Stedentrips05.03.2012

Francis Ford Coppola opent hotel in Italië


PalazzoMARGHERITA_1mar12_pr.jpg
PalazzoMARGHERITA_1mar12_pr.jpg

Francis Ford Coppola, vooral bekend als regisseur van The Godfather, heeft zijn lijst van luxueuze optrekjes uitgebreid met een 19e-eeuwse Italiaanse villa. In deze villa in zijn geboorteplaats Bernalda, in het zuiden van Italië, zal Coppola zijn eerste Europese hotel vestigen.

Het prestigieuze hotel van Coppola heeft de naam Palazzo Margherita meegekregen en is voor de opening volledig gerenoveerd en geredesigned. Je mag je onder andere verwachten aan handgeschilderde fresco’s in Barokstijl en marmeren vloeren. En ook aan de buitenkant gaat de luxe gewoon verder dankzij een imposante fontein en een zwembad.

Het hotel bestaat uit slechts 9 kamers en suites, allemaal inclusief een terras of balkon. En uiteraard krijgen ook films een plekje in het hotel: s’avonds wordt het salon omgetoverd tot filmzaal en kunnen de gasten kiezen uit Coppola’s persoonlijke collectie van meer dan 300 Italiaanse films.

Palazzo Margherita is al het zesde hotel van de wereldberoemde regisseur. Eerder opende hij al hotels in Belize, Argentinië, Guatemala en de Verenigde Staten.