Gadgets04.10.2013

Overal mobiel bereikbaar door oplader op zonne-energie


Misschien niet helemaal back to basic, maar toch wel erg fijn als je telefoon op vakantie is opgeladen. Niet om te bellen of de hele dag te appen, maar wel om foto’s te maken. Als je lang onderweg bent is dit natuurlijk niet altijd mogelijk. In een trein of lokale bus vind je nu eenmaal geen stroom. Ik testte tijdens een weekendje weg de A-Solar Travel Pal. Hiermee kan je je batterij altijd opladen, zelfs door middel van zonne-energie.

De A-Solar Travel Pal is een drie-in-één oplader. Het apparaat heeft een USB output, zaklamp en alarm. Door de Travel Pal in de zon te leggen wordt er stroom vrij gemaakt, waarmee je later je telefoon weer kunt opladen. Ook zit er een handmatige handel aan, waarmee je al draaiend stroom opwekt. Door de A-Solar Travel Pal heb je dus altijd en overal stroom bij de hand om je telefoon op te laden. Ook handig voor op reis is dat je altijd licht kan maken door de zaklamp voor op het apparaat. Het alarm kun je laten afgaan mocht je in een noodsituatie terecht komen, het geluid rijkt namelijk tot in de wijde omtrek.

Omdat de A-Solar maar 90 gram weegt voel je niet eens dat je hem bij je draagt. Tijdens mijn weekend weg heeft de A-Solar een goede bijdrage geleverd. Wanneer je Maps gebruikt om te navigeren is je telefoon namelijk binnen no-time leeg. Lastig als je drie uur moet rijden op plekken waar je de weg niet kent. Doordat ik de A-Solar bij me had, heeft mijn batterij onderweg kunnen laden en heb ik mijn bestemming met gemak weten te bereiken.

Ga jij op reis en wil je altijd je telefoon kunnen laden, licht hebben en eventueel een alarm? Kijk dan even op MobielBereikbaar.nl. Er wordt een groot aantal opzetstukjes bijgeleverd dus te gebruiken voor een brede lijn telefoons.

 

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!