Vliegen01.08.2012

Veiligheidsinstructies Air Arabia door kinderen in grappig filmpje!


De veiligheidsinstructies in een vliegtuig.. Ik vraag me altijd af wie daar eigenlijk nog naar kijkt of luistert. Air Arabia heeft een nieuwe manier gevonden om toch de aandacht te trekken. Air Arabia is een low budget luchtvaartmaatschappij, waar dus ook op veiligheidsinstructies bespaard wordt. In een grappig filmpje met een vrolijk piano muziekje op de achtergrond, laten kinderen verkleed als Air Arabia cabinepersoneel de instructies zien met behulp van gebaren, kleurrijke tekeningen en animaties. 

Air Arabia wil met de nieuwe video vier minuten aandacht krijgen van haar passagiers voor veiligheid en regels aan boord van de Airbus A320 toestellen. Er is interactie met de passagiers, die ook gespeeld worden door kinderen. Op aandoenlijke wijze laten de kinderen zien hoe een zuurstofmasker opgezet wordt en wanneer er niet langer gespeeld mag worden met een spelcomputer. In de video wordt zowel Engels als Arabisch gesproken

Vanuit Nederland is de video te zien op de vluchten van Air Arabia Maroc naar de steden Tanger en Nador in Marokko. Beide vluchten vertrekken vier keer per week vanaf Schiphol. Vanaf Brussel Airport is het mogelijk om drie keer per week naar Casablanca te vliegen, drie keer per week naar Nador en drie keer per week naar Tanger.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.