Gadgets12.06.2012

4 tips voor het kiezen van de perfecte zonnebril


Schermafbeelding 2012-06-12 om 10.49.15.png
Schermafbeelding 2012-06-12 om 10.49.15.png

Als je op vakantie gaat moet je een hoop plannen. Je moet je verblijfplaatsen en vluchten reserveren, uitzoeken welke bezienswaardigheden je graag zou willen bekijken en natuurlijk een goede zonnebril kopen!

Om je te helpen de beste keuze te maken als het gaat om de perfecte zonnebril voor jou, geven wij jou graag 4 tips!

Metaal vs. Plastic

Metaal: Metalen frames hebben altijd een rubberen steun op de neus, door deze stevigheid zijn er mensen die zweren bij metalen frames. Daarnaast zijn metalen frames makkelijk aan te passen aan de vorm van je hooft, heb je een smal of juist een rond hoofd? De opticien kan het frame op de maat van jouw gezicht maken!

Plastic: Een plastic frame is niet zo makkelijk aan te passen. Toch kiezen veel mensen voor een plastic frame juist om de reden dat de bril dan beter op hun neus ligt. Afhankelijk van de neus kan een metalen frame erg ‘drukken’ op je neusvleugels, wat een oncomfortabel gevoel kan geven.

Fashionable vs. Praktisch

Denk er goed over na welk type zonnebril je gaat kopen. Je kan kiezen voor de modieuze zonnebril waardoor je op je eerstvolgende reis erg modieus bent, maar je kan ook kiezen voor een soberder model dat meerdere jaren mee kan gaan. Hou er in ieder geval rekening mee dat een zonnebril in eerste instantie is bedoelt om je ogen te beschermen tegen de zon en je er van uit kan gaan dat het op jouw vakantie bestemming zonnig is zodat je voldoende bescherming nodig hebt. Zorg er dus in ieder geval voor dat je ogen goed beschermt worden, kies van daaruit een geschikt paar.

De credit-card-check

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het NIET de bedoeling dat je zonnebril op je wangen ‘leunt’. Een bril hoort te steunen op je neus en niet op de bovenkant van je wangen. Om dit te controleren kan je een proberen of er een credit card tussen de onderkant van het frame en je wang past. Als daar geen ruimte tussen zit zoek dan een ander frame uit dat wel goed past!

Online shoppen

Vaak worden zonnebrillen nog niet via internet aangeschaft, omdat men het idee heeft dat het maatwerk moet zijn. Toch zijn er goede mogelijkheden om je zonnebril via internet aan te schaffen. Je kan de zonnebril dan thuis passen en mocht hij niet bevallen kan je hem altijd weer terugsturen en een nieuwe uitzoeken. Makkelijk toch?

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.