Lifestyle22.11.2013

5 leuke sinterklaascadeau’s voor travellers onder de 25 euro


De tijd van pepernoten, verlanglijstjes maken, dichten en surprises bedenken is weer aangebroken. Sinterklaas is in het land! En hoe leuk die tijd van Sinterklaas ook is, voor veel mensen blijft het verschrikkelijk lastig om een verlanglijstje te maken en voor anderen een cadeau te bedenken. Want bedenk maar eens wat kleinigheidjes, die toch leuk en nuttig genoeg zijn. En dan bij voorkeur een keer geen sokken, boeken of dvd’s. Nee, je wilt een origineel cadeau geven. Voor iedereen die van reizen houdt hebben wij een aantal tips voor de leukste sinterklaascadeau’s.

# Dagboek of notitieboek
De mooiste herinneringen zitten vaak in je hoofd. Daar zijn geen foto’s van. Maar het zijn wel verhalen die je kunt opschrijven, zodat je ze later nog eens terug kunt lezen. Want na een tijdje gaan details vervagen. Hoe heette dat ene restaurantje ook alweer, en dat mooie uitkijkpunt daar op die ene berg? Je schrijft het allemaal op in een dagboek of notitieboek. De kunt kiezen voor een klassieker zodat een Moleskine, maar kijk ook eens op Etsy bij de dagboeken (zoek naar journals). Bijvoorbeeld met een mooie leren kaft, die zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Dus ook onder de 25 euro!

dagboek

# Proefabonnement op Columbus
Een van de leukste reisbladen is wat mij betreft Columbus. Een prachtig tijdschrift met inspirerende reisverhalen en foto’s om bij weg te dromen. Columbus verschijnt een keer per twee maanden. Een proefabonnement kunt je afsluiten voor 3, 4 of 5 nummers. 

columbus

# Lampion van favoriete stad of land
Je kunt het zelf maken (zo heel handig hoef je ook niet te zijn, het is best makkelijk) of je bestelt er online eentje. Een lampion of waxinelicht-houder van het favoriete land of de favoriete stad van degene die je een sinterklaascadeau geeft. Je hoeft er alleen maar een bakje van te vouwen, zoals op de foto, en er hartjes uit te knippen. Et voilà! Verstandig is wel om de hartjes te knippen voordat je gaat vouwen. Of natuurlijk online bestellen, dat kan ook. 

lampion

# Nekkussen
Het lijkt misschien een heel suf cadeau, maar als je veel reist heb je er echt veel plezier van. Een nekkussen. Zeker in het vliegtuig is een nekkussen heel fijn, omdat je hoofd nogal eens alle kanten op wil schudden. Een opblaasbare is het makkelijkste, omdat die niet zoveel plaats innemen in je bagage. Tip: neem een dunne sjaal mee, en wikkel die om je nekkussen heen. Een opblaasbaar nekkussen heeft soms nogal harde randjes die kunnen snijden in je nek. Met een dunne sjaal eromheen is dat een stuk minder. Die koop je op een luchthaven, maar als je er een cadeau wilt geven kijk dan eens bij de ANWB of bij de HEMA.

nekkussen

# Een wereldkaart
Travellers houden ervan om de wereld te zien. Maar ook zij moeten soms hard werken, om te kunnen sparen voor een volgende mooie reis. Dagdromen doen ze het beste bij een wereldkaart. Dus geef een wereldkaart cadeau! Ze zijn er in alle soorten en maken. Ook leuk is de Scratch Map, waarop je kan wegkrassen (zoals op een kraslot) waar je al geweest bent.  

scratch-map 

# Bonustip
Oké en dan hebben we eigenlijk nog wel een extra tip. Als je nu echt niets hebt aan deze bovenstaande tips, maak dan een verrassingspakket van een bepaald land. Stel je voor iemand is helemaal gek van Italië, maak dan een Italiaans pakket met een fles wijn, Italiaanse kruiden of etenwaren, misschien een klein boekje van het land erbij. En is de favoriete bestemming New York, dan maak je een do-it-yourself hamburger-pakket. Zo is er eigenlijk voor ieder land wel iets te bedenken en ook te verkrijgen in Nederland. Succes!!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.