Stedentrips14.01.2014

Nieuw: lifestyle-hotel nhow opent in Rotterdam


Een paar jaar geleden schreven we over het nhow hotel in Berlijn. Een bijzonder concept, waarin kunst en design een belangrijke rol speelt. Sinds een paar dagen is er ook een nhow hotel in Rotterdam geopend. Het is het derde nhow-hotel ter wereld (naast Berlijn is er ook een in Milaan). Het nhow hotel in Rotterdam heeft vier sterren, zowel van binnen als buiten ontworpen door architect OMA/ Rem Koolhaas. Dan weet je direct al dat architectuur en design hier een belangrijke rol spelen.

Het idee van het hotel is om bekende kunstenaars en designers, en ook opkomende lokale talenten, een platform binnen het hotel te bieden, om hun kunst te delen. Zo krijg je als bezoekers een hoop kunst en creativiteit uit verschillende hoeken bij een overnachting cadeau.

Het is geen kleintje, het nhow hotel in Rotterdam. Er zijn in totaal 278 hotelkamers. Het hotel is gevestigd in het grootste gebouw van Europa ‘De Rotterdam’ aan de Wilhelminakade. En die ligging is niet willekeurig gekozen, want dit is namelijk je uitzicht. 

nhow_rotterdam_hotel
nhow_rotterdam_hotel
nhow_rotterdam_uitzicht
nhow_rotterdam_uitzicht

De Wilhelminakade wordt ook wel het ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd, omdat daar een hoop creativiteit en kunstzinnige visies samenkomen, tegen een bijzondere skyline.  

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.