Lifestyle25.08.2013

Als veggie op reis: Hoe pak je dit aan en blijf je lekker en gevarieerd eten!


Vlees eten staat bij veel mensen hoog in het vaandel, zowel in Nederland als in heel veel andere landen. Je wilt een wereldreis maken en toch vegetarisch blijven eten, ook in Azië, Afrika en Zuid–Amerika. Hieronder vind je enkele tips die je als veggie zijnde kunnen helpen lekker en gevarieerd te blijven eten tijdens je reis.

#1 Be prepared

Zorg dat je voor je reis de nodige research hebt gedaan. Kijk in de Lonley planet en in andere reisboeken of er leuke vega restaurantjes zijn op de plek waar je heen gaat. Speur ook het internet af naar verhalen van andere vegetarische reizigers.

#2 Leer de taal

Zorg dat je in de taal van het land kunt vertellen dat je liever geen vlees eet. Zo kun je in restaurants bijvoorbeeld veel gemakkelijker gerechten bestellen, dan dat je dit met handen en voeten uit moet gaan leggen. Je kunt ook bij je hostel of hotel een briefje laten schrijven waar het op staat. Scheelt heel veel gebaren en resulteert vaak in een lekkere maaltijd.

#3 Bring your own

Sla voor je op reis gaat een goede voorraad in met producten in. Mocht je onverhoopt nou echt niets kunnen vinden (wat me sterk lijkt) dan heb je altijd wat voedingsstoffen achter de hand.

#4 Eet op straat

Vooral in Azië heb je tal van leuke straattentjes. Ga hier eten en wijs de producten aan die je graag wilt hebben. Op deze manier kan je gemakkelijk vlees en vis achterwegen laten en toch een lekkere maaltijd hebben.

#5 Koop losse producten

Ga naar de markt of een toko en stel zelf een gerecht samen. Op deze plekken heb je ontzettend veel lekkere producten, waarmee je met gemak een voedzame maaltijd samenstelt.

Genoeg opties dus, ook voor de veggies! Enjoy your travels 😉

veggie_Burger
veggie_Burger
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!