`

Stedentrips31.05.2012

No more super-size soda in New York


Schermafbeelding 2012-05-31 om 16.38.53.png
Schermafbeelding 2012-05-31 om 16.38.53.png

In New York is alles groot. The bigger, the better. Bestel er eens een pizza… Daar kan je met een heel gezin van eten! Anyway: burgemeester Bloomberg vindt dat het ook allemaal wel wat kleiner mag. Met name de frisdrank. Het zit de burgemeester dwars dat zo veel Amerikanen dik zijn, en de grote glazen frisdrank (halve liters worden daar ‘small’ genoemd) zouden weleens een van de oorzaken kunnen zijn. Conclusie: no more super-size soda in New York

Bekers frisdrank moeten worden gelimiteerd tot maximaal een halve liter. En dan geen gratis refills meer. Bloomberg hoopt natuurlijk dat hij hiermee de strijd tegen obesitas gaat winnen, maar of dat haalbaar is valt te betwijfelen. Er zijn namelijk zo veel andere dingen in Amerika die ook niet goed voor je zijn. Maar goed, het is in ieder geval een stap in de goede richting!

Overigens is het nu een voorstel, het plan is er nog niet definitief door.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.