Ontspanning04.05.2018

De vier leukste plekken om te picknicken in Nederland


Nu het lente is, is het seizoen van het picknicken ook weer aangebroken. Maar wat zijn nu de leukste plekken in Nederland om een keer te picknicken? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

1. Met een bootje door de grachten

Hoewel Amsterdam aardig wat mooie parken heeft waar je een prima picknick kunt houden, is er een nog veel leukere plek. Huur een bootje, vul je picknickmand en ga varen door de Amsterdamse grachten. Al picknickend zie je zo ook nog eens de prachtige binnenstad van Amsterdam. Bij gebrek aan een bootje is het Vondelpark natuurlijk ook een perfect alternatief.

2. Aan de oevers van de Biesbosch

Eén van de leukste dingen die je in het zuiden van het land kunt doen is varen in de Biesbosch. Dit schitterende natuurgebied is ideaal om een kano te huren en vanaf het water te ontdekken. Met dus een gevulde tas met picknickspullen bij je. Neem een kleedje mee en lekkere dingen om te eten en drinken en stop waar je maar wilt.

3. Picknicken in de Brabantse Sahara

Natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd: zand is er in ieder geval volop te vinden. Je kunt er in de zandduinen fantastische wandelingen maken en ook voor fietsers is het een heel geschikt gebied. En natuurlijk om te picknicken. Wanneer de zon schijnt kun je aan de goede kant van een duin je kleedje spreiden (daar waar geen wind staat) en lekker genieten van hapjes en drankjes.

4. Op de Brunssummerheide

Picknicken in Limburg doe je op de Brunssummerheide. Een natuurgebied dat niet alleen mooi is, maar ook nog eens heel goed is ingericht op picknickers. Er staan genoeg banken en picknicktafels waar je kunt gaan zitten, mocht je zelf geen kleed bij je hebben. Er lopen allerlei wandelroutes over de Brunssummerheide die je na de picknick kunt volgen.

Foto header: loreanto – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Nederland

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024