Vliegen23.05.2011

Nieuw op Schiphol: Airport Park


travelvalley_airport_park_schiphol.jpg
travelvalley_airport_park_schiphol.jpg

Nieuw op Schiphol, en absoluut uniek: Airport Park. Een soort stadsparkje, maar dan op Schiphol. Met projecties van vlinders, geluiden van dieren en fietsers heb je het gevoel dat je in een levendig stadspark bent. Daarnaast zijn op de wanden afbeeldingen van bekende parken in de hele wereld te zien. Net als in grote steden zal Airport Park een rustpunt moeten gaan vormen in een drukke omgeving.

In het Park Café kunnen reizigers genieten van verse sappen, biologische broodjes, fair trade koffie en ander lekkers. Meenemen naar het buitenterras of opeten in het park. In de winkelkiosken zijn tijdschriften, kranten, bloemen en souvenirs te koop. In het park vinden passagiers ook verschillende duurzame toepassingen. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Er wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van LED-verlichting en daglicht en zonlicht worden binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels. Duurzaam, inspirerend en gastvrij zijn niet voor niets de natuurlijke merkwaarden van Schiphol.

Een prachtige 130 jaar oude boom met een bijzondere geschiedenis, wijst je op alles wat dit park te bieden heeft. De boom dreigde verloren te gaan en krijgt nu een tweede leven in Airport Park.
Airport Park is het antwoord van Schiphol op de behoefte van haar reizigers aan een plek om te ontspannen, uit te rusten en te werken in een groene omgeving en draagt bij aan de ambitie om Europe’s Preferred Airport te zijn. Airport Park is te vinden in achter de paspoortcontrole in Lounge 1, boven bij de D-Pier.

travelvalley_airport_park_schiphol_plattegrond_park.jpg
travelvalley_airport_park_schiphol_plattegrond_park.jpg
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.