Stedentrips20.06.2013

Gourmetbus: haute cuisine dineren en sightseeing in één


Schermafbeelding 2013-06-20 om 14.04.59.png
Schermafbeelding 2013-06-20 om 14.04.59.png

Een hele nieuwe manier om Barcelona te ontdekken is met de Gourmetbus. Geen simpel busje met wat grillplaten, nee een touringcar met haute-cuisine diner en lunch. De bus heeft een prachtig modern interieur en het panoramische dak zorgt voor een weerzinwekkend uitzicht tijdens de tour. Het bovendek van de bus bestaat uit het ‘restaurant’ gedeelte, hier zijn 30 zitplaatsen. Op het benedendek is de keuken, toilet en een extra tafel. 

Menu kaart

Tijdens de tour krijgen de gasten hun lunch of diner geserveerd door de bekende Spaanse restauranthouder Carles Gaig. Het menu is met veel zorg samengesteld en bij het lezen er van loopt het water al in de mond.

Voorgerechten

  • Terrine van rock vis en milde mayonaise
  • Meloensoep met eendenham korst
  • Mossels, scheermesjes en langoustine met peulvruchten en romesco saus
  • Traditionele cannelloni met truffel crème

Hoofdgerecht

  • Parelhoen à la Royale met parmentier van aardappel en wilde paddestoelen

Dessert

  • Catalaanse crème brûlee

Route van de bus

De bus rijdt langs veel verschillende bezienswaardigheden, zoals het nationaal paleis, casa mila, sagrada familia, port olympic en nog veel andere. Als gast zijnde krijg je een iPad voorzien van extra informatie, in ELF talen. Je bent een paar uur onderweg en betaald voor de tour inclusief diner €105. Geen koopje, wel een unieke ervaring!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!