Stedentrips28.10.2009

Things to do in Londen, de checklist….


brit vlag.jpg
brit vlag.jpg

Enkele dagen geleden schreven we al over de gunstige valutakoers die de pond nu heeft.  Een tripje Londen is dus zeker financieel niet meer onoverkomelijk. Naast voorgenoemd feit is Londen natuurlijk ook gewoon met alle recht een wereldstad te noemen! Aangezien er zo ontzettend veel te zien en te doen is, is het wel handig een soort van checklistje te hanteren om zo jezelf er van te verzekeren dat je niet al te veel mist van deze geweldige multiculturele en historische stad.

Na aankomst via boot/vliegtuig of trein kom je al gelijk met het eerste item op de checklist in aanmerking; het openbaar vervoer. Aanrader is de duidelijke en goed gestructureerde metro, erg handig om snel en makkelijk veel plaatsen te zien in een kort tijdsbestek. Een befaamde rode dubbeldekker pakken hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden zodat je tijdens de reis ook al een en ander van de stad kan meepikken. Als je de juiste buslijnen kiest kan je eigenlijk de toeristen/citytour bussen gelijk overslaan. In Londen maken ze al gebruik van een soort van OV-chipkaart, dus even wat informatie inwinnen kan geen kwaad zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Volgende punt; Attracties, op nummer 1, één van de duizenden tradionele pubs die Londen rijk is. Daarnaast zeker leuk attracties zoals de Tower Bridge, Buckingham Palace (changing of the guards). Voor de sportfans kan een goed geplande trip precies samenvallen met een voetbalwedstrijd van één van de vele Londense profclubs.
Shoppen is het volgende wat je zeker niet mag missen in Londen. De vele marktjes herbergen leuke standjes met hippe kleding, daarnaast zijn alle designer merken natuurlijk ook ruim vertegenwoordigd.
Volgende punt is vermaak en cultuur, hieraan kan je natuurlijk je eigen invulling geven maar hier een paar kleine voorzetjes; Londen bezit vele musea waarvan er een hoop ook nog eens gratis zijn. Echte aanraders zijn wel de National Gallery en Natural History Museum. Voor het pure avondvermaak moet je richting de wijk West End koersen, hier bevinden zich de bekende theathers en tal van bioscopen, clubs, pubs en eetgelegenheden.
Heb je het laat gemaakt de voorgaande avond of tussen al het shoppen en bezichtigen door even je rust pakken, dan moet je het laatste puntje op de checklist niet vergeten; Rust & Natuur. Zoals bijvoorbeeld New York het welbekende Central Park heeft kent Londen vele prachtige parken waar je heerlijk kunt wandelen en lekker tot rust kan komen, enkele aanraders; Hyde Park en Kensington Gardens. Veel plezier gewenst!

Avatar foto
Carlos

De redactie van Travelvalley is bereikbaar via redactie@travelvalley.nl.