Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken


De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes en prachtige bos- en duingebieden die deze provincie zo ontzettend mooi maken. En hoe kun je dit deel van Nederland nu beter ontdekken dan via een (mini) roadtrip? Wij hebben de acht mooiste plekken in Zeeland voor je op en rij gezet!

De mooiste roadtrip door Zeeland

Deze roadtrip door Zeeland begint stiekem al in West-Brabant. We rijden via Zeeland eerst even naar Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland om vervolgens de mooiste Zeeuwse eilanden te ontdekken. De route is ruim 155 kilometer lang en brengt je langs de leukste plekjes op de eilanden. Wij starten in Willemstad maar uiteraard kun je altijd je eigen startpunt bepalen. Deze route is tegen de wijzers van de klok in wel het leukste om te rijden, maar andersom kan uiteraard ook.

Deze roadtrip over de Zeeuwse eilanden is het hele jaar te rijden maar mijn advies: doe dat altijd op een zonnige dag en bij voorkeur ergens tussen april en oktober. Op zonnige en zomerse dagen is het een feestje om deze route te rijden. De blauwe lucht – die in Zeeland altijd blauwer is dan in het binnenland (en zeker nu in de zomer van 2020) – het water, de stranden, de prachtige natuur en al die geweldige duinen maken het echt tot een feestje.

Daar kun je natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt, want 155 kilometer is in één dag te rijden. Maar leuker nog is om de route op je gemak af te leggen, misschien wel met een (of meerdere) overnachting in Zeeland. Aan leuke campings, natuurhuisjes en vakantieparken hier geen gebrek.

  • De mooiste campings in Zeeland boek je Allcamps
  • Voor de mooiste vakantiehuizen in Zeeland moet je op VakantieZeeland zijn

Rij je toch in één dag, dan is de tip om lekker vroeg te beginnen. De rust en het landschap doen echt iets met je. Draag ook sneakers want je gaat natuurlijk uitstappen bij die prachtige duinovergangen en dat betekent trappenlopen. Heel goed als je weer een tijdje aan het rijden bent geweest. Roadtrippen door Zeeland is echt leuk om te doen!

De ultieme route voor een roadtrip door Zeeland
De ultieme route voor een roadtrip door Zeeland
Onderweg passeer je de stormvloedkering van de Oosterschelde, pronkstuk van de Deltawerken
Onderweg passeer je de stormvloedkering van de Oosterschelde, pronkstuk van de Deltawerken
In Zeeland wachten zoveel mooie stranden op je!
In Zeeland wachten zoveel mooie stranden op je!

1. Start in Willemstad – Noord-Brabant

Je moet ergens natuurlijk een startpunt bepalen hoe je de route wilt gaan rijden. Voor mij is het logisch om dat te doen in Willemstad. Allereerst is het sowieso de moeite waard om dit prachtige plaatsje te bezoeken, het is een van de mooiste dorpen die Brabant rijk is. Maar daarnaast is er water, liggen er prachtige boten in de haven en is het een knooppunt waar drie provincies samen komen. Noord-Brabant natuurlijk, de brug over naar Zuid-Holland en over de dam naar Zeeland. Een betere startplaats kun je je haast niet wensen.

Willemstad in de vroege ochtendzon
Willemstad in de vroege ochtendzon

2. Ouddorp op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland

Ouddorp ligt op de kop van Goeree-Overflakkee. Als je de bewoners boos wil maken moet je vooral roepen dat het Zeeuwen zijn. Dat valt niet goed. Vaak wordt het eiland gezien als onderdeel van de Zeeuwse eilanden. Niet goed dus, want dit leuke kustplaatsje hoort echt bij Zuid-Holland, al is de verwarring wel enigszins te begrijpen. Ouddorp is een pareltje en om welke reden dan ook niet echt ontdekt. De stranden en de duinen (indrukwekkend) zijn prachtig. Ouddorp zelf heeft een klein en gezellig centrum wat leuk genoeg is voor een wandeling en je eerste kopje koffie. Onze aanrader is even uit de auto stappen voor een korte wandeling. Al is het zeker ook een goed idee om hier te blijven, voor een heerlijke zomerse stranddag moet je zeker in Ouddorp zijn.

▸ Tip: Een hele toffe tip om te overnachten in Ouddorp is B&B VACAY Dune Lodges Ouddorp: hip, stijlvol en met een zwembad!

Aan de noordkant van Ouddorp vind je de duinen van Goeree-Overvlakkee
Aan de noordkant van Ouddorp vind je de duinen van Goeree-Overvlakkee
Wonen en leven in Ouddorp ziet er ongeveer zo uit
Wonen en leven in Ouddorp ziet er ongeveer zo uit

3. Zierikzee: misschien wel de leukste stad van Zeeland

Als je van Ouddorp naar Zierikzee rijdt, kom je over de Brouwersdam en passeer je het Grevelingenmeer. Hier vind je een prachtig natuurgebied en liggen ook een paar populaire vakantieparken. Dat is niet voor niets want het strand is erg populair. Zierikzee is een van de bekende Zeeuwse steden naast Middelburg en Vlissingen. Het is persoonlijk, maar Zierikzee is de leukste van deze drie steden en echt de moeite waard om te bezoeken.

Aan de noordkant vind je het water en de rivier waar je heerlijk kunt wandelen. De bewoners hier hebben letterlijk allemaal zitjes en bankjes naast de voordeur en dat is niet voor niets. Hier is het gezelligheid ten top. In het oude centrum (niet met de auto inrijden want je wordt gek van het complexe eenrichtingsverkeer en afsluitingen) zijn de straatjes gevuld met leuke winkeltjes. Een plek waar de winkelketens zeker niet de boventoon voeren.

Iedere provincie heeft zo zijn eigen lekkernijen en in Zeeland is dat de Zeeuwse bolus. De Zeeuwen zijn trots op hun lekkernij, een zoet gesuikerd broodje, het lekkerst met kaneel, dat geen concurrentie heeft in andere delen van Nederland. Alleen in Zuid-Spanje en Portugal vind je vergelijkbare broodjes. Waarschijnlijk vind je daar ook de oorsprong van de bolus.

▸ Tip: Boutique Hotel Zeeuws-Meisje, aan de rand van het centrum van Zierikzee en aan het water, is de het leukste hotel van de stad!

Op de dijk bij Zierikzee
Op de dijk bij Zierikzee
Het historische centrum van Zierikzee
Het historische centrum van Zierikzee
De Zeeuwse bolus, niet te kopi\u00ebren, zoet en vooral vers het lekkerst
De Zeeuwse bolus, niet te kopiëren, zoet en vooral vers het lekkerst

3. Renesse, grote stranden en populair bij de jeugd

Vanuit Zierikzee is het maar een klein stukje rijden naar Renesse. Het beste is je navigatie maar te volgen en niet de borden. Deze brengt je naar de noordkant van het dorp en kom je terecht op het grote plein bij de kerk. Als je hier vandaan het centrum inloopt zie gelijk dat de horeca de baas is. Renesse is een populair plaatsje mede door zijn stranden. Renesse heeft – net als het een paar kilometer verder gelegen Burgh-Haamstede – een overvloed aan campings die ook de jeugd aanspreken. Renesse is wat dat betreft echt een vakantiebestemming.

Via de Jan van Renesseweg kom je bij een van de leukste stukjes strand met een aantal populaire strandtenten. Voor de kust liggen hier bij eb grote zandbanken die worden bevolkt door honderden zeehonden. Er is tegenover een bekend Zeeuws hotel een grote parkeerplaats, hier moet je dus wel even een wandelingetje maken. Een mooie onderbreking van je roadtrip door Zeeland!

Tip: Camping Julianahoeve in Renesse is een aanrader, direct aan het strand.

Het strand bij Renesse, in de verte een grote zandbank
Het strand bij Renesse, in de verte een grote zandbank

4. Burgh-Haamstede: de groenste gemeente op Schouwen-Duiveland

Net ver van Renesse vandaan ligt Burgh-Haamstede en wij zeggen dan: niet verder vertellen. Burgh-Haamstede is mooi, vooral groen en in het kleine dorpscentrum vind je wel wat horeca en leuke winkeltjes maar minder massaal dan bij de andere populaire plaatsjes. Toch liggen er ook bij Burgh-Haamstede een grote hoeveelheid mooie campings. Vanaf het plaatsje zelf tot aan de punt van Westenschouwen vind je groot uitgestrekt groen gebied. Kijk je op bijvoorbeeld Google Maps dan kun je zelf zien wat we hier bedoelen.

Fietswalhalla op Schouwen-Duiveland

Fietsers hebben hier duidelijk de overhand. Niet alleen is fietsen op Schouwen-Duiveland een feestje, je kunt hier ook via de stormvloedkering fietsen naar het eiland Walcheren. Het misstaat zeker niet als je zo’n roadtrip gaat maken om gelijk een paar fietsen mee te nemen. Overigens kun je deze in Zeeland in vrijwel ieder dorp ook huren. E-bikes en zelfs E-scooters groeien hier ook in populariteit.

De duinovergang bij Westenschouwen

Een van de mooiste duinovergangen vind je bij Westenschouwen. Hij ligt niet alleen op een gezellig plekje met een grote parkeerplaats. Bovenop de hoge duin (veel treden dus) heb je een machtig uitzicht over het eiland en de Deltawerken. Dit is dus echt een aanrader die je niet mag overslaan.

Tip: Camping Duinhoeve in Burgh-Haamstede is een van de leukste campings van heel Zeeland!

Burgh-Haamstede midden in het groen een fietswalhalla
Burgh-Haamstede midden in het groen een fietswalhalla
De prachtige duinopgang bij Westenschouwen
De prachtige duinopgang bij Westenschouwen
Onze vertrouwde Roadtripper, de Peugeot 3008 Hybrid bij de Stoormvloedkering
Onze vertrouwde Roadtripper, de Peugeot 3008 Hybrid bij de Stoormvloedkering

5. Veere en het Veerse meer

Het ruim 200 jaar oude Veere is goed te vergelijken met ons startpunt in Willemstad. Een oud plaatsje met een mooie haven, gelegen aan een groot meer. En natuurlijk met winkeltjes en restaurantjes en een rondvaartboot. Het zijn plaatsjes met een enorme aantrekkingskracht. De magie van Veere is natuurlijk het Veerse meer; een watersportwalhalla waar het bij mooi weer minstens zo druk als op de Friese meren.

Een watersporter uit Vlissingen met een serieus jacht van bijna 20 meter omschrijft het soms als file varen. Dat schijnt het ook in de straten van Veere te zijn. Het plaatsje is duidelijk populair en mag zeker niet ontbreken tijdens een roadtrip door Zeeland. Volg ook hier de P-Route anders gaat het je niet lukken even je auto te laten staan.

Tip: wil je overnachten in Veere, kijk dan eens naar B&B Bed en Brood.

De haven van Veere aan het Veerse meer
De haven van Veere aan het Veerse meer
Fietsen en wandelen langs de haven van Veere
Fietsen en wandelen langs de haven van Veere
Snuffelen bij Saartje in Veere
Snuffelen bij Saartje in Veere

6. Het geheim van Domburg

Over Domburg hebben we al een uitgebreid artikel geschreven. Wie een roadtrip door Zeeland maakt moet hier zeker stoppen om wat te drinken, je te verwennen bij een van de vele ijstentjes of te genieten van het goud van Zeeland. Vis, want daar ontbreekt het nergens aan. Het is een super gezellig stadje met leuke winkels met kleding, woonaccessoires en natuurlijk voor de kids oneindig veel strandspeelgoed. Het stadje is niet alleen heel leuk, de stranden zijn ook prachtig. En aan leuke strandtenten ook geen gebrek: onze favorieten zijn Strand90 en Beachclub OAXACA, waar je bij allebei super lekker kunt lunchen of dineren bij een mooie zonsondergang. In het stadje zitten overigens ook veel leuke restaurants: daar zijn El Fuego en Restaurant De Boterkapel favoriet.

Maar Domburg heeft ook nog een geheim plekje, bekend bij de locals en de mensen die er een keer zijn geweest. Wie via Oostkapelle naar Domburg rijdt komt onderweg een onverwachte rotonde tegen. Daar aan je rechterhand zie je contouren van een kasteeltje. Een ‘hidden gem’ zeggen de Engelsen, wij zeggen een verborgen pareltje.

Kasteel Westhove, Terra Maris en De Manteling

Ons verborgen plekje bij Domburg is het kasteel Westhove (technisch gezien gelegen in Oostkapelle), midden in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren. Je gaat je echt verbazen in dit stuk bos met grote brede wandelpaden. Het kasteel is overigens een Stayokay dus je kunt er overnachten, wat vooral leuks is als uitje met een groep vrienden.

Samen met het kasteel Westhove lijkt het eerder een decor uit Frankrijk. Ook de ernaast gelegen voormalige orangerie, tegenwoordig de huisvesting van het museum voor natuur en landschap, Stella Maris heeft duidelijk Franse trekjes. In het bos kun je wandelen en fietsen en is er vanzelfsprekend een doorsteek naar het strand en die is is echt fenomenaal mooi. Dus even uit de auto voor een mooie wandeling en tegen niemand verder vertellen. Een hidden gem is echt alleen bestemd voor intimi van Travelvalley.

Tip: bijzonder overnachten in de omgeving? De luxe natuursuites van Buiten Pekelinge zijn echt heel tof!

Kasteel Westhove, net buiten Domburg
Kasteel Westhove, net buiten Domburg
Museum Stella Maris bij Kasteel Westhove
Museum Stella Maris bij Kasteel Westhove
Wandelgebied de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg
Wandelgebied de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg
Maar je komt hier natuurlijk óók voor de prachtige stranden
Maar je komt hier natuurlijk óók voor de prachtige stranden

7. Zoutelande, met dank aan Paskal van Bløf

Zoutelande, iedereen in Zeeland, in West-Brabant en in Duitsland wist natuurlijk allang van het bestaan van Zoutelande. De plek waar ze zonuren genoeg hebben. Het is een heerlijk plekje en gelukkig niet bestemd voor massatoerisme. Tja, tot dat Paskal Jakobsen, zanger van Bløf, er een prachtig nummer over zingt (de titel mag je zelf raden) met als gevolg dat er in het hoogseizoen bij de filemeldingen ook Zoutelande wordt genoemd. Waarom? Dat verklappen we niet maar leuk om er te stoppen is het zeker. Parkeren doe je op een giga Parking net buiten het dorp. En wist je trouwens dat Zoutelande een van de mooiste stranden van Nederland heeft?

Tip: tussen Domburg en Zoutelande ligt Westkapelle, een mooie plek om te overnachten. Boutique Hotel Charley’s is een goede keuze!

Ik ben blij dat je hier bent, in Zoutelande
Ik ben blij dat je hier bent, in Zoutelande
Het gezellige strand bij Zoutelande
Het gezellige strand bij Zoutelande

8. Middelburg: per auto, over het water of met de trein

Middelburg is centraal gelegen in de punt van Walcheren. Vanaf hier zijn een deel van die leuke plekjes hierboven genoemd op fiets en misschien wel loopafstand (als je een echte wandelaar bent) bereikbaar. Het is misschien wel hét vertrekpunt van onze roadtrip met de wijzers van de klok mee. Je kunt er komen op vrijwel iedere manier en dus ook met de trein. In de zomermaanden ga je dat zeker merken en zien. Maar ook over water is Middelburg een populaire bestemming.

Het plein tegenover het 500-jarig oude stadhuis is de plek waar iedereen komt die Middelburg bezoekt. Zo zie je ook de 90 meter hoge Lange Jan, de Abdijtoren die boven alle huizen uitkomt. De toren heeft als bijnaam de Lange Jan en is nummer elf op de lijst van hoogste kerktorens in Nederland. Je kunt het maar weten.

Een dringend advies voor iedereen die Middelburg gaat bezoeken is toch vooral te parkeren op een van de vele parkings rond het centrum. Als dit het eindpunt van de roadtrip door Zeeland is wil je zeker na 155 kilometer niet verstrikt raken in het complexe wegennet van het oude centrum.

Tip: overnachten in Middelburg? Boutique Hotel The Roosevelt is echt een aanrader!

Het 500 jaar oude stadhuis van Middelburg
Het 500 jaar oude stadhuis van Middelburg
Prachten grachtenpanden aan de haven in de stad
Prachten grachtenpanden aan de haven in de stad

De route voor deze roadtrip door Zeeland

Wil je ook deze roadtrip door Zeeland maken, dan kun je de route vinden in Google Maps. Die kun je natuurlijk volledig naar je eigen wensen aanpassen. Via Willemstad naar Middelburg over de genoemde route is het 155 kilometer.

Uitbreiden naar Zeeuws-Vlaanderen is ook een hele goede optie, maar dan moet je een grotere tas inpakken voor een klein weekje weg, om op je gemak te kunnen genieten. Ook daar vind je prachtige plekken. Dorpje Sluis is echt charmant en natuurgebied het Zwin, dat tegen de grens met België (Knokke) aan ligt is prachtig. Voor ons net iets te ver om in deze roadtrip mee te nemen, maar als je de tijd hebt dan zeker doen!

Of je nu een dag gaat rijden, een paar dagen, of misschien wel twee weken wegblijft: zolang je maar gaat. Zeeland is een fantastisch stukje Nederland, de beste vakantieprovincie die we hebben. En niet alleen in de zomer. Zeeland ontdekken is áltijd een goed idee!

Bijzonder overnachten in Zeeland

Wil jij deze roadtrip maken en zoek je leuke plekken om te overnachten in Zeeland? Lees dan deze tips nog even goed door.

Plan je trip

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Nederland

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Verder lezen over Zeeland

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Niets zo fijn als een mini-vakantie in eigen land. Zeker wanneer je dichtbij de landsgrens verblijft, voelt het vaak alsof je echt in een andere wereld bent. Op nog geen tien kilometer van de Belgische grens vind je het...

Ontspanning06.04.2023

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Als ik aan Zeeland denk, dan denk ik aan Domburg waar ik al van kinds af aan kom. Aan Middelburg en Zierikzee, leuke en gezellige stadjes voor zonnige zondagen. En aan die ene leuke camping in Burgh-Haamstede waar mijn s...

Zomer22.07.2020

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Dit is waarom Domburg het leukste stadje van Zeeland is

De Zeeuwse stranden zijn populair. Dat was vroeger al zo en vandaag is dat niet anders. Wat Zeeland bijzonder maakt is dat het ook zo'n diverse provincie is, ieder eiland is anders. Schouwen-Duivenland met Burgh-Haamsted...

Ontspanning18.05.2020

Dit is waarom Domburg het leukste stadje van Zeeland is

wandelen, fietsen, met de auto of op het strand
Op vakantie in Zeeland? Dit zijn de 20 leukste dingen om te doen!

De meeste zonuren van Nederland heb je aan het strand en laat er daar nou heel veel van zijn in Zeeland. Maar buitenom liggen op het strand is er nog zoveel meer te doen in het zonnige zuiden. Of je er nu in- of dichtbij...

Algemeen31.03.2020

Op vakantie in Zeeland? Dit zijn de 20 leukste dingen om te doen!

De leukste tips voor voorjaar in Zierikzee

Als ik iemand ontmoet en vertel dat ik in Zierikzee in Zeeland woon, dan is de reactie eigenlijk altijd hetzelfde: "Oh echt? Dat vind ik nu zo’n leuk plaatsje!" Zelf zie ik dat niet zo, sterker nog: ik moet eerlijk bek...

Dagje Weg22.03.2019

De leukste tips voor voorjaar in Zierikzee