Lifestyle23.08.2013

Zal de geschiedenis zich herhalen? Mysteryland goes Woodstock


Schermafbeelding 2013-08-23 om 13.30.18.png
Schermafbeelding 2013-08-23 om 13.30.18.png

Dit jaar viert Mysteryland haar 20ste verjaardag en dat is natuurlijk niet zonder reden. ’s Werelds langstlopende elektronische muziekfestival blijft een groot succes. En dit succes wordt in 2014 ruimschoots beloond, Mysterland debuteert in 2014 namelijk in Amerika. En niet zomaar op een plek, de locatie is namelijk Bethel Woods, de plek waar in 1969 Woodstock werd gehouden.

Het is tevens de eerste keer dat een meerdaags festival te gast mag zijn op het iconische Bethel Woods terrein in upstate New York. 45 jaar na het legendarische Woodstock festival wordt Misteryland gehouden tijdens Memorial Day weekend van 23 tot en met 26 mei.

Na een lange onderhandeling heet ID&T uiteindelijk de handen op elkaar gekregen voor een eerste Amerikaanse editie van Myseryand. Verder wordt Myseryland jaarlijks gehouden in Nederland en Chili.

Mysterlyland is de afgelopen twee decennia succesvol door d veelzijdige benadering. Het festival is voor de bezoeker als een creatieve ontdekkingsreis met naast muziek ook theater, film, interactieve installatie-kunst, straat-acrobatiek en spectaculaire shows op de bizarre stage creaties. Hiervoor werkt het festival samen met een variëteit aan creatieven uit alle windstreken. Mysteryland reist inmiddels als een nomade de hele wereld over en vindt internationale kunstenaars bereid mee te werken aan het steeds rijker maken van het festival.

Ontdekken staat tevens centraal in het muzikale aanbod, want naast een aantal legendes vanuit de internationale dance scene, biedt het festival een podium aan nieuw en lokaal talent: de volgende generatie.

Sinds 1993 heeft Mysteryland een sleutelrol gespeeld als pionier van de dance-festivals in Europa en Amerika en is inspirator geweest voor vele andere organisatoren en evenementen. Het befaamde Tomorrowland, tevens georganiseerd door ID&T, is zelfs ontstaan vanuit de directe kernwaarden van het festival. Verder is Mysteryland een katalysator geweest voor de revolutie van de elektronische muziek sinds het begin van de jaren negentig.

Wil jij deze speciale gebeurtenis niet missen? Wees er dan snel bij.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.