Gadgets07.07.2012

We maken steeds meer vakantiefoto’s met onze smartphone


P7170122.JPG
P7170122.JPG

Uit onderzoek van Blurb blijkt dat steeds meer Nederlanders een smartphone gebruiken om vakantiefoto’s te maken. Vakantiegangers tot 35 jaar verwachten komende zomer zelfs meer foto’s te maken met de camera van hun telefoon (69%) dan met een compactcamera (62%).

Verder heeft deze leeftijdsgroep sterk de behoefte om vakantieherinneringen te delen met anderen. Hoewel 46% de vakantiefoto’s het liefst deelt via social media, geeft 31% aan foto’s van vakantieherinneringen af te drukken voor in fotolijstjes of zelf in te plakken in een fotoalbum.

De digitale camera is onder Nederlanders de meest populaire camera voor op reis. Bijna driekwart van de ondervraagden geeft aan komende zomer deze camera mee op pad te nemen. De spiegelreflexcamera, zwaarder maar met vaak veel meer mogelijkheden en optimale kwaliteit, is echter minder in trek. Naar verwachting laat 80% deze camera thuis. Voor het maken van spontane vakantiefoto’s wordt steeds vaker de camera op de telefoon gebruikt (51%). Niet alleen jongeren, maar ook vakantiegangers in de leeftijd van 35-54 jaar zeggen graag gebruik te maken van de camerafunctionaliteiten op hun smartphone (56%).

Met een smartphone zijn mensen beter in staat gebeurtenissen en momenten in hun leven snel en makkelijk met anderen te delen via social media en apps. We ontwikkelen ons platform daarom ook steeds verder om sociale elementen te ondersteunen. Zo bieden we al een directe koppeling met Instagram, waardoor het mogelijk is om een boek te maken van je Instagram-foto’s. Daarnaast is het mogelijk Facebook-foto’s van jezelf, maar ook van Facebook-vrienden te bundelen in een persoonlijk boek“, aldus Stephane Maurel, EU Market Development Manager bij Blurb.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.