Vliegen05.11.2011

Wat claimen wij bij onze reisverzekering?


bagage_schiphol_travelvalley.jpg
bagage_schiphol_travelvalley.jpg
Kostbare spullen nemen wij bijna allemaal mee op reis, want als er iets mee gebeurt hebben we altijd nog de reisverzekering. Toch? Europeesche Verzekeringen maakte een overzichtje van de spullen die wij het meest claimen als ‘bagageschade‘. Op nummer 1 staat de mobiele telefoon of smartphone. Die laten we namelijk absoluut niet thuis, en is nogal schadegevoelig. Geen verrassende nummer 1 dus. De top vijf wordt verder volgemaakt met de fotocamera (2), de koffer of tas zelf (3), de bril (4) en kleding (5).
 
70% van de Nederlanders geven aan meer bewust te zijn van zakkenrollers tijdens een vakantie in het buitenland. De koffer wordt door 65% van de Nederlanders beveiligd, door middel van een slot (35%), band (27%), of sealen (3%).
Bijna één op de 8 Nederlanders blijkt al in het bezit te zijn van een tablet of iPad, best wel veel dus. Meer dan de helft (56%) van deze groep neemt de tablet ook mee op vakantie en 47% gebruikt de tablet zelfs dagelijks. Toch komt deze niet voor in de top 10. Blijkbaar is men extra voorzichtig met dit apparaat.
Uiteraard staat de bril ook in de top 10. Dit jaar werden meer ‘gewone’ brillen geclaimd dan zonnebrillen. Uit onderzoek van de Europeesche blijkt dat 3 van de 5 Nederlanders een bril of contactlenzen draagt. Van hen neemt een meerderheid (64%) reservelenzen of een reservebril mee op vakantie.
Ook verlies of beschadiging van reisdocumenten kan voor veel problemen op vakantie zorgen. Dit jaar staat hij op nummer 9 in de top 10. 87% van de Nederlanders vindt dit item het meest vervelend om te verliezen op vakantie, gevolgd door portemonnee, telefoon en rijbewijs. Om te voorkomen dat men bij verlies of diefstal veel vakantietijd verliest op het politiebureau en de ambassade, is het advies om kopieën te maken van belangrijke reisdocumenten. Mail deze vervolgens naar het eigen e-mailadres. Dan heb je de belangrijkste gegevens altijd bij de hand! Tenminste, als je dan nog wel je smartphone of tablet hebt 😉
De top 10

1. Smartphone/Mobiele telefoon: 15%
2. Fotocamera: 14%
3. Koffer/tas: 10%
4. Bril: 9%
5. Kleding: 7%
6. Portemonnee met inhoud: 7%
7. Zonnebril: 6%
8. Sieraden/horloge: 6%
9. Reisdocumenten/rijbewijs: 5%
10. MP3 speler/iPod: 4%
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.