nederland. Het restaurant staat bekend om het concept van kleine gerechten, met een menu van ongeveer 40 verschillende tapas. Het is een plek waar je echt een avondje kunt gaan genieten. En ons beste advies, neem een taxi.

Kurk het meest verkochte product op de markt in Olha\u0303o
Kurk het meest verkochte product op de markt in Olhão
Spinnen in de buitenlucht, stuk leuker als binnen in een sportschool
Spinnen in de buitenlucht, stuk leuker als binnen in een sportschool
Traditionele vismarkt in Olha\u0303o
Traditionele vismarkt in Olhão
Geschilderde muren in Olha\u0303o, kunst als je het ziet
Geschilderde muren in Olhão, kunst als je het ziet
Good Boy sardines komen uit Olha\u0303o
Good Boy sardines komen uit Olhão

6. Praia da Ilha do Farol: paradijs in Algarve

Wie even het massatoerisme (vooral in de zomer) wil ontspringen kan het beste een watertaxi nemen naar een klein paradijsje in de zee. Op de punt vind je een prachtig eilandje: Praia da Ilha do Farol. Er zijn geen wegen, geen auto’s maar je vind ter wel prachtige stranden, een klein dorpje of nederzetting (Farol) met wat authentieke eettentjes. De bevolking leeft hier haar eigen leven, drinkt overdag een biertje, doet een middagslaapje en staat midden in de nacht op om te gaan vissen. Het leven op dit eland is zo relaxed dat het moeilijk is er weg te gaan. Maar dat moet je echt zelf gaan ervaren.

7. Albufeira: het populairste plekje van Algarve

Albufeira laat een andere kant van Algarve zien. Een plek dien duidelijk de voorkeur heeft van veel zonaanbidders en feestgangers. Albufeira is de plek waar ook veel jongeren naartoe trekken. Het centrum bestaat uit witte huizen met een overvloed aan terrasjes en eetgelegenheden. Wie hier niet kan kiezen kan nooit kiezen want iedere denkbare keuken ga je er vinden. De prijzen zijn er zeer laag, al weet ik niet helemaal zeker of dat in het hartje zomer ook zo is.

Albufeira is ook de plek waar dagelijks tientallen rondvaartboten de zee op gaan op zoek naar dolfijnen. Dankzij moderne technologie worden die ook altijd gevonden. Deze rondvaarten op open zee brengen je op de terugreis (gemiddelde duur vanuit Olhao is zo’n 3,5 uur) terug langs de fraaie rotsachtige kust met veel privé-strandjes. De kustlijn van Albufeira is ondanks dat deze in de zomer overbevolkt raakt fraai. Hier loop je vanaf het terras langs hoge rotsen zou het water in. En dat blijft als je drukte op de koop toe neemt toch een droom van veel mensen.

Een van de vele pleinen in Albufeira
Een van de vele pleinen in Albufeira
De jachthaven van Albufeira
De jachthaven van Albufeira
Overvolle stranden in de zomer, in het najaar is het er rustig
Overvolle stranden in de zomer, in het najaar is het er rustig

8. De wereldberoemde kip piri-piri van Ramires

Restaurant Ramires (adres: Rua 25 de Abril in Guia) is fameus in de Algarve. Ruim 50 jaar geleden bedacht oprichter Senor Ramires het recept voor zijn succesformule de kip piri-piri. De magie is dat er maar één gerecht op de kaart staat en dat is kip piri-piri. Geroosterde stukjes kip die dankzij de piri-piri saus (ziet er onschuldig uit) die je er zelf aan toe kunt voegen voor zorgt dat je na de eerste hap je mond acuut in brand staat. Dat schijnt traditie te zijn want iedereen maakt dezelfde fout: te veel saus. Bij Ramires, met 600 stoelen en 3 terrassen, worden de kippen in kleine stukjes geknipt. Het bijgerecht heet frites, de saus ketchup en de meest gedronken drank tegen het blussen van de piri-piri is bier.

Ramires is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met Restaurante Paixa maar volgens de locals moet je als je in dit gebied bent er verplicht gaan eten. En goede tradities zijn er om in stand te houden. Als je eenmaal in Guia bent is doorrijden naar Lagos een prima optie. Hier vind je een van de meest genoemde stranden ter wereld bij rotsformaties van Ponta da Piedade.

50 jaar geleden bedacht Senor Ramires het recept voor zijn succesformule kip piri-piri.
50 jaar geleden bedacht Senor Ramires het recept voor zijn succesformule kip piri-piri.

9. Slenter door Lagos en ontdek Ponta da Piedade

Vanuit het toeristische Lagos-Santa Maria loopt er een trail vanaf het strand Praia do Pinhão tot het fameuze uitkijkpunt van Farol da Ponta da Piedade. Maar voordat je ervoor kiest dit spectaculaire voetpad te nemen is het leuk om even door het oude centrum van Lagos te wandelen. Het stadje heeft genoeg bezienswaardigheden van de oude Saint Antonio kerk tot aan het bekende met een Michelin ster bekroonde Avenida Restaurante die overigens op een steenworp van elkaar af liggen.

Om op de trail naar Farol da Ponta da Piedade te komen volg je gewoon de kustlijn. Eenmaal boven begint het kronkelige pad naar de beroemde rotsen. Het pad loopt van Praia do Pinhão naar Praia Dona Ana, Praia do Camilo, Praia da Balanca en uiteindelijk bovenlangs naar Farol da Ponta da Piedade. De plaatsen zijn populair vanwege de fraaie stranden. Zorg dat je dit alleen doet met goed schoeisel want het is soms een beetje klauteren en klimmen. Sommige passages zijn niet zonder gevaar maar dat lijkt hier geen onderwerp maar de uitzichten maken veel goed.

Als je het pad volgt ga je een beetje op en neer en loop je ook langs een aantal stranden die dankzij het internet en Instagram worden gekwalificeerd als de mooiste stranden ter wereld. Mooi zijn ze zeker, maar ook vol. De geel-oranje rotsen maken het wel bijzonder. Wat opvalt zijn de soms uiterst smalle rotspartijen die als bruggetje fungeren naar speciale plekken die mensen blijkbaar uitnodigen tot het maken van selfies. De zwarte kant van deze plekken is dat er bijna wekelijks ongelukken gebeuren, soms met een dodelijke afloop. Wat ons allen verbaast is dat er op dat punt weinig wordt gedaan om mensen te waarschuwen voor de risico’s. De marketingwerking van de vele foto’s op Instagram lijkt hier veel goed te maken.

De Santo Ant\u00f3nio kerk in Lagos
De Santo António kerk in Lagos
Traditionele groene woning op het Luis de Camoes plein in Lagos
Traditionele groene woning op het Luis de Camoes plein in Lagos
De populaire stranden van Praia do Pinha\u0303o in Algarve
De populaire stranden van Praia do Pinhão in Algarve
Farol_da_Ponta_da_Piedade
Farol_da_Ponta_da_Piedade
Lagos Ponta da Piedade
Lagos Ponta da Piedade

10. De rust van Faro

Het populaire Faro zou heel toeristisch moeten zijn maar niets is minder waar als je het hoogseizoen vermijdt. Je vliegt als je naar Algarve gaat vrijwel altijd op Faro maar van al die drukte op de luchthaven merk je in de stad Faro nauwelijks iets. De belangrijkste reden daarvoor is waarschijnlijk dat je in Faro nauwelijks hotels gaat vinden zoals bijvoorbeeld wel in Albufeira.

De ligging van Faro kun je het beste zien vanuit de lucht van voor de kustlijn ligt een prachtig natuurgebied: Ria Formosa. Dit 60 km grote gebied bestaat uit een landschap van lagunes, kanalen en kleine eilandjes die bij vloed echter allemaal verdwijnen in de zee.

Faro is lief en sfeervol. In het centrum vind je veel kleine straatjes met winkeltjes en restaurantjes en heel veel cultuur en historie. De stad werd in 1755 hard getroffen door een in die tijd alles verwoestende aardbeving maar in decennia daarna wist men de gehele stad weer op te bouwen.

Cidade Velha: de oude binnenstad

Faro heeft een stad in de stad en dat komt door de Cidade Velha, de oude ommuurde binnenstad met muren uit de Middeleeuwen die de aardbeving blijkbaar moeiteloos hebben doorstaan. Wie onder de Arco do Repouso doorwandelt komt in een andere tijd terecht. De smalle straatjes zorgden niet alleen voor beschutting maar ook voor een natuurlijke airco omdat aan de kust de wind altijd zijn weg wist te vinden door de straten.

Een van de bezienswaardigheden is Sé, de kathedraal van Faro. Bovenop de klokkentoren heb je een fraai uitzicht over de stad en het waddenlandschap van Ria Formosa. Bij de tweede kerk in de stadskern, waar je overigens ook naar boven kunt klimmen vind je de lugubere Capela dos Ossos (de kapel van de beenderen) gemaakt met botten en schedels van monniken die ooit in Faro leefden.

Faro als vertrekpunt

Faro is de plek waar je landt en weer vertrekt per vliegtuig. Maar Faro is ook misschien wel een van de beste plekken om te verblijven als je voor een korte vakantie naar Algarve gaat. Het ligt centraal en heeft zo’n prettige atmosfeer dat je hier heel makkelijk wilt blijven hangen. En verder, de Algarve is gewoon geweldig. Het weer, de sfeer, het eten, we love it. En dat ga jij ook doen, zeker wanneer je kiest voor een vakantie in het voorjaar of najaar. Dan is dit deel van Portugal echt onvergetelijk.

Faro, doorkijkje in de oude stad
Faro, doorkijkje in de oude stad
Ooievaarsnesten bovenop Se\u0301 de kathedraal van Faro en altijd die blauwe lucht
Ooievaarsnesten bovenop Sé de kathedraal van Faro en altijd die blauwe lucht
Faro Capela dos Ossos, gemaakt van botten en schedelen
Faro Capela dos Ossos, gemaakt van botten en schedelen
De avond in Faro, zo wil je het iedere avond eigenlijk
De avond in Faro, zo wil je het iedere avond eigenlijk

Op vakantie naar de Algarve

Heb jij zin om op reis naar de Algarve in Zuid-Portugal te gaan? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis
  • Goedkope vliegtickets naar Faro boek je het beste rechtstreeks via Transavia.
  • De leukste hotels in de Algarve boek je via Booking.com. Een absolute aanrader is Longevity Cegonha Country Club.
  • Boek je liever een complete reis (vlucht+accommodatie) naar de Algarve, doe dat dan via Sunweb of via TUI.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, ligt aan de Atlantische oceaan en is wereldwijd bekend vanwege een overvloed aan prachtige stranden. Omringd door imposante, fraai gekleurde hoge rotsformaties. Er is b...

Zomer18.11.2022

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

Dit zijn de twee leukste eilandjes van de Algarve

De kustlijn van de Algarve in Portugal tussen de plaatsen Faro en Olhão is bijzonder. Wist je dat hier voor de kust ook allerlei leuke eilanden te vinden zijn? Wij ontdekten de eilanden Praia da Ilha do Farol en Ilha da...

Natuur30.12.2019

Dit zijn de twee leukste eilandjes van de Algarve

▸ Praia da Ilha do Farol & Ilha da Culatra
Roadtrip door Alentejo in Zuid-Portugal: de 9 mooiste stops

De Portugese westkust zit vol verrassingen. Eén van de mooie regio's aan deze kust is Alentejo, het hele gebied ten zuiden van Lissabon en ten noorden van de Algarve. Alentejo is een van de rustigere delen van Portugal....

Algemeen19.08.2019

Roadtrip door Alentejo in Zuid-Portugal: de 9 mooiste stops

“Seven Hanging Valleys in de Algarve is het mooiste wandelpad van Europa”

Het wandelpad 'Seven Hanging Valleys' in de Portugese Algarve is uitgeroepen tot het beste wandelpad van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van European Best Destinations. Hoewel je bij populaire wandellanden eerder aa...

Ontspanning20.03.2019

“Seven Hanging Valleys in de Algarve is het mooiste wandelpad van Europa”

Verder lezen over Algarve

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

Voor veel mensen staat de Algarve bekend als een van de drukste toeristische trekpleisters van Portugal. Misschien is dat wel zo, zeker als je in het hoogseizoen via de luchthaven van Faro richting Albufeira gaat. Terech...

Zomer14.04.2023

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, ligt aan de Atlantische oceaan en is wereldwijd bekend vanwege een overvloed aan prachtige stranden. Omringd door imposante, fraai gekleurde hoge rotsformaties. Er is b...

Zomer18.11.2022

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

In de Algarve in Portugal zijn het vooral plaatsen als Albufeira, Faro en Portimão die veel aandacht krijgen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allen aan zee liggen, al vind je de mooiste stranden vaak net op wat andere pl...

Algemeen03.11.2022

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

Zo doe je dat: een roadtrip met een elektrische auto naar de Algarve

Wie dacht dat het al een uitdaging is om met een elektrische auto op vakantie naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk te gaan, moet zeker verder lezen. Wij gingen een paar kilometer - ahum - verder en reden met een Ioniq...

Algemeen20.10.2022

Zo doe je dat: een roadtrip met een elektrische auto naar de Algarve

Met de Hyundai Ioniq 5
Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Soms kom je een droomplekje tegen waarvan je denkt, bestaat dit echt? Een plek waar het vrijwel altijd mooi weer is, op een schitterende locatie, waar alles nét anders is maar toch lijkt te kloppen. En dat ook nog midd...

Zomer15.08.2022

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

6 x de mooiste stranden in de Algarve – met kids

Als je het aan ons vraagt is Portugal een van onze favoriete vakantielanden. Zeker nu we ook vaker met de kinderen op vakantie gaan. Er zijn nogal wat mooie plekjes in Portugal te vinden, maar voor de mooiste stranden va...

Zomer16.06.2022

6 x de mooiste stranden in de Algarve – met kids

Dit zijn de twee leukste eilandjes van de Algarve

De kustlijn van de Algarve in Portugal tussen de plaatsen Faro en Olhão is bijzonder. Wist je dat hier voor de kust ook allerlei leuke eilanden te vinden zijn? Wij ontdekten de eilanden Praia da Ilha do Farol en Ilha da...

Natuur30.12.2019

Dit zijn de twee leukste eilandjes van de Algarve

▸ Praia da Ilha do Farol & Ilha da Culatra
“Seven Hanging Valleys in de Algarve is het mooiste wandelpad van Europa”

Het wandelpad 'Seven Hanging Valleys' in de Portugese Algarve is uitgeroepen tot het beste wandelpad van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van European Best Destinations. Hoewel je bij populaire wandellanden eerder aa...

Ontspanning20.03.2019

“Seven Hanging Valleys in de Algarve is het mooiste wandelpad van Europa”

Verder lezen over Portugal

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Martinhal Lisbon Oriente in Lissabon: absolute luxe, daar wil je slapen!

Lissabon is een verrassend leuke, moderne en levendige stad. Van prachtige oude paleizen tot hippe foodcourts en waanzinnige dakterrassen. En of je er nu voor het eerst komt, of het al je zoveelste bezoek is aan de hoofd...

Stedentrips29.08.2023

Martinhal Lisbon Oriente in Lissabon: absolute luxe, daar wil je slapen!

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

Voor veel mensen staat de Algarve bekend als een van de drukste toeristische trekpleisters van Portugal. Misschien is dat wel zo, zeker als je in het hoogseizoen via de luchthaven van Faro richting Albufeira gaat. Terech...

Zomer14.04.2023

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

21 foto’s die bewijzen waarom je nú op vakantie naar Portugal wil

Onze liefde voor Portugal is groot. Het is een fantastisch vakantieland. Je vindt er prachtige steden voor een stedentrip (Lissabon, Porto), waanzinnig mooie stranden (met name in de Algarve) en het is ook nog eens een z...

Zomer18.02.2023

21 foto’s die bewijzen waarom je nú op vakantie naar Portugal wil

5 redenen waarom een winterse trip naar Lissabon een topidee is!

De gezelligste stad van Portugal is Lissabon. Een mooie en sfeervolle stad. Niet alleen in de zomer, maar juist óók in de winter. Lissabon laat je niet stil zitten, want er is meer dan genoeg te zien en te doen. Struin...

Stedentrips28.11.2022

5 redenen waarom een winterse trip naar Lissabon een topidee is!

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, ligt aan de Atlantische oceaan en is wereldwijd bekend vanwege een overvloed aan prachtige stranden. Omringd door imposante, fraai gekleurde hoge rotsformaties. Er is b...

Zomer18.11.2022

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

In de Algarve in Portugal zijn het vooral plaatsen als Albufeira, Faro en Portimão die veel aandacht krijgen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allen aan zee liggen, al vind je de mooiste stranden vaak net op wat andere pl...

Algemeen03.11.2022

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

São Miguel: het mooiste eiland van de Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan - op bijna 1.400 kilometer van het vasteland van Portugal - liggen de Azoren. Een indrukwekkende groep van kleine, exotische eilanden die nog niet echt ontdekt zijn door het massatoerisme....

Natuur28.10.2022

São Miguel: het mooiste eiland van de Azoren