Stedentrips04.04.2012

Hotelkamerprijzen Londen tijdens de Olympische Spelen twee keer zo hoog


Schermafbeelding 2012-04-04 om 09.39.26.png
Schermafbeelding 2012-04-04 om 09.39.26.png

Het was te verwachten, dan hotelkamerprijzen tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen de pan uit zouden rijzen. En dat blijkt nu ook uit cijfers van Hotels.com. Kamerprijzen zijn verdubbeld.

Voor hoteliers is een event als de Olympische Spelen natuurlijk fantastisch. Ze kunnen die bizarre prijzen vragen, omdat ze weten dat de mensen toch wel komen. Dat bleek ook ten tijde van ‘The Royal Wedding’. Hotelkamerprijzen waren in die tijd ook een stuk hoger dan normaal.

Het aantal zoekopdrachten naar een hotelkamer in Londen verdubbelde uiteraard ook. Want mensen gaan op zoek naar een hotelovernachting, om niets van de Spelen te hoeven missen. Zoals het er nu voorstaat, betaal je gemiddeld £ 210 voor een nachtje tussen 27 juli tot 12 augustus 2012 in een hotel in Londen. 103% hoger dan een jaar geleden rond dezelfde tijd.

Wil je nog enigszins goedkoop overnachten in Londen tijdens de Spelen? Er zijn nog hotelkamers in het centrum van Londen voor £ 175 beschikbaar, maar veel lager ga je het niet vinden. Ga je buiten Londen, dan zijn de prijzen voor een overnachting in een hotel een stuk voordeliger, bijvoorbeeld £ 48. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.