Algemeen03.10.2013

Throwback Thursday: Holland Amerika lijn (HAL)


Holland amerika.jpg
Holland amerika.jpg

Het is weer donderdag en dus blikken we vandaag terug naar 1871, het jaar dat de vennootschap Plate, Reuchlin & Co werd opgericht met als doel een rechtstreekse verbinding met Amerika. Met stoomschepen werd Amerika bereikt en de Holland Amerika lijn was een feit.

Veel mensen namen in die tijd het besluit om Europa achter zich te laten en een nieuw leven te starten in Amerika. Met het hele gezin en hun hebben en houden vertrokken zijn met de boos de plas over. Naar mate de jaren verstreken en het vliegverkeer zich verder ontwikkelde namen de boottochten af. Mede om deze reden ging de HAL zich meer focussen op cruises.

In 1989 werd de Holland Amerika lijn ingelijfd bij Carnival Corporations, maar sinds enkele jaren varen de schepen weer onder Nederlandse vlag. Om jezelf het gevoel te geven, wat de overstekers al die jaren terug hadden kan je een bezoekje brengen aan het bekende Hotel New York.

Hotel New York is gevestigd in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn. Ook wel The Grand Old Lady genoemd. Je kunt hier vandaag de dag heerlijk eten, goed slapen en veel dingen beleven.

holland amerika 1.jpg
holland amerika 1.jpg
Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.