Ontspanning28.11.2013

Strandcamping Groede toont het levend schilderij


Als je dan toch in een strandslaaphuisje van Strandcamping Groede in Zeeuws-Vlaanderen gaat slapen, kom dan in het donker aan. Je ziet geen hand voor ogen, hoort enkel het ruisen van de zee, ziet wat lichtjes op het water fonkelen en het alsmaar dwalende oog van de vuurtoren langskomen, maar de spanning stijgt met het uur. Dat maakt slapen aan de zee al snel tot een geweldig avontuur.

src=

We begrijpen al snel waarom de familie Van Damme destijds het recht kreeg om de tien strandslaaphuisjes neer te zetten. Het panoramisch uitzicht is enorm. Alles vanuit ons verblijf richt zich op het strand en de zee: de keuken, de eettafel, de bank en zelfs het bed boven op de vide. Van de vijf grote ruiten die ons het panoramazicht geven, doen wij de gordijnen in het slaapvertrek bewust niet toe.

Levend schilderij

We constateren dat we een levend schilderij voor ons bed hebben hangen als de morgenzon flauwtjes op de Westerschelde schijnt. We zien de tekening van de boulevard van Vlissingen en links het licht van de vuurtoren van Westkapelle door het ochtendlicht breken. Op het strand tekent zich een schets af van twee mensen en een hond. Joekels van zeeschepen brengen de vracht naar de haven van Vlissingen of Antwerpen. Je vraagt je af waar ze vandaan komen.

App

Daar heeft de eigenaar van de huisjes wat op gevonden. De app op een tablet, waarvan er in ieder huisje één ligt, biedt uitkomst en dient direct als communicatiemiddel met de rest van de wereld. Het is ook direct de televisie, maar leuker is de app die de gebruiker informeert over de bewegingen van de schepen op zee.

src=

We zien op een landkaart de route die de schepen maken, terwijl ze voor onze neus De Westerschelde bevaren. Ook zijn er tal van foto’s van die schepen te zien die op de route door spotters zijn gemaakt. Bij ieder schip dat voorbij vaart kun je je nieuwsgierigheid bevredigen. Zo wordt een weekendje op het strand van Groede er een van rust, bezinning en vernieuwing.

Dat zou het hele jaar kunnen, ware het niet dat de huisjes in de wintermaanden van het strand worden gehaald. Dan kunnen mensen zich alleen vergapen aan de foto’s en op de website alvast hun periode reserveren.

strandcamping_groede_schilderij.jpg
strandcamping_groede_schilderij.jpg
Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.