`

Ontspanning21.04.2012

Een dagje zee maakt ons gelukkig [Onderzoek]


strand_travelvalley.JPG
strand_travelvalley.JPG

Na een dagje strand voel je je altijd een stuk beter. Of het nu in de zomer of in de winter is, de kust doet ons goed. Uitwaaien of zonnen, allebei goed. Het idee dat we ons na zo’n dagje strand een stuk beter voelen, lijkt nu ook uit onderzoek. Door psychologen wordt bevestigt dat mensen gelukkig worden van een dagje strand. Het is goed voor je gezondheid.

Beweging in de buitenlucht is al goed, maar aan zee heeft dat een extra effect. Dat blijkt uit onderzoek van Katherine Ashbullby en Mathew White van het European Centre for Environment and Human Health (ECEHH), Peninsula College of Medicine and Dentistry, School of Psychology en de University of Plymouth. In Londen tijdens de British Psychological Society Annual Conference werden de resultaten gepubliceerd.

There is a lot of work on the beneficial effects of visiting natural environments, but our findings suggest it is time to move beyond a simple urban vs rural debate and start looking at the effect that different natural environments have on people’s health and well-being.”

Het onderzoek is gebaseerd op 2.750 Britse respondenten. Alle dingen die de respondenten in de buitenlucht dede, hadden een positief effect, met als absolute winnaar een dagje strand.

Dus, voel je je niet lekker, mentaal of fysiek, ga naar zee!!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.