Stedentrips31.03.2013

Panama City heeft meer te bieden dan je denkt!


Schermafbeelding 2013-03-27 om 12.05.30.png
Schermafbeelding 2013-03-27 om 12.05.30.png

Panamá is typisch zo’n land waarvan je het niet precies op de wereldkaart kan aanwijzen, maar wel weet dat het er super mooi is. Waarschijnlijk ken je wel het Panama Kanaal, dat de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan verbindt. Panama grenst aan de landen Costa Rica en Colombia. Panamá City is de hoofdstad van Panamá, en deze stad is steeds populairder aan het worden. Vooral onder je jetset is het een populaire bestemming, wolkenkrabbers worden dan ook uit de grond worden gestampt. Van Visit Panama ontvingen we een lijstje met tips waarom je naar Panamá City zou moeten gaan. Die tips plus de foto’s, hebben ons enthousiast gemaakt! 

1. Oud en nieuw
Je vind in de stad Panama City zowel oud als nieuw: de stad is opgebouwd uit drie verschillende steden. De oorspronkelijke ruïnes uit de 16e eeuw zijn er nog, maar ook is het een moderne stad.

2. Panamakanaal
Wil je van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan, dan moet je door het wereldberoemde Panamakanaal. De Miraflores sluizen in Panama City zijn de bekendste en te bewonderen vanuit het Miraflores Visitors Center. Het centrum beschikt over een museum met interactieve tentoonstellingen en vanaf het terras is er uitzicht op de schepen die door de sluizen worden geloodst. Het kanaal wordt momenteel uitgebreid en in 2014 opent een extra sluis.

Schermafbeelding 2013-03-27 om 12.05.08 

3. Must-see Casco Viejo
Een wandeling door Casco Viejo, gebouwd in 1671, is een must-do. Prachtig gerestaureerde hotels en cafés liggen naast authentieke, ongerestaureerde gebouwen die het ‘thuis’ zijn van de meest levendige inwoners van Panama. Casco is een sfeervolle volksbuurt met een goede selectie aan restaurants en een spannend nachtleven. Met 360 graden (panorama) uitzicht over het stadslandschap, kerken uit de 17e eeuw en de beste souvenirwinkels van de stad.

4. Beste restaurantstad
Restaurants in Panama City staan in de Trip Advisor Top Tien van ‘Beste Latijns-Amerikaanse restaurantsteden’. Een grote verscheidenheid aan gerechten voor elke prijsklasse. De beste restaurants liggen in het zakelijke district, het historische Casco Viejo en de Amador Causeway. Aanrader: schaal- en schelpdieren en lokale delicatessen, zoals ceviche, carimanolas, arroz con pollo, sancocho soep en hojaldras.

5. Bruisend nachtleven
Panamezen pakken ’s avonds graag uit, dansen tot de vroege uurtjes en kleden zich sjiek. Casino’s, clubs en bars met uitzicht op de verlichte stad serveren tropische drankjes en draaien sensuele Latijns-Amerikaanse muziek. Calle Uruguay, in het financiële district van de stad, Zona Viva en Casco Viejo zijn uitgaansgebieden pur sang.

6. Amador Causeway
Oogverblindend uitzicht op de skyline van Panama City en het Panamakanaal heb je vanaf de Amador Causeway. De ‘strip’ verbindt vier kleine eilandjes met elkaar en dient als golfbreker voor de ingang van het kanaal. Een unieke locatie vol leven met fiets- en joggingpaden, restaurants, souvenirwinkels, een duty-free shopping complex, een cruise- en een jachthaven.

7. Omringt door tropisch regenwoud
De levendige stad is omlijst met tropische flora en fauna. Na een wandeling van twee uur biedt de top van Ancon hill spectaculair uitzicht over heel Panamá City. Datzelfde geldt voor Metropolitan Park: een half uur rijden van de stad, fantastisch uitzicht en midden in de kleurrijke tropische natuur.

8. Handwerk en inheemse stammen
Panama telt nog zeven bestaande, inheemse indianenstammen. Met eigen verhalen, tradities, culturen en ambacht. Fraai handwerk is te koop in Panamá City.
De populaire ‘molas’, ingewikkeld borduurwerk gemaakt door de vrouwen van de Kuna indianenstam of de met de hand geweven manden van de Embera Indianen. Deze laatste stam woont niet ver van Panamá City en is de bezoeken met een dagtrip.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.