`

Gadgets23.06.2011

Ergernis over bijbetalen voor overbagage te voorkomen met e-reader!


Boek en e-reader.JPG
Boek en e-reader.JPG

Een E-reader met honderd boeken weegt minder dan een gemiddelde paperback bestseller! Reis- en vakantiefora staan er vol mee: Vakantiegangers die zich kapot ergeren aan het moeten bijbetalen voor overbagage of – nog erger – überhaupt moeten betalen voor het meenemen van ruimbagage. Oorzaak van de te zware koffer of reistas zijn vaak boeken, die al snel 500 gram tot een flinke kilo wegen maar voor velen essentieel zijn voor een geslaagde vakantie. Oplossing voor dit probleem is overstappen naar digitaal lezen. De gemiddelde e-reader weegt immers minder dan een bestseller en biedt ruimte aan een goed gevulde boekenkast. Een goedkope vakantie dankzij een vliegticket van een lowcost airline en een zorgvuldig geselecteerde hotelaanbieding kan nog behoorlijk prijzig uitvallen. Dat blijkt uit de reacties die Nederlanders plaatsen op diverse internetfora. Daar doen zij hun beklag over airlines die om een flinke bijdrage vragen wanneer passagiers iets meer dan het standaard toegestane gewicht inchecken. De amper wat wegende korte broeken, badkleding en reiseditie van‘4 op een rij’ zijn daar nauwelijks debet aan. Het zijn boeken die ervoor zorgen dat een koffer snel gevuld is en dat bij het inchecken de portemonnee moet worden getrokken voor overbagage.

Daniel Ropers, managing director bij bol.com: “Je vakantiegeld geef je natuurlijk niet graag uit aan een vervelende toeslag. Minder boeken meenemen is een oplossing om bijbetalen voor overbagage te voorkomen, maar niet de meest wenselijke. Wij adviseren lezers om digitaal lezen uit te proberen. Deze zomer kun je een e-reader bestellen en daar eenvoudig boeken op downloaden. Als je na je vakantie ontevreden bent, stuur je deze retour en krijg je het aankoopbedrag terug.”

Gemiddeld drie boeken in bagage
Uit onderzoek van bol.com blijkt dat vakantiegangers gemiddeld drie boeken en één puzzelboek mee op reis nemen. Van de ondervraagden geeft 25% aan dat een boek zelfs ‘onmisbaar’ is in hun vakantiebagage. Daarmee is het boek het meest genoemde onmisbare bagagestuk, na standaardzaken als kleding en reisdocumenten.

Digitaal lezen
Steeds meer consumenten ontdekken het gemak van digitaal lezen en ook het aanbod van digitale boeken groeit. Bij bol.com worden nu al bijna 8.000 Nederlandstalige en ruim 140.000 Engelstalige e-books aangeboden. De actie waarbij men in de gelegenheid wordt gesteld het digitaal lezen uit te proberen loopt van 20 juni tot en met 1 juli. De e-reader kan vervolgens tot en met 31 augustus worden geretourneerd. Ropers: “We willen twijfelaars op een relaxte manier het gemak en plezier van digitaal lezen laten ervaren. Wij merken dat lezers die zijn overgestapt op digitaal lezen erg enthousiast zijn en het gemak van digitaal lezen hebben ervaren.”

Avatar foto
Carlos

De redactie van Travelvalley is bereikbaar via redactie@travelvalley.nl.