Lifestyle23.08.2013

Sparen voor een wereldreis: 10 tips voor een goed gevulde spaarrekening


Je wilt op wereldreis en niets of niemand kan je nog tegenhouden! Nou ja, misschien je bankrekening dan. Voor de ultieme reis rond de wereld heb je nu eenmaal een goed gevulde rekening nodig. Wij helpen je met 10 handige tips om je saldo een flinke boost te geven, zodat jij héél snel op wereldreis kunt gaan!

Tip 1: Work hard

Het is een soort deal die je met jezelf moet sluiten. Hoe leuk het ook is om de zomer vrij te zijn, er moet gewerkt worden en het liefst zo veel mogelijk. Kies dus een fijne baan waar je voldoende uren kunt werken en wat ook nog een beetje goed verdient. Eerst dus ‘work hard’ daarna pas ‘play hard’.

Tip 2: Bye Bye kroeg

Elke avond met je vrienden dansen in de stad is helaas niet meer mogelijk. Hoe jammer het ook is, onthoud goed voor welk doel je het uiteindelijk doet. Na een half jaartje zonder kroeg, sta jij volle bak te feesten in Sydney!

Tip 3: Eet thuis

Laat deze periode de lekkere en leuke restaurants voor wat ze zijn. Nodig vrienden en vriendinnen thuis uit en maak allemaal wat lekkers. Op deze manier heb je een leuke avond met lekker eten en bespaar je al snel zo’n 40 euro.

Tip 4: Open een spaarrekening

Door een spaarrekening te openen en hier elke maand geld op te storten wordt sparen makkelijker. Het gemak van uitgeven wordt minder, aangezien je voor je spaarrekening geen pinpasje hebt. Stort elke maand een vast bedrag en je zult zien hoe snel de cijfers oplopen.

Tip 5: Stop met kopen

Think twice! Doe geen lukrake aankopen meer. Maak de overweging of je de aankoop écht nodig hebt. Die leuke jeans is fantastisch, maar helemaal niet nodig als je straks op de standen van Thailand rondhuppelt.

Tip 6: Bargain hunting

Natuurlijk heb je kleding, schoenen en nog veel meer nodig. Ga op koopjesjacht. Bedenk wat je echt nodig hebt en wat tevens nuttig is voor je reis en ga hier naar op zoek, in de UITVERKOOP!

Tip 7: Heitje voor karweitje

Hoe je vroeger altijd de hele buurt af ging voor een gulden, zet je nu je skills in om een extra zakcentje te verdienen. Ben je goed met kralen, maak dan sieraden en verkoop deze voor een leuk prijsje. Goed in wiskunde of Engels? Geef bijles aan examenleerlingen.

Tip 8: Back to basic

Digitale televisie en een duur abonnement voor je mobiele telefoon zijn niet meer nodig. Probeer dit soort dingen binnen de perken te houden. Je zult zien dat het op jaarbasis de nodige euro’s oplevert.

Tip 9: Boodschappen met lijstje

Als een wilde door de Albert Heijn lopen en alles pakken waar je op dat moment zin in hebt, NEE! Voortaan maak je een lijstje met de dingen die je nodig hebt. Zo kom je minder in de verleiding om allerlei lekkere dingen te kopen.

Tip 10: Leeg je kast

Hoeveel van je kleding draag je werkelijk? Zoek je kast eens een keer goed uit en zet de items die je bijna niet draagt op marktplaats.

Good luck en hopelijk heb jij je reis binnen no time bij elkaar gespaard!

Foto: rtguest – Fotolia.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!

Verder lezen over Wereldreis

Tijd voor een grote reis? Zo ben je goed voorbereid!

Is je agenda leeg? Zit je al weken op social media te zoeken naar aanraders? Zijn die vliegtickets al geboekt? Wat spannend, je gaat op een prachtige wereldreis. Al die ervaringen die je gaat opdoen vergeet je de rest va...

Algemeen20.10.2023

Tijd voor een grote reis? Zo ben je goed voorbereid!

Inpakken voor een wereldreis: dit mag je niet vergeten

Sinds september 2022 zijn de Nederlandse grenzen weer volledig geopend én kunnen wij ook vanaf hier zonder (corona)problemen weer naar het buitenland reizen. Droom je al die tijd al van een onvergetelijke wereldreis? Da...

Algemeen12.12.2022

Inpakken voor een wereldreis: dit mag je niet vergeten

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over nat...

Algemeen25.07.2022

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Staat het maken van een wereldreis ook bovenaan jouw bucketlist? Het is een droom van velen, om voor lange tijd op reis te gaan om veel van de wereld te kunnen zien. Misschien wil je zelfs wel alle continenten bezoeken t...

Algemeen31.03.2021

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Hij is er weer: een cruise om de wereld in 136 dagen!

Ik kan me zo voorstellen dat je op dit moment helemaal niet op een cruise zit te wachten. Cruiseschepen en het coronavirus zijn geen beste combinatie gebleken. Sowieso zijn reizen en het coronavirus verre van een goede m...

Algemeen30.07.2020

Hij is er weer: een cruise om de wereld in 136 dagen!

vertrek december 2021
Er voor langere tijd tussenuit: zo doe je dat!

Op wereldreis gaan, een sabbatical nemen of een tussenjaar plannen: wie droomt er niet van? Er voor langere tijd tussenuit, het liefst naar het buitenland, is een droom die je zelf uit kunt laten komen. Je moet alleen we...

Algemeen21.11.2019

Er voor langere tijd tussenuit: zo doe je dat!

Take a Break
​5 tips voor als je langere tijd op reis gaat

Is het je gelukt om een sabbatical te nemen van werk, of heb je je baan opgezegd en ga je het avontuur aan? Als je voor langere tijd op reis gaat, dan heb je veel meer om te bedenken dan slechts waar de trip naartoe gaat...

Algemeen22.10.2019

​5 tips voor als je langere tijd op reis gaat

De treinreis van je leven: de wereld rond in 56 dagen

Een wereldreis maken, wie droomt er niet van? Maar stel je nu eens voor dat je die wereldreis over land gaat maken, met de trein. Het is nu mogelijk, met deze treinreis rond de wereld. Railbookers heeft namelijk een were...

Algemeen20.06.2019

De treinreis van je leven: de wereld rond in 56 dagen