Vliegen19.03.2012

Internationale uitbreiding voor Google Flight Search


Schermafbeelding 2012-03-19 om 10.16.14.png
Schermafbeelding 2012-03-19 om 10.16.14.png

Vorig jaar is Google gestart met de dienst Google Flight Search, in september 2011. Een zoekdienst voor Amerikaanse (binnenlandse) vluchten. Sinds vorige week heeft Google deze dienst verder uitgebreid. Nu is het ook mogelijk om vanuit Amerika internationale vluchten te zoeken en te vergelijken. Meer dan 500 international luchthavens zijn nu opgenomen. Het zoeken moet dus wel gebeuren vanuit Amerika, dus van daaruit vertrekken naar een bestemming ergens ter wereld. Zoeken naar vluchten met Google Flight Search naar Amerika is niet mogelijk, Amerika moet je vertrekpunt zijn.

Een logische stap zou zijn dat Google Flight Search verder gaan uitbreiden, en dat zoeken vanaf andere landen ook mogelijk wordt. Aan deze ‘wereldwijde dekking’ wordt door Google hard gewerkt. Je boekt overigens niets bij Google Flight Search, het gaat puur om zoeken en vergelijken. Wanneer je wilt boeken, wordt je doorgeleid naar de site van de luchtvaartmaatschappij. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.