Ontspanning29.03.2013

Hotelketen Ibis komt met een Sleep Art app: schilderen in je slaap


Schermafbeelding 2013-03-29 om 11.52.33.png
Schermafbeelding 2013-03-29 om 11.52.33.png

Hotelketen Ibis komt met een wel heel bijzondere app: de Sleep Art app. Hiermee worden bewegingen en geluiden geregistreerd terwijl je ’s nachts ligt te slapen. Deze bewegingen en geluiden worden omgezet naar een kunstwerk dat is gebaseerd op jouw persoonlijke slaappatroon. De app is beschikbaar voor iPhones met de besturingssystemen iOS 5 en 6 en is ook nog eens gratis te downloaden. Wij kunnen niet wachten om dit te gaan testen!

In een heel jaar slaapt een mens blijkbaar gemiddeld zo’n 3.000 uur. Slaap is noodzakelijk voor je lichaam om tot rust te komen en te herstellen van de dag. Omdat we eigenlijk zo veel tijd kwijt zijn aan slapen, is het leuk om eens te zien wat we dan eigenlijk doen. En als dat resulteert in een persoonlijk en bijzonder kunstwerk, is dat natuurlijk nog leuker!

Hoe gebruik je de Sleep Art app?
Heel simpel: zet de wekker van de app aan, en leg deze onder je matras. De app registreert dan met de bewegingssensor de geluiden, bewegingen en trillingen die zich tijdens de slaap voordoen. Als de wekker af gaat, stopt de registratie en kun je het kunstwerk zien.

Kunstwerken worden per nacht in een virtuele galerie bewaard. Uiteraard kan je ze ook delen via social: Facebook en Twitter met de hashtag #ibisSleepArt. Een kunstwerk mailen kan ook.

Voor hotelketen Ibis leuk om ‘slapen’ op deze manier onder de aandacht te brengen. Met als onderliggende boodschap: Ibis is de beste nachtrust in het economy-segment.

En zo ziet ‘Sleep Art’ er dan uit 🙂

Schermafbeelding 2013-03-29 om 11.50.43 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.