Zomer26.07.2021

Roadtrip naar de Waddeneilanden: 5 eilanden in 7 dagen


Een roadtrip naar alle Waddeneilanden, hoe leuk is dat? Vijf eilanden in zeven dagen: het is goed te doen en ook nog eens super tof. Tijdens deze roadtrip ga je niet alleen genieten van de cultuur en natuur op de Waddeneilanden met de auto, fiets en te voet, je zit ook nog wel een tijdje op een boot. Ruim 10 uur om precies te zijn. Het is een van de leukste en meest uitdagende roadtrips die je in Nederland kunt maken. Het vraagt in ieder geval om de nodige voorbereiding want op goed geluk gaan is om meerdere redenen niet zo heel eenvoudig. Verder was onze grote wens om deze roadtrip zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent dat we deze reis maken met een elektrische auto (EV) en zoveel mogelijk varen met boten die al gebruik maken van schone energie. En op de eilanden zelf doen we zoveel mogelijk met een fiets (e-bike).

Vijf eilanden in zeven dagen

Een reis van zeven dagen naar vijf Waddeneilanden is ook de ultieme kans om kennis te maken met Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland én Schiermonnikoog. En dat in één week tijd. Blijf je liever ergens langer plakken, neem dan je wandelschoenen mee, ga een stukje wadlopen, zeehonden kijken met een van de vele speciaal ingerichte boten of geniet van een wandeling over de eindeloos lange stranden. Het wordt een hele speciale roadtrip, want vijf Waddeneilanden in één vakantie kun je gerust op je bucketlist zetten. Je zult ervaren dat ieder eiland zijn eigen cultuur heeft: ze zijn heel verschillend. Vooraf valt ook niet te voorspellen waar jij je het meest gaat thuis voelen. Belangrijk is dat het geen race tegen de klok wordt. Je moet deze unieke roadtrip echter wel goed plannen omdat je te maken krijgt met de vaartijden van de boten.

Benieuwd hoe je zo’n roadtrip naar de Waddeneilanden plant? Lees dan ook dit artikel met praktische tips!

Een duurzame roadtrip

We maken deze roadtrip met de elektrische Volvo XC40 Recharge P8. Wat de range van deze auto betreft – voor zover dat een onderwerp is – hoef je je weinig tot geen zorgen te maken. Zelfs niet als je woont aan de Belgische grens en deze reis wil maken. Ons landje is nu eenmaal niet zo groot.

De volledig elektrische XC40 Recharge heeft een 78 kWh batterijpakket (75 kWh effectief), goed genoeg voor een bereik van zo’n 350 kilometer. De inrichting is modern, minimalistisch, ontworpen met gebruik van duurzame materialen, eigentijds en maakt gebruik van Google services (Google Assistant, Google Maps en Google Play). Hierdoor is de bediening uiterst intuïtief. Het comfort is in alle opzichten geweldig en ondanks dat de XC40 al even op de markt is, ontlokt hij op straat en ook op de boten veel positieve reacties. Het duurzame design, waarbij gebruik is gemaakt van volledig gerecycled plastic past naadloos bij het merk Volvo. Het is misschien niet de auto voor iedereen maar wel voor mensen die duurzaamheid koesteren.

We beginnen dus groen, varen ook een paar keer met groene boten (LNG) en eindigen op misschien wel het groenste plekje van Nederland: Lauwersoog. Wat dat betreft is Volvo XC40 Recharge een soort van perfecte match tijdens de roadtrip over de Waddeneilanden.

Fiets huren of meenemen?

Het is een van die overwegingen die je vooraf moet maken. Neem je zelf fietsen mee of ga je deze huren op de eilanden? Een fiets meenemen op de boten kost overigens altijd geld, ook als deze achterop je trekhaak staat. Er is een goed alternatief want op de Waddeneilanden kom je direct na de aankomst in de haven behoorlijk grote fietsverhuurbedrijven tegen. En een fiets is echt het ultieme midden om de eilanden eens goed te verkennen. De totale omloop van de vijf eilanden is, als je de populaire fietsroutes volgt, bijna 190 km (uiteraard zijn er alternatieven). Tijdens een rondje Texel fiets je minimaal 55 kilometer, op Vlieland 25, op Terschelling 40, op Ameland 52 en op Schiermonnikoog nog eens 14.

De meeste Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland – behalve Texel, dat is Noord-Holland. Verder zijn de Waddeneiland het grootste getijdengebied ter wereld en is de Waddenzee UNESCO werelderfgoed. Naast de bekende eilanden liggen er ook nog eens negen onbewoonde zandplaten en eilanden in dit gebied. Het is ook stukje Nederland waar lang niet iedereen is geweest, en dat is jammer. Want wie eenmaal een keer op de wadden is geweest komt er zeker nog een keer terug.

Wie houdt van de ongerepte natuur, wandelen en fietsen en eens een bijzondere roadtrip in Nederland wil maken: plan deze ultieme roadtrip naar de Waddeneilanden. Daar ga je geen seconde spijt van krijgen!

De globale route voor een roadtrip naar de Waddeneilanden
De globale route voor een roadtrip naar de Waddeneilanden
Onze Roadtrip auto, een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge P8
Onze Roadtrip auto, een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge P8
Eilandhoppen, dat betekent minimaal 10 uur varen en bootjes kijken
Eilandhoppen, dat betekent minimaal 10 uur varen en bootjes kijken

1. Texel

De roadtrip start in Den Helder waar je de boot naar Texel kunt nemen. Texel is het grootste en tevens populairste eiland van de wadden. De overtocht hoef je niet speciaal te plannen, al is reserveren wel verstandig. Er vertrekken ieder half uur boten naar het eiland. Houd er rekening mee dat in het weekend en gedurende het hoogseizoen de wachttijden flink kunnen oplopen. Texel is een eiland met meerdere gezichten. Die ga je het beste ervaren als je rondje Texel gaat maken. Natuurlijk kun je dit met die auto doen, maar liever nog pak je de fiets want er zijn genoeg plekjes waar geen ander verkeer is toegestaan.

Op Texel is echt van alles te beleven. Ga zeehonden vanaf het water bekijken of stap bij Ecomare (natuurmuseum en zeehondencrèche) binnen waar je letterlijk kennis maakt met de échte bewoners van dit gebied. Een aanrader is een fietstocht door het Nationaal Park Duinen van Texel. Naast de bekende plaatsen moet je zeker Oudeschild (een persoonlijke favoriet) bezoeken. Een mooi plek om te lunchen en te wandelen.

En wil je s ’avonds letterlijk de zon in de zee zien zakken, ga dan voor de zonsondergang naar het strand bij Paal 17. Een beter plekje ga je niet vinden. Met een flesje wijn erbij op het strand kun je geen mooiere start van deze roadtrip bedenken!

Om te fietsen en wandelen moet je op de Waddeneilanden zijn. Texel heeft een hoop mooie routes.
Om te fietsen en wandelen moet je op de Waddeneilanden zijn. Texel heeft een hoop mooie routes.
Texel betekent wandelen, fietsen en duurzaam
Texel betekent wandelen, fietsen en duurzaam
De stranden van Texel behoren tot <a href=\
De stranden van Texel behoren tot
De beste plek voor een blauwe zonsondergang bij Paal 17 op Texel
De beste plek voor een blauwe zonsondergang bij Paal 17 op Texel

2. Terschelling

Vanaf Texel neem je weer de boot naar Den Helder en maak je een oversteek via de Afsluitdijk naar Friesland. De eerste bestemming is hier Harlingen waar de boten naar Terschelling en Vlieland vertrekken. Tijdens deze roadtrip raden we je aan een boot te reserveren naar Terschelling en vanaf dit eiland de overtocht naar Vlieland te maken. Het betekent praktisch gezien dat je vrijwel altijd minimaal twee nachten moet boeken om ook voldoende tijd te hebben om beide eilanden te ervaren. Hier wordt de beschikbaarheid van de boten een onderwerp. Je gaat dit vanzelf merken bij het boeken van de tickets voor de overtocht. Zo was het voor ons niet meer mogelijk om de oversteek te maken met de auto.

Terschelling is populair, mede dankzij het bekende Oeral festival. De natuur is er diverser dan op Texel en het is er ook beduidend rustiger. Het is wat dat betreft een wandel- en fietseiland bij uitstek. Terschelling heeft nogal wat fotogenieke plekjes, al moet je voor sommige wel wat meer inspanning leveren om er te komen. Zo ligt het befaamde Drenkelingenhuisje op Oosterend zo’n 5 kilometer van het Heartbreak Hotel. Naar die laatste kun je fietsen, waarna je nog een lange wandeling moet maken naar Paal 24. Op Oosterend bevindt zich ook het Dark Sky Park, een plekje waar het letterlijk aardedonker is. Hier kun je als je geluk hebt de befaamde Milky Way waarnemen.

De Streken, Oeral en Joop Mulder

Recentelijk heeft de kunstenaar Marc van Vliet het landschapskunstwerk ‘de Streken’ op het wad mogen plaatsen als eerbetoon aan de grondlegger en grote man van het Oeral festival, Joop Mulder. Het bijzondere kunstwerk op het wad, de grote droom en wens van Joop Mulder, is overigens alleen in de zomermaanden te bekijken en zal jaarlijks telkens weer opnieuw worden gebouwd. Waarschijnlijk willen de bijna 50.000 jaarlijkse bezoekers van het festival er allemaal wel op de foto maar dat zal via de smalle planken toegangsweg niet gaan lukken.

Update juli 2021: door een storm is het kunstwerk beschadigd. In juni 2022 komt het kunstwerk op Terschelling weer terug.

Het fameuze Heartbreak Hotel op Terschelling
Het fameuze Heartbreak Hotel op Terschelling
Als je geluk hebt kun je het landschapskunstwerk De Streken zien
Als je geluk hebt kun je het landschapskunstwerk De Streken zien
Dit soort zonsondergangen zijn d\u00e9 reden om deze roadtrip te maken
Dit soort zonsondergangen zijn dé reden om deze roadtrip te maken
Het wrakkenmuseum op Terschelling, dat wat de zee terug wil geven
Het wrakkenmuseum op Terschelling, dat wat de zee terug wil geven

3. Vlieland

Vlieland is op verschillende manieren te bereiken. Er is een directe verbinding vanuit Harlingen én je hebt de mogelijkheid om via Terschelling te reizen en met een snelboot naar Vlieland over te steken. Voor deze roadtrip is de laatste optie vanzelfsprekend aan te raden. Over Vlieland (het vogeleiland) zijn veel meningen. Fervente waddenbezoekers noemen het vaak het mooiste eiland. Dat komt vooral omdat op Vlieland (met uitzondering van de lokale bevolking) geen auto’s worden toegelaten en er maar één pittoresk dorpje is: Oost-Vlieland. Verder bestaat het eiland uit mooie natuur. Wanneer je aankomt met de boot sta je vrijwel meteen in de enige echte en tevens gezelligste straat van het eiland, de Dorpsstraat. Hier vind je volop winkeltjes, restaurants en meer dan genoeg terrasjes.

Vlieland heeft een geheel eigen sfeer. Bovenop de 40 meter hoge Vuurboetsduin staat de vuurtoren. Hier heb je echt een prachtig uitzicht over Oost-Vlieland en de Waddenzee. Verder is het eiland één groot natuurgebied waar je echt geweldig kunt fietsen. Vlieland is ook bekend vanwege de Vliehors, een eindeloos lijkende zandvlakte die wel eens gekscherend de Sahara van Noorden wordt genoemd. Dit gebied is alleen sporadisch met speciaal vervoer te bezoeken. Overnachten op Vlieland is in het hoogseizoen een uitdaging, hou daar rekening mee en plan je reis dus ruim van tevoren.

Leuke ervaring, met de snelboot door het zeegat naar Vlieland
Leuke ervaring, met de snelboot door het zeegat naar Vlieland
De fameuze Dorpsstraat van Oost-Vlieland
De fameuze Dorpsstraat van Oost-Vlieland
Prachtige natuur op Vlieland, wandelen en fietsen tussen de dieren
Prachtige natuur op Vlieland, wandelen en fietsen tussen de dieren

Van Harlingen naar Holwerd

De verplaatsingen tussen de vertrekpunten van de boten zijn niet het probleem, maar de aansluitingen kunnen dat wel zijn. Zo moet je echt een beetje geluk hebben als je de aankomst van de boot uit Terschelling wil afstemmen op het vertrek van de boot naar Ameland vanuit Holwerd. Je kunt, als er weinig tijd is, de snelste route nemen want de onderlinge afstanden zijn klein.

Heb je wat meer tijd over, kies dan voor een ‘binnendoorrit’ via de N393 langs een aantal Friese plaatsjes die je waarschijnlijk wel van naam kent. Je komt dan onder andere door plaatsjes als Sexbierum (in het Fries ‘Seisbierrum’), het niet uit te spreken maar wel prachtige plaatsje Tzummarum (Tsjummearum) en Sint Jacobiparochie. Dit is tevens het noordelijkst gelegen vertrekpunt voor de wandeling naar Santiago de Compostella. Sint Annaparochie klinkt gevoelsmatig als een piepklein dorpje maar heeft zich inmiddels weten te ontpoppen tot een winkelstadje.

Eenmaal in Holwerd kan de oversteek soms vertraagd zijn bij te laag water. Regelmatig kun je hier dus vertraging oplopen bij eb maar daarvoor krijg je als extraatje een prachtig uitzicht over de wadden. Bij onze overtocht kunnen we in tegenstelling tot Terschelling nu wel de XC40 meenemen naar Nes op Ameland.

Sint Jacobiparochie, vertrekpunt voor de wandeling naar Santiago de Compostela.
Sint Jacobiparochie, vertrekpunt voor de wandeling naar Santiago de Compostela.

4. Ameland

Ameland is in Nederland een top 10-bestemming. Het eiland heeft een gehele jaar een bijzondere aantrekkingskracht en verdient dat je ook hier minimaal één nachtje blijft slapen. De oversteek naar Ameland brengt je naar het toeristische Nes. Het is dé plek waar je heerlijk kunt eten in een van de restaurantjes en lokaal kunt shoppen in de vele winkeltjes. Met Texel, Terschelling en Vlieland nog vers in je geheugen merk direct dat hier wederom een andere sfeer heerst. Het is iets wat je echt zelf moet gaan ervaren en dat komt waarschijnlijk door dat eilandgevoel datat je krijgt zodra je al op de boot zit.

Er is zoveel te doen op Ameland. Het is een heel overzichtelijk eiland waar je in ieder geval ook een ritje met de auto kunt maken richting de Vuurtoren en een duinovergang die vooral bij zonsondergang populair is.
Je passeert Ballum waar je zeker een stop moet maken bij Noblet (inderdaad van de Jenever). Het andere iets grotere dorpje is Hollum. Ga hier lekker wandelen, iets eten (de Amelandse mosterdsoep is waanzinnig lekker) en haal dan ook maar meteen een grote pot mosterd bij de molen.

Vanuit Nes kun je tevens naar Buren met de leukste duinovergang en een dito strandtent. Pas echt mooi wordt het als je op de fiets naar de Kooiplaats gaat. Dit is een prachtig natuurgebied dat je halverwege alleen nog te voet kunt bereiken om er tussen de dieren rond te wandelen. Misschien is dat dan wel het echte eilandgevoel. Als dat zo is, pak het in en neem het mee in je geheugen. Ze zeggen dat je als je eenmaal op Ameland bent geweest je er altijd terug gaat komen.

Het eindeloze duingebied op Ameland is perfecte voor lange wandelingen
Het eindeloze duingebied op Ameland is perfecte voor lange wandelingen
Je kunt er niet omheen, de vuurtoren van Ameland is geweldig
Je kunt er niet omheen, de vuurtoren van Ameland is geweldig
Op de zeehondenbank tussen Terschelling en Ameland kun je bijna altijd robben spotten
Op de zeehondenbank tussen Terschelling en Ameland kun je bijna altijd robben spotten
Het gezellige en pittoreske Holwerd
Het gezellige en pittoreske Holwerd
Zonsondergang op Ameland, op de achtergrond ligt Terschelling
Zonsondergang op Ameland, op de achtergrond ligt Terschelling

5. Schiermonnikoog

Net als Vlieland is Schiermonnikoog autovrij. Onze elektrische Volvo XC40 Recharge blijft ook hier achter op de kade, op slechts een steenworp afstand van het zeiljacht Ecolution van Wubbo Ockels dat is omgebouwd tot een waterstofboot. En dat in een haven die vol inzet op het toepassen van blauwe energie (opwekken van energie met zoet en zout water). Dit is in ieder geval een plek waar duurzaamheid écht betekenis gaat krijgen.

Ondanks de relatief korte fietsroute op het eiland Schiermonnikoog zitten de boten hier vaak vol met fietsers die voor een dagje even overwippen. Meer dan Vlieland is Terschelling echt een wandel- en fietseiland. Dat doe je vooral aan de westkant (de oostkant is een groot beschermd natuurgebied) van het eiland waar je ook een gigantisch breed strand vindt en waar je als je de juiste banden hebt geweldig kunt fietsen. Dat laatste geeft echt een extra dimensie aan een dagje Schiermonnikoog. Het is ook het eiland met twee vuurtorens waarvan alleen de 37 meter hoge rode vuurtoren (de Noordertoren) nog in functie is.

Schiermonnikoog is sinds 1989 een Nationaal Park en behoort hiermee tot het selecte gezelschap van de twintig Nationale Parken in Nederland. Het is precies datgene waar het eiland voor staat. Natuur en nog eens natuur en dat is misschien wel de belangrijkste reden voor de grote aantrekkingskracht die het eiland heeft.

Het dorpje van Schiermonnikoog is gezellig met terrasjes en een lokale Spar waar traditiegetrouw een wachtrij staat. Op drukke dagen zit de horeca hier vol. Liefhebbers van architectuur moeten zeker hun camera meenemen. Je zult verrast worden door de grote verscheidenheid in bouwstijlen.

De veerboot naar Schiermonnikoog, vooral voor fietsers en wandelaars
De veerboot naar Schiermonnikoog, vooral voor fietsers en wandelaars
Fietsen op het strand van Schiermonnikoog is echt geweldig.
Fietsen op het strand van Schiermonnikoog is echt geweldig.
De witte vuurtoren, vermaard maar wel buiten gebruik
De witte vuurtoren, vermaard maar wel buiten gebruik
De Ecolution van Wubbo Ockels, duurzaamheid is hier troef
De Ecolution van Wubbo Ockels, duurzaamheid is hier troef

Texel – Vlieland – Terschelling – Ameland – Schiermonnikoog in één reis

Het is een uitdaging om alle Waddeneilanden achter elkaar te bezoeken. Maar wie dat doet gaat verrast worden door de diversiteit van de eilanden. Houdt er rekening mee dat op het totale oppervlak van de Waddeneilanden (ruim 400 km2) nog geen 25.000 mensen wonen en de toeristen vaak in de meerderheid zijn. Ondanks de populariteit van de wadden ben je er vaak toch alleen in de natuur.

Het is wat Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog uniek maken. Door de overtochten voel je je er ook anders, dat zal iedereen die er geweest is kunnen beamen. Een roadtrip naar de Waddeneilanden is een ervaring die je niet meer gaat vergeten.

Wij maakten deze roadtrip met een 100 procent elektrische Volvo XC40. Er komt ooit een dag dat de wadden niet meer te bezoeken zijn met een auto rijdend op fossiele brandstof. De eilanden willen het liefst dan ook zo snel mogelijk zelfvoorzienend zijn. En de natuur, die is er de baas, net als de zee!

Maak een roadtrip naar de Waddeneilanden

Wil jij deze toffe roadtrip naar de Waddeneilanden maken? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis
  • Overnachten op Texel kan op een hoop verschillende manieren, van campings en knusse bed & breakfast tot luxe hotels. Via Texel.net kun je alle mogelijke accommodaties op het eiland boeken.
  • Hotels op de Waddeneilanden boek je het beste via Booking.com.
  • Het hippe Hotel Nobel in Ballum op Ameland is echt een aanrader (mét toprestaurant).
  • Wil je liever in een vakantiepark op de Waddeneilanden verblijven? Kijk dan eens naar de vakantieparken van Landal en Roompot op de eilanden.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Eilanden

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Ben je van plan om naar Indonesië af te reizen of heb je al een vakantie naar Bali gepland? Sla dan een trip naar de Komodo eilanden bij Flores niet over! Stel je eens voor: paradijselijk witte en roze stranden (ja, ech...

Zomer08.04.2023

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

Rhodos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is een eiland in de Egeïsche Zee, dat een klein stukje uit de kust van Turkije ligt. Rhodos is een echte zonbestemming, en zonovergoten eiland dat tot de belan...

Zomer05.04.2023

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

+ onontdekte vakantieadresjes

Verder lezen over Nederland

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto