Algemeen03.08.2020

De leukste roadtrip door Limburg langs de 13 mooiste plekken


Limburg, onze meest zuidelijke provincie, is vooral bekend vanwege het heuvelland. Daar in Zuid-Limburg liggen immers de heuvels met bekende namen die we bij voorkeur toch bergen noemen. Denk maar aan de Gulperberg, de Fromberg, de fameuze Keutenberg, de Loorberg en de Bemelerberg. Bekend bij alle profwielrenners (of kijkers van de Amstel Gold Race), wielertoeristen, motorrijders en fietsliefhebbers. De zwaarste klim heet echter de Camerig en de niet te vergeten en altijd lastige Eyserbosweg. De Dodeman behoeft verder geen uitleg met hellingspercentages boven de 16 procent. Het zijn monumenten in het landschap die ook de verbindingswegen zijn tussen al die kleine vaak pittoreske dorpjes.

Roadtrip door Limburg: de route

We koesteren Zuid-Limburg vooral vanwege die pukkels en de prachtige natuur. Maar naast het Limburgse land ontdekken op twee wielen is het ook een genot om heerlijk te toeren op vier wielen, oftewel met de auto. Een roadtrip door Limburg is voor iedere autoliefhebber echt genieten. Ook hier zijn de cabrio’s bij mooi weer met velen aanwezig. Net als dat het blijkbaar een must-do is om met je classic car een roadtrip te maken en met 15 kilometer per uur langs de vele terrasjes te rijden. Gezien worden is hier normaal. Vaals, Valkenburg en Maastricht zijn een must see, maar ook Thorn, natuurgebied de Groote Peel en Arcen met z’n prachtige kasteeltuinen wil je niet missen. Overal kom je dezelfde liefhebbers tegen. En bij Arcen pakt iedereen wel een keer de veerpont, want ook die horen thuis in het Limburgse landschap.

de route in Google Maps vind je hier

Natuurlijk doen we veel prachtige plekken te kort als je een roadtrip door Limburg gaat maken. Er is simpelweg heel veel moois te ontdekken in onze meest zuidelijke provincie. Je kunt de route in feite uitstippelen zoals je wilt. Natuurlijk kun je overal op de route starten en de lengte van je eigen roadtrip op die manier bepalen. De totale route van de roadtrip die wij gemaakt hebben is 248 kilometer. Zonnige dagen zijn de beste timing om deze roadtrip te maken, als is Limburg in de herfst en het voorjaar ook prachtig. Geluk met het weer moet je altij hebben in Nederland. De beste tip die ik je kan geven is om er een (lang) weekend weg van te maken zijn er volop bijzondere plekken om te overnachten. En neem wandelschoenen mee, want langs de route zijn echt overal plekken waar je heerlijk kunt gaan wandelen en een terrasje kunt pakken. Verder moet je gewoon lekker gaan genieten. Veel rijplezier!

 

De ultieme route voor deze roadtrip door Limburg
De ultieme route voor deze roadtrip door Limburg
Rijden door Limburg is toch een andere wereld
Rijden door Limburg is toch een andere wereld

1. Thorn: het ‘witste’ dorpje van Nederland

In Thorn kunnen ze het behoorlijk ‘wit’ maken maar dat geldt niet voor alle bewoners. Want Thorn wordt het witte stadje genoemd. Maar laten we eerlijk zijn: het ‘witste’ stadje klinkt beter, want echt niet alles is wit. De meeste witte huizen staan in het historische centrum van Thorn. Meest opvallende gebouwen zijn het gemeentehuis en de Sint-Michaëlskerk, een imposant bouwwerk uit de 10e eeuw – die overigens niet wit is. Thorn is leuk voor een korte stadswandeling. In het centrum vind je wat terrasjes.

De omgeving van Thorn is zeker de moeite waard om even van de route af te wijken. Vlak bij Thorn vind je Natuurgebied De Koningssteen wat volgens de VVV een zeer geslaagd Grensmaas-project is. Vooral de watersporters komen hier aan hun trekken op de Maasplassen en het RivierPark Maasvallei.

Witte huizen in Thorn
Witte huizen in Thorn
De Sint-Micha\u00eblkerk
De Sint-Michaëlkerk

2. Maastricht: de reservehoofdstad van Nederland

Maastricht is een van de mooiste steden van Zuid-Nederland. Gelegen aan de Maas met een prachtige voetgangersbrug die de stad in twee helften verdeeld. Aan beide kanten vind je er volop historische panden, koffiebarretjes, eethuisjes, restaurants en hippe fashion en designwinkels. Het is ook de stad van de grote pleinen, kerken en terrasjes. Buiten Maastricht vind je er beroemde plekjes, een wereldberoemde violist, wijngaarden en zelfs grotten.

Tijdens een roadtrip kan ook deze stad je start of eindpunt zijn. Maastricht is sowieso leuk om te bezoeken. Liefhebbers van bootje varen kunnen er ook terecht op een van de rondvaartboten op de Maas.

Tip: een nachtje blijven slapen in Maastricht? Mabi City Centre is heel tof: hier overnacht je in een oude bioscoop!

De Maas dwars door Maastricht
De Maas dwars door Maastricht
Terrassen op het Onze Lieve Vrouweplein in het oudste deel van de stad
Terrassen op het Onze Lieve Vrouweplein in het oudste deel van de stad

3. Valkenburg aan de Geul: de lekkerste vlaaien van Limburg

Als Maastricht de bekendste stad van Limburg is, dan is Valkenburg aan de Geul absoluut de onbetwiste nummer twee. Om te stellen dat iedereen er wel eens is geweest gaat misschien te ver, maar Valkenburg is razend populair en dat is niet alleen in de zomer. Valkenburg is leuk om te wandelen, te winkelen, te flaneren, om er iets te eten en natuurlijk te stoppen voor een stukje Limburgse vlaai. Chauvinistisch zijn ze in Valkenburg niet hoor, zolang je maar wel weet dat ze hier de lekkerste vlaaien van Limburg maken. Eerlijk gezegd zeggen ze ook in Maastricht en ook bij de bakker in Arcen, trots volkje, die Limburgers. Het stadje heeft sinds een aantal jaren een heuse stadspoort die erg oud lijkt maar het niet is.

Aanraders in Valkenburg zijn natuurlijk de Kasteelruïne en de Fluweelengrot. Je kun er afdalen in een steenkolenmijn en het gangenstelsel van het MergelRijk verkennen. Voor de echte kleintjes is het Sprookjesbos van Valkenburg nog steeds een leuk uitje om even doorheen te lopen.

Tip: wil je overachten in Valkenburg? Black Label Hotel Valkenburg is een aanrader!

Het populaire en mooie stadje Valkenburg
Het populaire en mooie stadje Valkenburg
In een wereld zonder virus is het een stuk drukker en gezelliger in Valkenburg
In een wereld zonder virus is het een stuk drukker en gezelliger in Valkenburg

4. Stilstaan bij de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten

Hoog in het heuvellandschap van Limburg bij Margraten vind je de Amerikaanse begraafplaats. Een monument waar ruim 8.000 Amerikaanse militairen begraven liggen. Het is misschien wel een van de meest indrukwekkende plekken in Nederland.

Het is een plek die ons laat herinneren dat dankzij deze helden ons land in het Zuidoosten werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de begraafplaats staat een 30 meter hoge toren die tot ver in de omtrek is te zien. Het grondgebied van de begraafplaats is eeuwigdurend beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten. Een plek om even bij stil te staan.

Het Amerikaans kerkhof bij Margraten
Het Amerikaans kerkhof bij Margraten
Om stil van te worden, altijd...
Om stil van te worden, altijd...

5. Noorbeek: het mooiste dorpje van Limburg

Noorbeek is door een tijdschrift uitgeroepen tot mooiste dorpje van Limburg. En natuurlijk vinden dat de lokale radio- en tv-omroep daarna ook. De Limburgers in andere mooie dorpjes denken daar weer anders over. Maar één ding kun je niet heen: Noorbeek ligt op een prachtige plek in een klein dal met wijnranken op de hellingen en midden in het groen. Veel mooier ga je dat inderdaad in Limburg niet vinden.

De mystiek van Noorbeek zit ‘m in die ene foto. Een plek waar je de kerktoren boven het groen uit ziet komen. Op die plek staat overigens een klein bankje. En hoewel deze roadtrip geen puzzeltocht is raden we je toch even aan om dat plekje te vinden. Als je naar onze foto kijkt is het niet zo heel moeilijk. Het is er inderdaad prachtig.

Noorbeek, het mooiste dorpje van Limburg
Noorbeek, het mooiste dorpje van Limburg
En dat vinden ze zelf ook in Noorbeek
En dat vinden ze zelf ook in Noorbeek

6. Het Drielandenpunt in Vaals

Het lijkt een beetje obligaat maar of het nu je startpunt, je eindpunt of een plek halverwege de roadtrip is: Vaals is een van de plekken waar je geweest móét zijn tijdens deze ultieme roadtrip door Limburg. Op dit bekende plekje in Limburg komen de grenzen van België, Duitsland en Nederland samen. Het Drielandenpunt is tevens met een hoogte van 323 meter het hoogste punt van Nederland. Geografisch is het dus een bijzondere plek, maat het is vooral de symboliek van de drie landen bij elkaar die voor de aantrekkingskracht zorgen.

Wie fit is sprint ‘even’ de 34 meter hoge Wilhelminatoren op aan de Nederlandse kant van de grens. Aan de Belgische kant van het Drielandenpunt staat de 50 meter hoge Boudewijntoren. Bovenop beide torens heb je een prachtig uitzicht. Verder is er op de Vaalserberg een labyrint, een VVV kantoor, zijn er wandelroutes en een restaurant. Parkeren is er gratis.

De Wilhelminatoren bij het drielandenpunt in Vaals
De Wilhelminatoren bij het drielandenpunt in Vaals
Wandelen door drie landen, bij Vaals kan dat
Wandelen door drie landen, bij Vaals kan dat

7. De verborgen geheimen van het Hijgend Hert

We gaan niet te veel uitleggen, maar niet ver van Vaals ligt diep verscholen in de bossen van Vijlen het befaamde Boscafé ’t Hijgend Hert. Een hotspot die je maar net moet weten te vinden. En als je denkt “hier moet het ergens zijn” dan ben je er alweer voorbij. Wie het toch weet te vinden komt op een van de leukste plekjes in het Limburgse Heuvelland terecht. Midden in de bossen, op een heuvel. Authentiek, met heerlijke bieren en Vlaamse frietjes. Of ze er ook patat verkopen weten we eigenlijk niet. Het kan zijn als je er om vraagt dat alle tafels ineens bezet zijn.

Maar zonder dollen: het is een plek waar je misschien wel voor de eerste keer komt maar zeker niet voor de laatste keer. Alleen nooit verklappen waar het is.

Hoe mooi en leuk het er echt is verklappen we hier niet
Hoe mooi en leuk het er echt is verklappen we hier niet

8. Vijlen: het hoogste dorpje van Limburg

Vijlen is officieel het hoogste dorpje van Nederland en claimt daarmee ook meteen het enige bergdorpje van ons land te zijn. Wie Googelt op ‘bergdorpje Nederland’ komt uit op… precies: Vijlen. Wie weet hebben ze ook meer sneeuw, maar skipistes ga je er niet vinden. Wel is het een stop of vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten. Tijdens deze roadtrip door Limburg is het leuk om hier even langs te rijden.

En zoals we dat ook in de bergdorpjes in de Alpen tegenkomen staat ook hier in het midden van dorp een kerk. Wij hebben wel nog een advies aan de Vijlenaren: hang gerust een koebel aan de nek van vriendelijke viervoeters, dat maakt jullie nóg meer tot een écht bergdorpje.

Tip: zin om te kamperen? Camping Gulperberg is een van de mooiste campings van Nederland!

Vijlen, dan ook met de `hoogste` kerktoren
Vijlen, dan ook met de `hoogste` kerktoren

9. Afkoelen bij de Wingbergerhoeve in Camerig

De Camerig is een van de mooiste heuveltoppen van Limburg. Iedere amateurwielrenner, tourfietser, recreant en de mannen die de klassieker Amstel-Gold rijden kennen hem. De bluffers en de stoempers nemen hem natuurlijk op het buitenblad. Anderen weten dat je hier het beste op een klein verzet naar boven kunt rijden. In ieder geval vind je onderaan de Camerig de Wingbergerhoeve.

Een boerderij waar ze zelf vers schepijs maken in meerdere smaken – en het liefst je een buitenproportioneel bakje aanbieden met minstens zoveel fruit. Hier kun je een maaltijd-ijsje kopen. Bij mooi weer tijdens zwoele zomeravonden staan hier midden in het landschap enorme rijen met ijsliefhebbers en dat heeft echt een reden.

Onderaan de Camerich vind je Wingbergerhoeve
Onderaan de Camerich vind je Wingbergerhoeve
Het Limburgs Heuvellandschap gezien vanaf de Camerich
Het Limburgs Heuvellandschap gezien vanaf de Camerich

10. Eys, met zijn bekende terras en bier drinken bij Brand in Wijlre

Na het Limburgse zuiden rijden we richting de Brunsummerheide, een bekend wandelgebied. Maar dat doen we niet voordat we eerst langs de Brand Bierbrouwerij rijden. Liefhebbers kunnen er een rondleiding krijgen en even op smaak komen. Halverwege een roadtrip is dat misschien geen goed idee, dus plan je bezoek verstandig. Een stukje verder komen we langs het mooie kasteel van Wittem en vinden we bij Eys een van de leukste terrasjes in Zuid-Limburg (ooit uitgeroepen tot Nederlands mooiste). Hier begint ook de klim van een van de vervelendste kuitenbijters de Eyserbosweg (16.9 procent). Prima plekje om te lunchen.

Het kasteel van Wittem
Het kasteel van Wittem
Het beroemde terras bij Eys
Het beroemde terras bij Eys
De Brand Brouwerij in Wijlre
De Brand Brouwerij in Wijlre

11. De Brunssummerheide en de mysterieuze Heksenberg

De Brunssummerheide is een van de bekendste wandelgebieden in Zuid Limburg en een heerlijke plek om even te ontspannen. Er is een bezoekerscentrum, uiteraard met een terras en vlaaien. Op de heide zijn meerdere looproutes te volgen. Dé hotspot van de Brunssummerheide is de Heksenberg, een gebied waar vroeger het Germaanse volk de Hessen streed tegen de Romeinen. Volgens de geruchten is deze heuvel de grafheuvel die is opgericht na afloop van die slag. Heksen ga je op deze wandelroute niet meer tegenkomen. Wel een spannende natuur met dicht struikgewas, hoge naaldbomen en de schitterende vennen.

Inmiddels wordt hard gewerkt aan een nieuwe verbinding over de drukke Buitenring tussen de Brunssummerheide en de Teverenerheide. Daarmee ontstaan nieuwe kansen voor het dierenleven in het Heidenatuurpark.

Wandelen op de Brunssummerheide
Wandelen op de Brunssummerheide

12. De Groote Peel: wandelen op water

Nationaal Park De Groote Peel is een regelrechte aanrader voor iedere natuurliefhebber. Mijn navigatie van Google Maps raakte er zelfs overstuur van. Maar als je volhoudt kom je echt bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Groote Peel.

De Groote Peel is een weids hoogveengebied met ook veel water, dat bekend staat om de aanwezigheid van een groot aantal vogelsoorten waaronder de grote kraanvolgels. Verder wordt het gebied ook bevolkt door een ongekend aantal dieren. De exoot van de Groote Peel is de Amerikaanse hondvis. Het gebied heeft ook zijn eigen geschiedenis en vind je in het landschap zogenaamde ‘littekens’ van de turfwinning uit het verleden. Wandelen is er avontuurlijk dankzij de vele knuppelbruggen.

De omgeving is ook een populair fietsgebied. Hier zie je ook de veelzijdigheid van de provincie Limburg. Niets is hier wat op het Heuvelland lijkt in dit werkelijk prachtige natuurgebied. Hier wil iedereen wel even stoppen.

Wandelen over water en heel veel dieren
Wandelen over water en heel veel dieren
Bezoekerscentrum De Groote Peel
Bezoekerscentrum De Groote Peel

13. Arcen is meer dan alleen kasteeltuinen

Arcen ligt tussen de Maas en de Duitse grens en is vooral bekend door de aanwezigheid van de prachtige kasteeltuinen. De omgeving van Arcen laat ons ook weer een ander gezicht zien van Limburg. Het spannende leven aan de Maas. Hier weten ze écht wat hoog water betekent. Het landschap is er prachtig en mooie wegen slingeren langs het Maasgebied. Je kunt op heel veel plekken met een veerboot oversteken tegen middeleeuwse tarieven. De veerboten varen en varen en wachten niet op een vol dek.

Arcen zelf heeft een leuk klein en gezellig centrum. Om aan het einde van deze roadtrip toch maar toe te geven aan de lekkere trek kopen we hier een Limburgse vlaai. “Zijn deze net zo lekker als in het zuiden”? “Haha, dat zouden ze wel willen, dit zijn écht de lekkerste vlaaien van Limburg”, aldus de lokale bakker. Om daar achter te komen, rijden we deze roadtrip zeker nog een keer andersom.

De Kasteeltuinen en Limburgs bier

En voordat we het vergeten, de Kasteeltuinen Arcen zijn een bezoek echt meer dan waard. Het ontwerp van de tuinen is van de bekende landschapsarchitect Niek Roozen. Je vind er onder andere een Rododendrontuin, een Rosarium met tien gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken. Ook het Bamboebos en de Oosterse Watertuin zijn aanraders.

Na Arcen is het leuk om toch even met het pondje de Maas oversteken. De toegift is dat hier vrijwel aan de oever van de rivier de brouwerij van Hertog Jan staat. Limburgs bier dat we ook graag in Brabant drinken. Een mooi moment om te proosten op de provincie Limburg. Je bent mooi, je bent prachtigs van Vaals tot aan Arcen en alles daar tussenin.

Arcen, leven aan de Maas
Arcen, leven aan de Maas
Met `de boot` terug naar Brabant, groeten uit Limburg
Met `de boot` terug naar Brabant, groeten uit Limburg
Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen

Maak een roadtrip door Limburg

Heb jij zin om deze roadtrip door Limburg te maken? Boek dan je reisje. Deze tips komen goed van pas!

Plan je trip .affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste fietsgebieden van Nederland

Nederland is een echt fietsland. Er zijn wat ons betreft 5 gebieden die eruit springen. Deze liggen verspreid door heel het land. Bij elk fietsgebied vind je een bijpassende routetip die jou gegarandeerd nieuwe fietsinsp...

Natuur07.05.2022

Dit zijn de 5 mooiste fietsgebieden van Nederland

Glamping in Spanje: dit zijn de 5 mooiste plekken

Wil je deze zomer op kampeervakantie naar Spanje maar kun je een beetje luxe en privacy wel waarderen? Kies dan voor glamping! Er komen steeds meer campings die deels of zelfs geheel bestaan uit mooie glampingtenten die...

Zomer15.01.2022

Glamping in Spanje: dit zijn de 5 mooiste plekken

Valkenburg is het pareltje van Zuid-Limburg: dit is waarom!

Nederland heeft een aantal plekjes die net iets populairder zijn dan de rest. Het zijn de pareltjes van een provincie. Vaak hebben ze iets ondefinieerbaars: een onzichtbare aantrekkingskracht. Dat hebben Ameland en Texel...

Ontspanning03.05.2021

Valkenburg is het pareltje van Zuid-Limburg: dit is waarom!

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat natuurlijk vooral bekend om z'n gezelligheid, maar daarnaast is het ook een van de mooiste provincies van Nederland. Na Gelderland is Brabant de grootste provincie van Nederland en je vindt er veel mo...

Natuur26.01.2021

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

Dit zijn de vijf mooiste wandelroutes door Limburg

Rust, ruimte en natuur: dat zijn de drie ingrediënten waar iedereen nu naar op zoek lijkt te zijn. Wandelen is populairder dan ooit. Wil je de komende tijd binnen onze landsgrenzen blijven, dan zijn er zoveel mooie plek...

Natuur16.06.2020

Dit zijn de vijf mooiste wandelroutes door Limburg

ontdek dé wandelprovincie van Nederland
Op zoek naar rust op de mooiste plekjes van Noord-Limburg

Maastricht, Valkenburg en het Drielandenpunt ken je ongetwijfeld, maar er zijn in de provincie Limburg nog veel meer mooie plekken te vinden. Zeker in Noord- en Midden-Limburg vind je verrassend gezellige dorpen en mooie...

Ontspanning26.11.2019

Op zoek naar rust op de mooiste plekjes van Noord-Limburg

Verder lezen over Maastricht

Wat te doen in Maastricht in 24 uur: de 10 beste tips!

Maastricht is een mooie en veelzijdige stad in het zuiden van ons land. Een compacte stad, maar vol verassingen. Perfect voor een weekendje of nachtje weg. Wij gingen 24 uur op pad in Maastricht en dat was maximaal genie...

Stedentrips25.03.2023

Wat te doen in Maastricht in 24 uur: de 10 beste tips!

Deze oude bioscoop in Maastricht is omgebouwd tot boutique hotel

Zin in een weekendje weg? Eén van de leukste steden - en een van mijn persoonlijke favorieten - is Maastricht. Een prachtige, sfeervolle stad waar je onwijs goed kunt shoppen, waar volop leuke events worden georganiseer...

Stedentrips22.01.2018

Deze oude bioscoop in Maastricht is omgebouwd tot boutique hotel

De 6 leukste hotspots van Maastricht

Maastricht is een van mijn favoriete steden van Nederland. Het is de perfecte stad voor een weekendje weg! Je kunt er heerlijk slenteren door de prachtige stad, het barst van de lekkere restaurants en ook als je wil shop...

Stedentrips08.07.2016

De 6 leukste hotspots van Maastricht

Tips voor een weekendje Maastricht
Weekendje Maastricht: tips om te doen

Binnenkort met je geliefde of met een vriend of vriendin een weekendje weg? Een van de leukste steden voor een korte city break is Maastricht. In het zuiden is het altijd een tikkeltje warmer en Maastricht barst van de...

Stedentrips11.11.2014

Weekendje Maastricht: tips om te doen

Genieten in de Limburgse hoofdstad
Overnachten voor 9,50 euro in een boetiekhotel in Maastricht

Spotgoedkoop overnachten in een boetiekhotel voor slechts 9,50 per nacht. Lijkt onmogelijk toch? Maar vanaf juli 2015 is het echt zo. In Maastricht wordt door de La Bergère Group gebouwd aan het eerste budgetboetiekhot...

Stedentrips15.10.2014

Overnachten voor 9,50 euro in een boetiekhotel in Maastricht

Eerste budgetboetiekhotel van Nederland opent in juli 2015
4 t/m 18 augustus 2013 Maastricht aan tafel!

Het Limburgse Maastricht staat goed bekend op culinair gebied. Je hebt er in de zomer een hele hoop culinaire evenementen, zoals het bekende Preuvenemint. Maar er is meer: vanaf vandaag start Maastricht aan tafel, van 4...

Ontspanning04.08.2013

4 t/m 18 augustus 2013 Maastricht aan tafel!

Culinaire events in Maastricht deze zomer die je niet mag missen

Ben jij een lekkerbek, gek op mooi en goed eten en woon toevallig ook nog in de buurt van Maastricht? Dan staan hieronder leuke evenementen die zeker een bezoekje waard zijn deze zomer.

Ontspanning08.06.2013

Culinaire events in Maastricht deze zomer die je niet mag missen

De fijnste terrassen in Maastricht!

Het terrassenweer is officieel aangebroken. Maar waar vind je nu de fijne terrassen? In Maastricht vind je de meeste cafés en restaurants van Nederland. Dit jaar luidt de Zuid-Limburgse stad het voorjaar in met veel ge...

Stedentrips28.03.2012

De fijnste terrassen in Maastricht!

Verder lezen over Nederland

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto