Lifestyle27.10.2011

Winterbarbecue in plaats van zittend kerstdiner


Weber_kerstdessert_travelvalley.jpg
Weber_kerstdessert_travelvalley.jpg

Als komend weekend de klok terug gaat, gaan we ons echt klaarmaken voor de donkere dagen voor kerst. De winter en dus de feestdagen komen er weer aan. Dat betekent binnen zitten, veel eten en weinig bewegen. Althans, dat betekent het voor velen. Maar is iedereen daar nu wel zo blij mee? Bijna 7 op de tien Nederlanders (67,4%) geeft aan tijdens de winter en feestdagen zich meer ontspannen te voelen als ze de huiselijke drukte kunnen verruilen voor de frisse buitenlucht. Daarbij heeft meer dan de helft (54,1%) tijdens de koude winterdagen last van een opgesloten gevoel. Zo blijkt uit een onderzoek van Panelwizard in opdracht van barbecuespecialist Weber. Zowel mannen (43,9%) als vrouwen (37,6%) vinden buiten barbecueën in de winter avontuurlijk en een gevoel van vrijheid geven. Omdat Nederlanders tijdens de winter en vooral tijdens de feestdagen snakken naar frisse buitenlucht en willen ontsnappen aan het gezapige binnenzitten, introduceert Weber het ‘winterweberen’.

Winterweberen
Meer dan een derde van de Nederlanders (37%) zou graag de geijkte steengrill- en gourmetavondjes vervangen door een gezellige, goedverzorgde winterse barbecue, ook tijdens de feestdagen. Sterker nog, 73,8% van de ondervraagden vindt dat een barbecue voor een lossere sfeer zorgt dan een statisch zittend diner. Dit is niet verwonderlijk want buiten samenzijn met vrienden en familie is dynamischer en meer ongedwongen dan aan tafel. Je kunt eenvoudiger van gesprekspartner wisselen en je bent vrijer buiten. Dit zorgt voor een relaxte sfeer.

Liever buiten dan binnen
Ook tijdens de feestdagen is het opzoeken van de buitenlucht belangrijk. Meer dan de helft (54,1%), zowel mannen als vrouwen, geeft aan liever in de buitenlucht te zijn dan binnen te zitten. Grappig is het feit dat mannen door 43,8% van de vrouwen als stoer betiteld worden als ze in de winter graag buiten actief zijn. Bovendien vindt 1 op de 4 (28,8%) dat de man zijn vrouw plezier doet als hij familie en vrienden verrast met een winterse buitenbarbecue in plaats van het geijkte diner.

Voor in de schoen, onder de kerstboom…
Eén op de drie van de ondervraagden geeft aan dat wanneer ze een barbecue (of accessoires) tijdens de feestdagen cadeau krijgen, ze ook zin krijgen om de barbecue direct aan te steken. Weber heeft speciaal voor de feestdagen een tweetal cadeausets samengesteld. Beide variaties zijn voorzien van een unieke dubbel-dvd van meesterkok Ron Blaauw met onder andere zeer gedetailleerde instructies van tien barbecuerecepten. Met deze cadeausets kan iedereen in een handomdraai een goedverzorgde winterse barbecue bereiden op de Weber-barbecue, ook tijdens de koude winterdagen.