Natuur28.02.2012

Great Barrief Reef binnenkort op Google Street View


Schermafbeelding 2012-02-28 om 10.09.31.png
Schermafbeelding 2012-02-28 om 10.09.31.png

Het Great Barrier Reef is voor veel mensen een plek die je wel héél graag zou willen zien, maar het zal wel bij dromen blijven. Een reisje naar ’s werelds grootste koraalrif en grootste toeristische attractie van Australië is een kostbare trip. Daarom is er goed nieuws: binnenkort kan je het Great Barrief Reef zien, vanuit je huiskamer!

Op korte termijn krijg je namelijk toegang via Google Street View tot de beelden die door de Catlin Seaview Survey worden gemaakt. Dat is een samenwerking tussen Google, de Universiteit van Queensland en de Caitlin Group, die een diagnose gaan uitvoeren over de gezondheid van het hele rif middels een panoramisch onderwater (foto en video) onderzoek. 

Naast Google Street View kan je het Great Barrier Reef ook bekijken via filmpjes op YouTube. De beelden worden vastgelegd met een 360-graden camera (eigenlijk vier goed geplaatste “fish-eye lens SLR’s”) aangebracht op de voorkant van een Diver Propulsion Vehicle (DPV) voor ondiep onderzoek, en “robotic subs” voor onderzoek tot 100 meter diep.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we de technologie beschikbaar om de bevindingen van deze expeditie uit te zenden via Google. Miljoenen mensen zijn straks in staat om het leven, wetenschap en magie te ervaren die er bestaat onder het oppervlakte van onze oceanen,” aldus het onderzoekshoofd.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.