Stedentrips11.11.2013

De kick off van onze reis door Nieuw-Zeeland: Auckland & Waitomo


Het is zover! We zijn aangekomen in Nieuw Zeeland! De komende weken zullen wij regelmatig schrijven op Travelvalley over onze avonturen hier. 

Wij hebben onze reis geboekt via de organiatie SNP Natuurreizen. Deze organisatie biedt reizen aan met een goede verdeling tussen zekerheid en vrijheid. Ons vervoer (o.a. huurauto) en onze overnachtingen zijn geregeld, maar verder kunnen wij onze dagen zelf invullen. SNP geeft slechts suggesties betreft wat er in de buurt te doen is. Verder verblijven we in locale (familie) B&B’s of kleine hotels buiten de toeristische kringen, dit is rustiger en persoonlijker. Zo krijgen we een betere indruk van het echte Nieuw Zeeland.

Onze eerste dag in Auckland

Na een lange vlucht van 13 en 10 uur met een tussenstop van 3 uur in Shanghai, zijn wij enigsinds gebroken aangekomen in Auckland. Er is een tijdsverschil van 12 uur ten opzichte van Nederland. De eerste ‘echte’ dag hebben we dan ook vrij rustig doorgebracht. 

Auckland is een redelijk grote metropool zoals London en Parijs. Er zijn drie busdiensten in kleurcodes (groen, oranje en rood) die continue een rondje door Auckland heenrijden, ideaal om op een goedkope manier op verschillende plekken te komen. Verder zijn er overal voetpaden, zelfs naast de autowegen dus wie echt zuinig wil zijn kan overal komen op de benenwagen, vergis je alleen niet in de afstanden!

Het weer was grillig en ontstuimig, iets wat vrij normaal is in deze tijd van het jaar (lente en vlak aan de kust) en kon van het ene op het andere moment omslaan. Voor wie heel Auckland in één oogopslag wil zien is de Skytower in Auckland Centre een aanrader.

Er zijn zelfs glazen vloeren waar je op kan staan om zo de wereld onder je te zien op 186 meter hoogte. Heel griezelig! Je voelt in die fractie dat je op die glasplaat gaat staan je lichaam reageren alsof je in het luchtledige gaat staan, het is maar even en je weet verstandelijk dat er niets aan de hand is, maar het is toch bizar!

Verder is er in de haven een maritiem museum waar veel te zien is over de immigranten van Nieuw Zeeland en de verschillende schepen die gebruikt zijn. Ook is er veel te zien over alles wat met scheepvaart te maken heeft. In de haven kan je ook diverse vaarten maken, waaronder een Dolphin & Whale watching ferry, helaas hebben wij dit door het slechte weer niet kunnen doen.

Auckland is een interresante stad waar veel te zien is; eigenlijk te kort voor één dag. Maar, we moeten door!

Next stop: Waitomo

Wij hebben via SNP een huurauto geregeld via Sunnycars. Dit is een fijne overkoepelende huurmaatschappij die een auto voor je regelt via welk autoverhuurbedrijf dan ook. Het voordeel is dat je dan gelijk volledig verzekerd bent, ook je bijrijder. Dat is wel zo prettig want veel verhuurbedrijven proberen je altijd (onnodige) verzekeringen aan te smeren, en je weet zeker dat je die niet nodig hebt.

Onderweg van Auckland naar Waitomo ligt het Kiwi House. Dit is een van de weinige plekken waar je een levende kiwi in zijn natuurlijke habitat kan zien. Een kiwi (zowel de bruine als de grotere spotted soort) is bijna onwerkelijk om te zien, redelijk bizar beestje en heel aandoenlijk met een heel vreemd loopje. De eieren van de kiwi zijn bijna zo groot als de eieren van een struisvogel. Als het ei bijna gelegd moet worden is het bijna zo groot als het arme vogeltje zelf! Verder zijn er allemaal andere unieke Nieuw Zeelandse vogels en reptielen te zien. Het Kiwi House wordt gerund door een groepje bedreven medewerkers en vrijwilligers. Een aanrader om te bezoeken en je sponsort dan meteen de bescherming van de soorten!

Verder op de route liggen de Waitomo glowworm caves. Een unieke grottenstelsel met een soort miniatuursterrenhemel. Het is prachtig en indrukwekkend. De duisternis met de lichtjes en het geluid van druppelend water is heel bijzonder. De grotten zijn bezit van vier Maori-families die de grotten beschermen en behouden en delen met anderen, er zit een heel verhaal achter.

Onze overachtingsplaats is het prachtige Kamahi Cottage. Je hebt je eigen cottage bovenop de berg met een prachting uitzicht.

Evan en Elizabeth Cowan runnen de cottage en wonen in een homestead vlakbij. Ze zijn heel vriendelijk en verwelkomend. De cottage is bijna sprookjesachting en de omgeving ook. Elizabeth kookt geweldige diners en ontbijtjes. De cottage heeft al vele awards gewonnen en dat is niet zo verwonderlijk.

Wij reizen lekker verder, en houden jullie op de hoogte van onze avonturen. Tot snel!

Queenstown_Skytower
Queenstown_Skytower
Schermafbeelding 2014-01-09 om 16.33.11
Schermafbeelding 2014-01-09 om 16.33.11
Avatar foto
Alex en Wendy

Ze hebben al veel van de wereld gezien, reizen is hun passie. Voor Travelvalley bezochten Alex en Wendy het schitterende Nieuw-Zeeland.

Verder lezen over Nieuw-Zeeland

Toeristen weer welkom in Nieuw-Zeeland vanaf mei

Goed nieuws voor iedereen die graag naar Nieuw-Zeeland wil reizen: toeristen zijn er vanaf mei weer welkom. Sinds maart 2020 is het bijna onmogelijk om Nieuw-Zeeland binnen te komen. Maar daar komt eindelijk een einde aa...

Algemeen28.03.2022

Toeristen weer welkom in Nieuw-Zeeland vanaf mei

+ 3 redenen om het land te bezoeken
Nieuw-Zeeland vanuit de lucht in 20 wonderbaarlijke foto’s

Een reis naar Nieuw-Zeeland is een van de mooiste reizen die je ooit kunt maken. Ja, het is ver weg, maar wanneer je weet wat je hier allemaal kunt zien er ervaren, is het die reis helemaal waard. Groene fjorden, spuiten...

Ontspanning16.12.2017

Nieuw-Zeeland vanuit de lucht in 20 wonderbaarlijke foto’s

Adembenemende video met het allermooiste van Nieuw-Zeeland

De Franse Filmmaker Ludovic Gibert ging met zijn vrouw op huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland. In drie weken maakten samen zij een reis die begon op het zuidereiland en die eindigde op het noordereiland. Een reis van 4.459...

Natuur18.02.2017

Adembenemende video met het allermooiste van Nieuw-Zeeland

Qatar Airways breekt record: langste lijnvlucht ooit

Bij reizen hoort vaak ook vliegen, al zal dat voor de meeste reizigers verre van het favoriete onderdeel van de reis zijn. Qatar Airways heeft sinds afgelopen weekend echter een nieuw record gezet: die van de langste lij...

Vliegen07.02.2017

Qatar Airways breekt record: langste lijnvlucht ooit

Doha - Auckland in 16 uur
Doen in Nieuw-Zeeland: tree walk door prachtig verlicht bos

Nieuw-Zeeland is op zichzelf al een lust voor het oog, maar met een beetje hulp wordt het nog imposanter. Dat hebben de makers van de Redwoods Treewalk vermoedelijk gedacht toen ze Rotorua’s nieuwste eco-vriendelijke t...

Natuur01.02.2017

Doen in Nieuw-Zeeland: tree walk door prachtig verlicht bos

Wonderschoon Nieuw-Zeeland in 1 minuut

Op Nieuw-Zeeland zijn zo ongeveer alle superlatieven die je kunt bedenken van toepassing. Noordereiland of Zuidereiland: het maakt niet uit. Nieuw-Zeeland is een wonder der natuur. En in één minuut kun je al het moois...

Natuur21.08.2016

Wonderschoon Nieuw-Zeeland in 1 minuut

Waarom je op reis moet naar Nieuw-Zeeland…

Mocht je nog twijfelen of je ooit op reis wilt naar Nieuw-Zeeland, bekijk dan deze video maar eens. Daarin zie je unieke beelden van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland, zoals Lake Pukaki, Mount Cook/Aoraki National Par...

Natuur13.07.2016

Waarom je op reis moet naar Nieuw-Zeeland…

Verliefd op Nieuw-Zeeland in 25 foto’s

Foto's van Nieuw-Zeeland blijven ons keer op keer verbazen. De uitgestrekte natuur is zó mooi. En het is natuurlijk niet dicht bij huis, maar de lange reis er naartoe is het helemaal waard. Of je nu naar het noordereila...

Natuur20.01.2016

Verliefd op Nieuw-Zeeland in 25 foto’s