Ontspanning07.07.2011

Vallende sterren tellen vanuit een knusse Sterrenkubus


travelvalley_sterrenkubus.jpg
travelvalley_sterrenkubus.jpg

Astronomen hebben voorspeld dat in de komende maand bijzonder veel vallende sterren te zien zijn, met als hoogtepunt de nacht van 12 op 13 augustus. Onder gunstige omstandigheden zijn er tientallen vallende sterren per uur te zien!!

Een bijzondere manier om naar dit spektakel te kijken is vanuit een Sterrenkubus op Erfgoed Bossem (zo’n 20 km boven Enschede). Een Sterrenkubus is een vierkante houten huisje midden in het boerenland met een riant bed dat zich vlak onder een transparante koepel bevindt. Ergoed Bossem is overigens één van de donkerste plekken van Nederland, dus als je ergens goed naar de sterren kan kijken is het daar!

Ben je van plan om in de nacht van 12 en 13 augustus naar Erfgoed Bossem te gaan, dan is in ieder geval de Sterrenwacht aanwezig voor extra informatie. De eerste meteoren kunnen zich rond 23.00 uur aandienen.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.