`

Gadgets20.12.2013

Tassen van Freitag: van vrachtwagen tot shoppingbag


Een tas die al je spullen beschermt tegen stoten of vallen is super handig, maar een tas die geen druppel water doorlaat is dat zeker. De tassen van Freitag doen dit al jaren. Sinds 1993 maakt het merk Freitag tassen van oude dekzeilen van vrachtwagens. En met succes!

Het transformeren van een dekzeil van een vrachtwagen tot een mooie tas wordt gerealiseerd in vijf enigszins complexe stappen. Na 5-10 jaar hebben de dekzeilen hun langste tijd op de vrachtwagens meestal wel gehad. Dit is het moment dat Freitag om de hoek komt kijken. Zij nemen het ruwe materiaal over en gaan ermee aan de slag.

Hierna wordt het zeil klaargemaakt om te bewerken. Een hele klus omdat het zeil zó sterk, dat er een hoop moet gebeuren voordat het behandelbaar is. Hierna worden de zeilen in enorme wasmachines gewassen, waarna ze klaar zijn om gedesigned te worden. Tot slot worden de tassen in elkaar genaaid en komen er bijzonder hippe en handige creaties uit voort.

Neem de ‘De la Cruz’, die is perfect om je laptop en grote accessoires mee te nemen. Even geen zin in een zware tas? Dan haal je de binnentas eruit voor de spullen die je echt nodig hebt.

de-la-cruz.png
de-la-cruz.png

Voor een wat mannelijker en stoerder model is er de ‘Messenger bag’. Deze is perfect voor onder andere een laptop. 

messenger-freitag.png
messenger-freitag.png

Wij als travellers mogen natuurlijk de travelbag niet vergeten. Deze super gave backpack kan 26,3 liter vervoeren en is een lichtgewicht. Niet geschikt voor je wereldreis, maar voor een weekend weg zeker een aanrader.

Backback_Freitag.png
Backback_Freitag.png
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!