Natuur20.05.2011

TV-Serie Zee, Zout & Zeilen bij de AVRO


zout,zee,zeilen.jpg
zout,zee,zeilen.jpg

2 vrienden, 1 zeilboot, 2 jaar, 3 oceanen, 7 zeeën, 25.000 zeemijl en maar één belangrijk doel ‘Care for the Ocean’. De vrienden Arjen van Eijk (28) en Florian Dirkse (33) kochten een zeilboot, lieten huis en haard achter en volgden hun droom. De televisieserie Zee, Zout & Zeilen, 8 weken lang te zien bij de AVRO, laat zien hoe de twee mannen het roer omgooien en in een tijdsbestek van twee jaar de wereld rond zeilen. Doordat de jongens hun avonturen zelf gedocumenteerd hebben, krijgt de kijker een compleet beeld van het reilen en zeilen op zee, waarbij naast de persoonlijke kant ook een grote nadruk ligt op de schoonheid en het behoud van de natuur.

Hun project heeft de naam The Green Miles gekregen. The Green Miles is geïnitieerd om het brede publiek bewust te maken van het belang en de problematiek van onze oceanen. Daarnaast wil The Green Miles mensen inspireren om zelf op groene wijze met de oceanen en de wereld om te gaan. De crew zal daarom met een beperkt budget op een zo duurzaam mogelijke wijze in een kleine twee jaar de wereld rond zeilen. Tijdens de zeilreis wordt op avontuurlijke wijze via verschillende mediakanalen aandacht gevraagd voor een zo duurzaam mogelijke waterwereld. Tegelijkertijd wordt aandacht gevraagd voor het structurele gebruik van duurzame energie.

Vanaf 22 mei is Zee, Zout & Zeilen te zien zijn bij de AVRO.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.