Natuur28.06.2013

Natuur, wandelen en eten in het Salzburgerland (Oostenrijk) [Deel 2]


boer_oostenrijk.png
boer_oostenrijk.png

In Oostenrijk heb ik genoten van een aantal actieve dagen, om te ervaren hoe mooi het land is, en wat het allemaal te bieden heeft in de zomer. Dus een keer geen sneeuw en après-ski, maar groene bergen, cultuur en wandelingen!

In het eerste deel van mijn verslag heb je al kunnen lezen dat wandelen in Oostenrijk op een paar Nikes (of wat voor gympen dan ook) niet te doen is. Waar waren we ook alweer gebleven? Oja, een avond met halve liters bier en snaps…..

We zouden om kwart voor vier ’s nachts eruit gaan om, na een uurtje gelopen te hebben, de zon op te zien komen. Helaas was het té bewolkt waardoor we een paar uurtjes extra konden slapen. Ik moet zeggen dat ik dat na gezellige avond niet zo heel erg vond. Na een goed ontbijt en een korte uitleg van de eigenaresse over haar eigen producten vervolgde we onze tocht naar beneden. Naar een paar uur gewandeld te hebben stond er weer een taxi klaar op de parkeerplaats die ons naar een biologische boerderij zou brengen. Maar eerst hadden we nog een korte stop bij één van de vele kapellen die aanwezig zijn in dit gebied. Er is overigens een route uitgezet waar je door drie dorpjes wandelt/fietst om de kapellen te zien.

picture321

Aangekomen bij de boerderij Bio-Hof Steinmannbauer kregen we een rondleiding langs rondspringende kalfjes, een weiland vol met bloemen en zelfs een oudere vrouw die in klederdracht aan het breien was. Ik had het gevoel dat ik even terug in de tijd ging ook omdat er twee paarden met een koets voor de deur stonden. Interessant om te zien hoe gedreven deze mensen waren met hart voor de dieren en hun omgeving. Hier kunnen ze op veel plekken in de wereld nog veel van leren! Aansluitend genoten we in de frisse buitenlucht van een overheerlijke lunch van zelfgemaakte kazen, worsten en fruitdranken. Ben je in de buurt ga hier dan zeker eens een kijkje nemen!

picture261

Eigenlijk moet je tijdens een vakantie in Oostenrijk af en toe even lekker in het gras gaan zitten, en de omgeving op je laten inwerken. Wat een prachtige omgeving zeg! Alles is aanwezig voor mooie foto’s en dat laat ik me als fotograaf dan ook geen tweede keer zeggen! Geniet mee van een selectie van de foto’s die ik in het prachtige Salzburgerland heb genomen!

picture44 
Een prachtig ’typisch Oostenrijks’ uitzicht! 

picture331
Oostenrijk in de zomer… Wauw!

picture341 
Zoveel gras in Oostenrijk, dat moet gemaaid worden. Ik help wel even mee hoor 🙂

picture411 

Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.